izobrazba (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Spark -> izobrazba (11.11.2008 11:54:47)

Mi lahko kdo razloži v čem je zdej razlika, če končaš VS šolo, ali pa če končaš bolonsko VS.

Zamima -> RE: izobrazba (12.11.2008 15:48:19)

mislim, da je ni, ker zdaj je tak povsod bolonjski sistem. (meni se zdi to tak fajn ime, me spominja na špagete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Volga -> RE: izobrazba (12.11.2008 15:50:44)

Jaz pa sploh ne vem, v čem je fora bolonjskega sistema. Res ne, in če me kdo vpraša, če študiram po bolonjskem, rečem da...kr nki zmutim...no, mi zna kdo poveadt, kako študiram? Je pa to višja strokovna šola smer poslovni sekretar.

Gina -> RE: izobrazba (12.11.2008 16:07:13)

Ma saj smo se to že pogovarjale, smao se ne spomnim, kje je to bilo,  pod katero temo. Bolonjski sistem je res malo drugačen, ker to ni 4-letni program univerzitetnega študija, kot je bil dosedaj.

Čisto po domače, mal zelo poenostavljeno  pa je to tako, da so 4-letne dosedanje programe univerzitetnega študija, po katerem si bil dipl. ne vem kaj že ko si končal, so jih skratka raztegnili na 5 let (ponavadi 3+2 ali pa tudi ne) in jim zdaj rečejo magistrski program. Bo miša99 al kdo že to mal boljše pozna, več napisala. Visoka strokovna šola do sedaj in univerzitetni program do zdaj (beri pred bolonjsko) štejeta za VII/1 oz. VII/2 izobrazbo. Se pravi univerzitetna je izenačena z bolonjsko magistrsko, plačno je pa enaka kot prej, ni razlike, se ne pozna v denarju, samo naziv je drug.

Gina -> RE: izobrazba (12.11.2008 16:09:19)

Aha, ti si za višjo spraševala. V resnici se na višjo nič več ne spoznam po bolonjski kot to, da je to po bolonjski VI. stopnja, kar je isto kot do sedaj, če si imel višjo šolo. Razlika je samo v študiju in v teh oznakah za stopnjo izobrazbe VI/1, VI/2 - eno je 2-letni program, drugo pa 3-letni in po nekaterih resorjih je razlika v plači, drugje pa ne.

Stran: [1]