kredit-katera banka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

sabri -> kredit-katera banka (10.11.2008 15:23:34)

Prenavljala bova stanovanje in potrebujeva 25 000€ kredita. Sva pa oba laika in nimava dosti pojma o razlikah med bankami in me zanimajo vaša mnenja ali pa izkušnje, katera banka bi bila najbolj ugodna. Sicer bova šla tako vprašat na banke, ampak vseeno te tudi banke hočejo prepričat in te tudi nat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]mimogrede. LP

klavdiy4 -> RE: kredit-katera banka (10.11.2008 18:01:41)

čaw...

Odvisno je od vsake banke najprej ali si komitent ali nekomitent banke..Ali imaš dovolj plačilnih listov in prelivov na banki,ali imaš že kakšen kredit...Potem je odvisno kako zavaruješ kredit(če ga pri zavarovalnici je odvisno koliko stane odobritev tega kredita )..Pomembno je tudi , če si finančno sposoben vzeti vsoto tega kredita in na koliko let...

Vse se razlikuje od banke... nekatere banke imajo neke stvari ugodnejše, pri drugih bankah pa so ugodnejše in boljše druge stvari...

klavdiy4 -> RE: kredit-katera banka (10.11.2008 18:03:45)

Predlagam pa ti, da si na internetu na straneh bank izračunaš, koliko te pride kaj in kaj rabiš na kateri banki...Najbolje , da si pogledaš na vsaki banki pa boš najbolje vedela.....

lp,

sabri -> RE: kredit-katera banka (10.11.2008 19:45:15)

klavdiy4, hvala, sem šla mal na izračune, da mi bo bolj jasno, potem pa še do bank, pa bo. LP

enkratna -> RE: kredit-katera banka (11.11.2008 0:24:05)

sabri, jaz za kredite najbolj priporočam Unicredit in Hypo banki - pri Hypo imajo še možnost, da ta kredit zavaruješ dodatno z eno polico, pri kateri imaš možnost odloga odplačila med samo dobo kredita, če izgubiš službo, če se ti pa (buhnedej!!) kej zgodi, da ta kredit ne bremeni tvoje dediče. Pa še kej drugega.

Link:
http://www.hypo-alpe-adria.si/si_cms/bank/home.nsf/id_print/333

5ra_28 -> RE: kredit-katera banka (11.11.2008 10:49:18)

Midva sva iskala stanovanjski kredit in ne gotovinski. Itak greš potem k tisti banki, ki jo boš izbral, da boš komitetnt, da imaš boljše pogoje. Nama sta bili najboljši Uni Credit in Sparkasse. Izbrala pa sva Sparkasse, ker ti gledajo na vse dohodke (ne samo neto plača, ampak tudi potne stroške in malico in vse ostale dohodke. Moj pa dobiva še denar od avtorskih pogodb, kar nama je zellloo koristilo).

Nenny -> RE: kredit-katera banka (19.11.2008 12:22:55)

Res je, tuje banke( ne npr. NLB) so že lansko leto bile veliko bolj ugodne, fleksibilne, .....itd

Trenutne razmere in finančna kriza po svetu se tako in tako pozna pri kreditih, vrednost evribora ( ne priporočam kredita  v švicarskih frankih..), pri najemu kredita in primerjavi med bankami pa moraš biti pozoren pri EOM . Pa tudi način zavarovanja kredita (hipoteka ali zavarovanje) različno stanejo. Tako da se je nujno potrebno temeljito pozanimat tudi za te stroške, stroške odobritve ( ti so povezani v prihodnosti v primeru delnega poplačila kredita) ...

Poglej še malo akcije...
http://www.unicreditbank.si/Prebivalstvo/Krediti

Tako da Sabri, vzemi si čas in pot pod noge...

Stran: [1]