Nosečnost in čaji (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

PetraSkok -> Nosečnost in čaji (10.11.2008 13:55:57)

Mene pa zanima, ali katera ve, kako je s pitjem čajev med nosečnostjo? Koliko čaja na dan lahko spijem, pijem pa samo planinski čaj.
Hvala vsem za odgovor.

naia -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 13:59:50)

zakaj pa čaja ne bi smela? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] verjetno čaj toliko škodi kot sama voda...

onur -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:06:54)

odsvetovan je pravi čaj

borabara -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:08:09)

čaj lahko piješ to je isto kot voda če ga en sladkaš, 2-3 litre je itak priporočljivo!

lp
nin@

Prvosonce -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:12:48)

Od čajev se ne priporoča samo pravih čajev (črni, zeleni). Nam je pa zadnjič na materinski šoli sestra rekla, da tudi ne priporočajo zeliščnih čajev, sicer mi ni uspelo zvedet katerih točno in zakaj ...

Drugače pa lahko piješ čaje po mili volji, jaz ga tudi veliko ....

Po 34t pa lahko tudi čaj iz malinovih listov - za mehčanje materničnega  vratu ...

Lp

uršika*** -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:13:15)

IZVIRNO SPOROČILO: onur

odsvetovan je pravi čaj

Tako je. Ker vsebuje poživila
Ostale sadne in zeliščne čaje pa le pij brez skrbi

mojčika -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:21:25)

V primerjavi s kavo, naj bi bil pravi čaj manj škodljiv, seveda se ga lahko pripravi bolj blagega, pa še pripraviti ga je treba znat, navodila na vrečkah niso prava, voda ne sme biti nikoli višje temperature od 70°c za zeleni in 80-90°c za črni čaj, sploh zeleni ni slab, odvaja vodo in ščiti dlesni, vse pa največ do 3 skodelice na dan.

Vem, da se nekaterih zelišč ne sme, a ne vem točno katera, nap.: žajbljev čaj... jih je kar nekaj, sadne pa lahko piješ po mili volji.

valentina2006 -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:21:31)

IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

IZVIRNO SPOROČILO: onur

odsvetovan je pravi čaj

Tako je. Ker vsebuje poživila
Ostale sadne in zeliščne čaje pa le pij brez skrbi

Podpišem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Splet.Ka -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:26:13)

No, pa zmernost se tudi vedno obrestuje. Če popiješ kakšen pravi čaj ali kavo, ne bo nobene panike. Če pa se s tem dobesedno nalivaš, pa ni ravno dobro.

Lorencia -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 14:51:18)

Kot je že bilo rečeno...najbolj po mili volji se lahko pijejo SADNI čaji ( toliko bolje, če niso sladkani - pač zaradi zob ).
Nekateri zeliščni pa se prav tako odsvetujejo v prevelikih količinah...za žajbelj sem sigurna, vendar morem poiskati imam doma napisano katere se še odsvetuje.

Pacota -> RE: Nosečnost in čaji (10.11.2008 18:22:47)

Odstvetujeta se žajbelj in pelin - oba zaradi povzročanja krčev.

Blueeyes -> RE: Nosečnost in čaji (11.11.2008 10:32:41)

na dan spijem vsaj 15 skodelic čaja... tudi v službi (ravnokar ga pijem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])... pijem ponavadi planinskega ali pa sadne čaje, nesladkane

katja_p -> RE: Nosečnost in čaji (11.11.2008 20:18:20)

Planinskega čaja lahk spiješ kolikor hočeš. Res je, da se odsvetuje žajbelj in pa pravi čaji.

Js tud pijem planinskega, ponavadi z žličko meda, včasih si naredim nosečniški čaj (Tekannejev), zdaj na koncu pa spijem na dan še eno skodelico malinovega čaja.

brkn83 -> RE: Nosečnost in čaji (11.11.2008 21:12:37)

js tudi spijem ogromno čaja na dan - ponavadi kr sadnega in ga potem sploh nič ne sladkam.

Res pa je, da se odsvetuje pitje pravega čaja -tk da tega pa sedaj sploh ne pijem.

KOKICA32 -> RE: Nosečnost in čaji (12.11.2008 11:03:09)

IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

Mene pa zanima, ali katera ve, kako je s pitjem čajev med nosečnostjo? Koliko čaja na dan lahko spijem, pijem pa samo planinski čaj.
Hvala vsem za odgovor.

Jaz popijem ogromno čajev. Pijem pa največ šipek, gozdne sadeže, meto, kamilico (z ali brez limone). Včasih, ko imam kak glavobol pa popijem tudi zelenega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/racka.gif[/image]

lino -> RE: Nosečnost in čaji (22.11.2008 13:30:28)

joj, kaj vse ne vem. Popijem veliko čaja-predvsem zelenega, ker je odličen antioksidant, preprečuje nastajanje zobne gnilobe, lepša kožo (manj celulita), ...mislim še in še bi lahko naštevali, tako, kot tudi beli čaj (npr.) Na žalost pa nisem pomislila, da je čaj pač čaj, pa naj gre za črnega, zelenega, ... vsi vsebujejo tanine (sestavina po učinku podobna teinu) in torej poživljajo. Kakorkoli že, čaji so zdravi, vsekakor bolj, kot npr. kokte, kave, razni sokovi in kupljeni Ice-tee,...pa kljub temu vse to pijemo. Ali pa se vprašamo raje, kaj bi lahko pili? VODO! Ja. A kaj, ko je  le ta pogosto onesnažena, kupljena ni slaba rešitev, a žalostno-ta je ponavadi bolj strupena, kot tista, ki priteče iz pipe.
Torej, mislim, da čaj lahko pijemo in poudarjam že večkrat napisano, da z ničemer ne gre pretiravati,ker pa pravijo, da je bolje preventiva kot...pa mislim, da se bom res držala bolj drugiv čajev. Ali lahko tudi metin čaj škodi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

trdozimc -> RE: Nosečnost in čaji (23.11.2008 0:27:57)

Ok bejbe, če še katera ni pogruntala: zelišča, iz katerih ekstrahiraš (z vročo vodo) določene snovi in spojine, so lahko prav toliko nevarna (nosečnici in plodu) kot nekatera zdravila. Zato ZELIŠČNI čaji pač niso priporočljivi v nosečnosti.

Za prepoznavanje koristnih oz. vsaj neškodljivih zeliščnih čajev potrebuješ že kar nekaj znanja, zato na splošno te čaje v nosečnosti odsvetujejo. - RAZLOG: veliko snovi v naravnih zeliščih je prav tako teratogenih, mutagenih, povzroča okvare plodu na razne načine, krčenje maternice, ............
Ključni sta količina in koncentracija. Če spiješ en zeliščni čaj na mesec, pa še ta zelo blag, načeloma ne bo nič narobe. Če piješ čaj vsako jutro oz. po možnosti kar kak liter na dan (pa čeprav nesladkanega) imaš pač toliko več možnosti ......

lino -> RE: Nosečnost in čaji (26.11.2008 17:04:52)

jop, se strinjam, ampak govorila sem o zelenem čaju, ki ni iz zelišč ampak iz rastline čajevec...iz katere je tudi beli, črni, ...razlika je v fermentaciji... (postopek po katerem se obdeluje), lahko je čaj tudi dimljen-fujjjj... :-)

o.k., kakorkoli že, zdravo pa ni, to sem prebrala in kupila čaj za mamice, ki vsebuje folno kislino, upam, da je ta o.k.???

Hvala.

apollo -> RE: Nosečnost in čaji (26.11.2008 17:39:10)

Jaz vcasih spijem kamilico. A mogoce katera kaj ve kako je s tem, ker nic ni bilo se recenega o kamilici. Nikjer nicesar ne najdem o tem, sicer pa je to zelisce, a pol je ne bi smela? Drugace pa pijem se doma nabran sipek, za katerega pa mislim, da je OK.

trdozimc -> RE: Nosečnost in čaji (27.11.2008 12:19:34)

IZVIRNO SPOROČILO: apollo

Jaz vcasih spijem kamilico. A mogoce katera kaj ve kako je s tem, ker nic ni bilo se recenega o kamilici. Nikjer nicesar ne najdem o tem, sicer pa je to zelisce, a pol je ne bi smela? Drugace pa pijem se doma nabran sipek, za katerega pa mislim, da je OK.

Šipek, hibiskus, osatli sadni čaji so OK. Kamilica mislim, da ni škodljiva, sploh če jo uživaš samo občasno.

titi3 -> RE: Nosečnost in čaji (27.11.2008 16:35:47)

Tudi jaz sem prebrala, da naj bi kamilico le občasno. Vredu pa so janežev oziroma tisto kar je v Bebe čaju. Lekarnarka mi je rekla naj gledam kaj lahko otrok pije po porodu in to naj jemljem. Vsi ostali zeliščni čaji naj bi se pili občasno. Sadni je seveda ok.

Pravi čaj pa je ista figa kot kava.

Stran: [1]