napa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Šaki -> napa (10.11.2008 13:40:49)

evo rabla bi nekaj nasvetov.oz na kaj moram gledat ko kupujem napo.
mislia sva kupit it danes popoldne proti večeru napo.
ki bi jo dala tko pod omarico ki jo imam nad štedilnikom.uno klasično napo.
ni treba da je ne vem kolk dnarja samo na to se pa res ne spoznam.
tako bolj na izi bi rabla.

anita4 -> RE: napa (10.11.2008 13:52:20)

Zlo rada bi ti pomagala svetovati, ampak jst vem samo eno in sicer...
imamo od Faber-ja samostoječo z ogljenim filtrom in če bi lahko in to tudi nameravamo jo predelati in speljati cev ven.Tako da sedaj k vklopim napo mi zlo lepo diši po celem stanovanjo, sem tolk jezna nanjo da jo enostavno sploh več ne vklopim , raje v kuhinji odprem okno.(Pa še tolk draga je bila).Upam da bomo čimrej to uredil.
Tako da se mi zdi da je čist vseen sam da jo imaš speljano ven.
Takšno je moje mnenje.
lp
Anita

rija -> RE: napa (10.11.2008 13:53:41)

pri napi se moraš držati dveh pravil:
1. mora biti speljana ven, konkretno...
2. mora biti najdražji mašin v kuhinji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Šaki -> RE: napa (10.11.2008 13:56:15)

ja sj speljana bo ven ja.

vem rija.samo zdjle si tega ne morem privoščit in bom zaenkrat kupila tako bolj na izi.itak mam bolj mejhno kuhinjo pa ne rebm met velike stvari.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

malabela -> RE: napa (10.11.2008 14:05:39)

a napa je hudič :) če ni taprava,...nam kuhinja vedno smrdi po hrani, tako da smo se navadili kar okno odpirat pa je stvar rešena. 

Anonimen -> RE: napa (10.11.2008 14:08:33)

Gledat moraš, da ima čim močnejši vlek in da je čim tišja. Midva sva dobro leto in pol nazaj kupovala napo in ker nisva bila ravno pri denarju, sva kupila eno Gorenjevo prostostoječo za neki okrog bivših 30.000sit ... no in izkazalo se je, da je bila to ena izmed slabših investicij ... bi bilo bolje, če je sploh ne bi imela ... vleče grozno slabo, glasna je pa tako, da če jo imam na najmanjši stopnji in stojim za štedilnikom, se ne morem pogovarjati z nekom, ki stoji 2m stran. [sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: napa (10.11.2008 15:47:26)

Pri napi ni važno, kakšna je po dimenzijah - dobi se take za pod omarico, za v omarico, izvlečne, samostojne,... svega i svašta.

Važno je predvsem kakšen ima motor - kakšen ima vlek ter kakšen hrup povzroča. Pri napah pa kar velja več denarja, več muzike in bolj  je priznana firma, dejansko več za to dobiš. Napa za 150 € je po moje stran vržen denar, razen če ima zunanji motor. Slabo vleče, je glasna, filter se hitro zapaca,...

Optimalna napa pa ima zunanji motor - ni hrupa, ker je motro zunaj hiše ter zelo dobro vleče, ker je pač motor narejen za take zadeve.

Barbara_L -> RE: napa (10.11.2008 19:58:43)

Najmočnejši vlek ima še eno lastnost:vleče ti toploto iz stanovanja! Na najvišji jakosti boš imela malokdaj prižgano. Svetujem Faber.

Eca -> RE: napa (10.11.2008 21:25:08)

Jaz bi dodala še to: naj ne bo inox, ker boš to glancala noč in dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Lp, Eca

Stran: [1]