ronja -> RE: Zanositev in marihuana (10.11.2008 14:02:28)
|
No jaz poznam kar nekaj ŽENSK, ki so tudi med nosečnostjo, dojenjem ipd. kadile pa jim nič ni, pa tudi otrokom ne. Pa saj ni vse črnobelo! VEDNO obstajajo ljudje, ki jim še tako huda zadeva ne bo škodila! Na svetu je milijon kultur in Eskimi so včasih vse deklice dali prvo noč nage spat na led, da se utrdijo. Veliko jih ni umrlo, pa vseeno boš ti svojega otroka oblekla, ko ga boš pozimi peljala ven, ne? In čeprav je tvoja babica mogoče vsake tok spila enega takratkega med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in kljub temu lepo donosila tvojo mamo, se danes vseeno smatra, da naj nosečnica ne bi pila žganih pijač. Pač je večji riziko, to ne pomeni, da se ti to mora zgodit. To, da se nekomu nič ne zgodi, če dela nekaj, kar ima LAHKO posledice ni prav nobena garancija (statistično gledano je zate še slabše, ker imaš tako ti več možnosti, če se določenemu % to zgodi, pa se do zdaj tolikim ni...) NIkakor ni marihuana tako strupena, da uživalci sploh ne bi mogli zanosit. Je pa manjša verjetnost, ker je navadno mešana s tobakom (raziskave o vplivu čiste marihuane so še v teku, kolikor vem - tiste, bolj neodvisne). Če bo anonimna šla do svojega g., pa mu bo po pravici povedala, bo verjetno g. najprej rekel, naj njen dečko opusti marihuano, potem naj probavata 1 leto, šele potem pa bo delal druge preiskave. Ker bo vsak pameten g. najprej probal izključit razlog, ki ga lahko vidi in brez problemov odstrani. Če to ni razlog, bo gledal dalje. Tudi jaz poznam mamico, ki je v nosečnosti sicer nehala z marihuano, ampak ko je izvedela, kar ni bilo ravno čisto takoj... Oči je še nekaj časa kadil travco. Kako je zdaj, ne vem, se ne družimo toliko. Vem pa, da ima ta punči precejšnje probleme z imunskim sistemom in seveda ni nujno, da je povezano - ampak lahko je in to je meni čisto dovolj, da sama tega ne bi hotela počet - vsaj ne svojemu otroku...
|
|
|
|