ALWAYS LARA -> RE: socializacija (10.11.2008 12:37:58)
|
js pa mislim da je ful odvisno od otroka. moja tavelika je stara 4,5 in hodi v vrtec vendar je še sedaj najbolj srečna sama, ker je pač tak tip človeka. tudi v vrtcus e redko igra z vrstniki, noma prijateljice in jih ne pogreša in ne omenja. oz zelo redko. tudi doma se nikoli ne igra s sestrico ampak vedno sama. v rtec je šla pri 3h letih, prej jo je čuvala babica, in še zdej je bolj vesela pri babi kot v vrtcu. vendar pa ji socializacija prinaša veliko pozitivnega, naučila se je biti bolj samostojna in dejstva da ni vedno prva. s tem ko smo jo dali v vrtec smo zanjo naredili največ, ker rabi vzpodbudo v smeri soializacije. tamala pa je stara 2,5 in vidim, da bi ji družba že prišla prav, ker je veliko bolj družabna kot starejša sestra. vendar pa je trenutno še pri babi - v našem vrtcu so otroci samo od 3. leta dalje, tako da bo vpisana drugo leto. družbo pa kompenziramo tako, da gremo ali povabimo obiske z otroci, vpisala sem jo na telovadbo, da je vsaj 1x na teden v skupini med vrstniki. drugače pa tudi vsi dohtarji (no vsaj tisti s katerimi sem imela opravka jaz) promovirajo, naj bo otrok čimldlje doma (do 3 leta vsaj) že zaradi tega, da si utrdi imunski sistem pred vstopom v bogati svet bakterij in virusov.
|
|
|
|