Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prezivnina - krediti 10.11.2008 23:13:49
|
|
|
|
Anonimen
|
300€ je reala, brez luksuza. Ja, seveda . Mati samohranilka, ki zasluzi povprecno placo, samo vrtca placa 200€. Samo tega ti itak ne mores vedeti.
|
|
|
|
RE: Prezivnina - krediti 10.11.2008 23:23:19
|
|
|
|
Kerensa*
|
Koliko vrtca plačuje samohranilka s povprečno plačo in povprečno preživnino, res ne vem, ampak preživnina je pa še vedno očetov polovični delež za stroške z otrokom... in če se od preživnine plača vrtec, se od materinega deleža pač plača ostalo... vse, kar sem jaz napisala, je samo to, kako se stvari večinsko določajo... nikjer pa nisem napisala, da je to fer, sploh v primeru, kakršnega je omenila Jana... preživnine so nizke v veliki večini tudi zaradi lažnih samohranilk, lukenj v zakonu je toliko, da jih nihče niti prešteti ne zna, vrtci pa svinjsko dragi oz. v nikakršnem sorazmerju s povprečno plačo in življenjskimi stroški... tako, da mislim, da je z moje strani ta debata kar zaključena z besedami, da sistem ni pošten (kdo je pa krivec, se pa lahko pregovarjate dalje, kajti meni se ne da).
|
|
|
|
RE: Prezivnina - krediti 11.11.2008 17:32:53
|
|
|
|
lillchy123
|
samo eno vprašanje glede kreditov. A kredit za stanovanje (vzet je bil takrat, ko sta bila še v zvezi , zato ji mora polovico stanovanja tudi izplačati) se pa pri upoštevanju preživnine upošteva? al je spet odvisno od sodnice? sej zakone mamo pa itak za tisti ki ima, mu ni treba dat nič, tisti pa ki nima, mu še to vzamejo
|
|
RE: Prezivnina - krediti 11.11.2008 19:29:46
|
|
|
|
Medeja75
|
Drage punce... Mi je kar hudo, ker sem jaz povzrocila tole slabo voljo. Iz napisanega sklepam, da doloceni sodniki take kredite upostevajo, doloceni pa ne. Ali to drzi?? Ja, ce je temu tako, je pa res hudo cudno. Bom pa dodala samo se moj komentar. 150 € morda za 7 tedensko dete res ni malo. Vendar pa ta otrok raste in s tem tudi stroski. Torej stroski med leti sploh niso primerljivi. In tukaj je problem. Kolikor jaz vem, pa se prezivnine povisujejo samo z inflacijo. Je pa tako, da sem ze naredila stroskovnik tako, kot mi je predlagala ena od punc. Torej, trenutne stroske. Dokler si tega zenska ne naredi, sploh nima smisla, da kaj komentira. Ze sedaj so presenetljivo visoki!!! Pa prisezem, da nisem nic "razmetavala" z denarjem. Je pa res, da moram cisto vse kupit. Obleke, obutev, oprema.... No ja... Nekako bomo ze. Kot moja mama pravi: mame bi za otroke dale se ta zadnje gate s svoje riti. No, pri ocetih pa ni vedno ravno tako... Takle mamo!!
|
|
|
|
RE: Prezivnina - krediti 11.11.2008 21:01:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko vrtca plačuje samohranilka s povprečno plačo in povprečno preživnino, res ne vem, Neznanje prava ne opravicuje. Prva lekcija iz prava, btw . Sicer si pa lahko to komot zracunas ali pa meni verjames.
|
|
|
|
RE: Prezivnina - krediti 11.11.2008 21:10:44
|
|
|
|
Kerensa*
|
Bom kar tebi verjela, Mič... povprečna netto plača slabih 900€, povprečna preživnina cca. 150€, otroški dodatek na to dvoje zanemarljiv, strošek vrtca cca. enakovreden seštevku preživnine in otroškega dodatka... rezultat - za preživetje obeh ostane povprečna plača, torej slabih 450€ na enega... kar niti ni slabo... minus dva vikenda v mesecu, ko je otrok pri očetu, gledano samo s finančnega vidika. Neznanje prava ne opravičuje česa? Prevelike lenobe za ukvarjanje s popolnoma vsem na RR?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?