bibliotekarski izpit (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


marjanaR -> bibliotekarski izpit (9.11.2008 18:52:56)

Po izobrazbi sem profesorica slovenščine in sem na tem del. mestu tudi zaposlena. Obeta se mi oz. ponujeno mi je delo v šolski knjižnici in s tem opravljanje bibliotekarskega izpita, ki je pogoj, da učitelj lahko dela v knjižnici. Ali mi lahko kdo pove, kako ta reč izgleda? Baje je potreben 300-urni tečaj. Na straneh NUK-a sem zasledila, da se izpit za delo v šolski knjižnici opravlja na MŠŠ. Malo cvikam. Koliko predmetov oz. kateri so potrebni? Kaj je ta izpit v primerjavi s strokovnim izpitom? ... Hvala za odgovore.




zvesta -> RE: bibliotekarski izpit (9.11.2008 18:56:43)

Ja, tako je. Za delo v šolski knjižnici moraš narediti izpit na MŠŠ. Kako to zgleda, ti težko povem, ker ga sama delam v NUK-u. Bodi pa pozorna na to, kaj boš vse potrebovala oz. delala v šolski kn jižnici. Če je knjižnica v sistemu COBISS in boš tudi katalogizirala knjige, je pogoj za licenco za katalogizacijo tudi strokovni izpit v NUK-u. Tako da moraš potem opraviti tako izpit na MŠŠ kot v NUK-u, pa še potem tečaj licence. Pa seveda še kup drugih tečajev, če je knjižnica na COBISS-u.

Če te zanima še kaj, se mi lahko mirno oglasiš na ZS.

Kot 300-urni tečaj pa je verjetno mišljen tečaj ŠPIK, ki ga moraš opraviti na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na Filozofski fakulteti v LJ.




Stran: [1]