|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naval mleka po UPN
9.11.2008 18:31:03   
nena22
pozdravljene!

v 13 t sem rodila fantka z napako na sečilih.... tri dni po porodu pa me dojke neznansko bolijo, so bulaste, vroče,.... pod tušem si jih masiram z vročo vodo, sedaj sem si tudi prvič stisnila mleko in dva robčka bi laho ožela-toliko je tega... nič ni bolje, še vedno boli ko user posted image , temperature še nimam....... kaj mi svetujete to je bila moja tretja nosečnost, še vedno pa nisem nikoli dojila......

hvala, nena

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 9.11.2008 21:06:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč prosim!
9.11.2008 18:35:00   
Marogica
Odpelji se na urgenco in ne čakaj. BOlje, da "kompliciraš", kot pa da se res kaj zakomplicira.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nena22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2008 18:37:31   
Anonimen
Se mi zdi da obstajajo tablete,ki izsušijo mleko.Kar pojdi,da ne fašeš mastitisa in 40 vročineuser posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2008 18:38:55   
strumf
pozdravljena, če te prav razumem mleka ne potrebuješ. v bistvu bi rada da ti mleko neha teči. no meni je G tako svetovala in po 1-2 dneh se je stanje umirilo. nikakor dojk ne stiskaj, ne jih masirati, sploh pa stran z vročo vodo. jaz sem si samo večkrat na dan dajala MRZLE obkladke. namočila sem krpo  v mrzlo vodo in pustila 10-15 min gor, vmes, sem krpo večkrat namočila v mrzlo vodo, ker se je segrela. pa pij čim manj tekočine (skoraj nič). meni je zelo pomagalo, ker sem po abraziji dobila mleko. na ta način so se povrnile v "prvotno" stanje. upam da sem ti pomagala.

(odgovor članu nena22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.11.2008 18:46:51   
Gina
Za začetek telefoniraj kar zdaj na vašo dežurno zdravstveno službo. Ne vem od kod si, ampak povsod obstajajo taki telefoni, kjer dobiš dežurnega zdravnika v zdravstvenem domu. Lahko kličeš tudi na dežurno ginekološko, samo ta je dežurna samo v večjih mestih. Zdravnik ti bo zihr povedal čist točno, ali se pridi pokazat, ali kaj konretnega naredi.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.11.2008 18:48:09   
Gina
Aha, sem zdaj videla, da si iz Lj. - telefoniraj na urgenco, ali v porodnišnico ali pa kar v svoj ZD. Ta hip še delajo!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.11.2008 19:00:10   
blaža
Stori kot je rekla Gina, sicer so pa meni pri mastitisu rekli, da ne smem z vročo vodo, ampak z MRZLO!

Mi je pa za prenehanje mleka rekla naša patronažna, da si je ena dala gor obkladke iz peteršilja in se je znebila mleka. mene je samo opozorila, da naj ne jem peteršilj, ker da zmanjšuje mleko. ne vem, če to z obkladki drži, lahko pa poskusiš.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2008 19:04:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nena22
v 13 t sem rodila fantka z napako na sečilih

Rodila pri 13 tednih?
Pri 13 tednih že veš spol otroka?
Tako hitro se že vidijo okvare?

Mislim, da si narobe napisala število tednov.

Je z otrokom vse vredu? 

(odgovor članu nena22)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2008 19:07:20   
Anonimen
Po 13 tednih nosečnosti že imaš mleko?

Oprosti, nič mi ni jasno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2008 20:27:35   
nena22
joj hvala vam!!!

user posted image morala sem na umetno prekinitev nosečnosti, zaradi nerazvitosti sečil je plod umiral. in ja zame je bil to porod, ker sem otročka držala v naročjuuser posted image ...in se poslovila od njega...prav tako ga bodo upepelili in potresli v parku zvončkov na žalah...user posted image   čeprav je grozno za razumet, smo še vseeno naredili porod za lepo stvar, oba s partnernjem sva pestvala in se poslovila od najinega fantka...user posted image ......no pa sem se spet zlomila...težko je razložit, kako mi je vseeno toplo pri srcu...

papa hvala vam vsem....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2008 20:51:39   
Anonimen
Žal mi je!user posted image

13. ali 31. teden nosečnosti?

(odgovor članu nena22)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2008 21:39:19   
Anonimen
Po mojem 31 teden.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2008 21:45:55   
Gina
Matr anonimen, ti pa imaš smisel za ljudi, ki so v neizmerni bolečini! Nahajaš se na forumu spontani splav. Kaj pa je važno, koliko tednov je bilo? Obujaš bolečino pri človeku s takimi nevmesnimi pripombami. Če bi bila tudi 5 t noseča, to pomeni izgubo otroka. To pa je nekaj najhujšega, kar te sploh lahko doleti in česar ne pozabiš.

Drži se nena22, upam da bolečina čim prej mine. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.11.2008 8:13:37   
tihoupanje
Jaz razumem vprašanje Anonimne....Tudi mene je malo zaskrbelo ob podatku, da je bil 13t.....pa že porod, držanje v naročju, viden spol in upepelitev....
Pri 13t je vse to skupaj NEMOGOČE....

Bolečino razumem in mislim, da je to nekaj najhujšega, kar lahko doživiš.....user posted image user posted image user posted image

Kljub vsemu, pa ne smeš dovoliti, da te bolečina premaga......Nosiš jo v srcu skupaj z upanjem, da ti bo v bodočnosti uspelo.....

Anonimna pa je opazila, da je bolečina začela vplivati na dušo naše soborke nene22....ker je natipkala tako veliko tipkarsko napako.....Zato sploh ni slabo, da je povabila neno22 v realnost.....Prepiračan sem, da se Anonimna ni norčevala iz bolečine, temveč je želela, da nena22 pove malo več o bolečini, se popravi in s tem postavi na realna tla.

Ogromna razlika je, če izgubiš user posted image  pri 5t, 13t ali (Bog ne daj) pri 31t.....Za psiho mamice je velika razlika, čeprav žaluješ in ti je težko vsakič in vedno, ko user posted image  izgubiš.....user posted image user posted image user posted image

Upam, da me razumete.....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.11.2008 9:29:02   
nena22
pozdravljene!!!

noseča sem bila 13t5/7. user posted image rodila(splavila) sem po tabletki mifegyne, ki jo dobiš, ko zaprosiš komisijo za upn. naslednji dan sem bila sprejeta v porodnišnico ljubljana, kjer sem dobila še inekcijo za umetne popadke, od 10-15 sem se v mukah zvijala in predihavala popadke, ko sem 15:20 rodila mrtvega fantka težkega 50g, velik 9cm. potem so me odpeljali v porodno sobo kjer sem porodila še posteljico, ki se ni lepo odluščila sem imela še abrazijo. v vsem tem času sem imela otročka v naročju in verjemite da sem si ga podrobno ogledala, 10 prstkov na rokah , nogah, očki, nosek....user posted image  otročka bodo dali na genetične preiskave, potem pa na žale, kjer ga bodo upepelili in potresli v park zvončkov(sem morala podpisat zahtevek, kaj želim, da se zgodi z njim)jaz ne vem kaj je tukaj tako težkega za razumet.... trenutno pa je bolečina prevelika, da bi vam še kaj napisala-mogoče sem preveč na grobo napisala, ampak trenutno nisem zmožna več...

vseeno drage punce, želim vam da tega ne bi izkusila nobena. . . user posted image

(odgovor članu tihoupanje)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.11.2008 9:46:15   
Balonchy
nena22user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nena22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.11.2008 9:55:45   
bačko
Nena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !Moje sožalje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Prav pri srcu me je stisnilo ko sem brala tvojo zgodbo.Drži se!

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.11.2008 10:04:06   
Nea_teja_
Tudi iz moje strani sožalje vem koliko je to grozno.Jest sem imela abrazijo v 12t.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Sam nekaj mi pa ni jasno kako da si rodila po naravni poti oz si imela možnost videti plod.Jest sem imela abrazijo in me ni nihče vprašal kaj in kako z mojo pikico.Tako da grem sedaj dostikrat na pokopališče in prižgem svečko tam kjer je dovoljeno za take k nimajo grobka.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.11.2008 10:07:52   
tasa_m
zakaj pa se pri 13 tednih ne bi videl spol? Saj pa na NS ti ga že povedo..pa jo nekateri opravljajo že v 11 tednu.
Nena22 en velik objemček zate user posted image in eno user posted image za srečo, da vama čimprej rata in bosta držala svoj zakladek v rokah. Angelček pazi na vaju...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.11.2008 10:34:08   
nena22
nea_tea_-ne vem kaj je razlika, vem samo, da je najinemu fantku bil srček skoraj ko konca, ker so ga s prvo tabletko uspavaliuser posted image . mogoče pri tebi že ni bilo več srčka?! res ne bi vedela.

čeprav je mogoče težko za razumet, se z toploto v srčku spominjam tega lepega dogodka. vsi so bili enkratni, sestre zdravniki.... vse pohvale oddelku za perinatologijo v P Ljubljana(4nadstropje)

prav zdaj sem govorila s sestro Ines, ki mi je razložila, da naj imam cel dan 15 minut ledenih obkladkov vsako uro na prsih in da omejim tekočino... tako da pravilnega odgovora ni, ker je odvisno od hormonov v posameznem tednu...

hvala vsem za lepe željeuser posted image
papa, nena

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?