umetno mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

alisha_2008 -> umetno mleko (9.11.2008 16:06:32)

rada bi da poveste....
ce je otrok na umetnem mleku ...naj bi poleg tega zauzil tudi vodo oz. caj?

alisha_2008 -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:12:45)

aja ...dojencek je star 1 mesec

samo napisite..
jaz sem svoji hcerki sicer dajala dodatno tekocino....
kolegica pa noce....pa ceprav ji govorim da bi blo fajn da mu da...ker v materinem mleku je dovol tekocine v umetnem pa ne ....
in bi rada da sama prebere vase odgovore da bo vidla
hvala

Anonimen -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:17:10)

naj bi poleg tega zauzil tudi vodo oz. caj?

Da.

Tisana -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:25:25)

Mi smo ji ob umetnem mleku vedno dajali še vodo in je že s parimi meseci točno vedela, kaj je voda, kaj pa mleko. Če ni bila lačna, ampak žejna, je hotela piti vodo, medtem ko je mleko zavračala in obratno (verjemi Alishina prijateljica, smo poskušali tudi s fintiranjem, pa je frajla točno vedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Tko bom rekla: če otrok pije ob mleku še vodo in na teži čisto normalno napreduje, potem gotovo ni zamenjal vode za hrano in mu ta voda prav gotovo ne more škoditi, razen seveda če verjameš članku o zastrupitvi z vodo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še to: če ima otrok vdrto veliko mečavo, mu definitivno primanjkuje tekočine.  

barika -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:36:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Da.

se strinjam

barika -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:37:40)

Lahko mu daš tudi čaj (zelo razredčen in ne sladkan)

alisha_2008 -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:41:53)

no hvala za odgovore
mislim da ji bo zdej potegnil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Mišni -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:48:22)

No, še jaz.

Jaz sem mu vedno dajala še čaj.

Anonimen -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:55:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Da.

Ja,moja je ze od zacetka na AM,in sem ji vedno dajala se dodatno tekocino.Vcasih sploh noce piti mleka,ce se prej ne odzeja.Ima pa najraje vodo.

Mišni -> RE: umetno mleko (9.11.2008 16:57:58)

No, še jaz.

Jaz sem mu vedno dajala še čaj.

botrca -> RE: umetno mleko (9.11.2008 17:48:09)

Najin Jan pa sploh ni hotel nič drugega kot mleko do 6. meseca pribl. edino če sem mu dajala na žličko vodo. Je pa tudi od začetka na Aptamilu.

urška -> RE: umetno mleko (9.11.2008 19:02:20)

včasih je tudi na embalaži od mleka pisalo, da mora otrok pit tudi vodo in čaj zraven. a a prijateljica pa ni tolk pametna da bi pediatra vprašala?

lex -> RE: umetno mleko (10.11.2008 0:55:34)

jaz imam tri sončke od tega je bil 1 dojen, druga pa ne, tretja pa je kobinirana. skratka prvi je pil čaj kot pumpa, sploh ni bilo vprašanje ja ali ne, druga ko bi pa mogla pit pa ni potegnila ne vode, ne čaja (doma kuhanega, ne instant) ta tretja pa tud ne. Skratka nima pa nobenih posledic da ni pila dodatne tekočine. Niti pod razno ji nisem sturila kaj zraven. No po enih 6 mesecih je potem počasi začela pit vodo.

ANIME -> RE: umetno mleko (10.11.2008 8:41:51)

jaz pa sem zadnjič na prvem pregledu vpršala pediatra in je rekla, da otrok do 6m ne rabi nobene dodatne tekočine razen mleka (materinega ali AM). Mogoče poleti ko je res vroče, da v teh mesecih pa ne

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2008 9:34:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

koala -> RE: umetno mleko (10.11.2008 10:17:48)

Če noče otroku ponudit tekočine pač noče. A si prepričana da je otrok žejen?

No, moj je dojen pa je tusi čaj pil, ker ko je bil žejen je dojko odklanjal.

Stran: [1]