PAR VPRAŠANJ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

inara -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 21:41:38)

Čez dva meseca bom končno postala mamica- prvič in seveda imam kar nekaj vprašanj:

1. na katere znamke flašk prisegate?

2. ali mislite, da je črpalko za prsa skoraj obvezno kupiti?katero in koliko stane?

3. ali ste vse kupile grelec in spet katerega in koliko cca. stane?

4. kako se vam kaj zdijo uporabni kengurujčki?

Čakam vaše odgovore in vas vse:nosecka:lepo pozdravljam:sloncek:

Inara in njen :duda:

malika -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 21:50:51)

Grem kar od začetka.

Flaške uporabljam Aventove. Zakaj te, nimam pojma.Kupila sem tisti njihov komplet, ker se mi je zdel vredu in sem tudi zadovoljna z njimi. Uporabljati pa smo jih začeli šele po 6 mesecu. za začetek imaš mogoče čisto dovolj samo eno ali dve, sploh če boš dojila.

Črpalka za mleko je bila pri meni NUJEN del opreme. Rabila sem jo že v bolnici in ker mi je niso hoteli prinest, sem dobila vročino. No hvalabogu imam koliko toliko elastičnega dedca, da jo je šel kar kupit in sva bili nerazdružnjivi celih 10 mesecev. Uporabljala sem prav tako Aventovo.

Grelec in sterilizator ne kupuj v naprej, saj če boš dojila tega ne potrebuješ, če pa boš že potrebovala, pa ju greš kupit takrat-oz. nekoga pošlješ.

kengurujček pa je meni osebno super stvar, to opaziš predvsem takrat, ko ima malček daljša budna obdobja in bi seveda rad bil skoz s tabo oz na rokah. In s tem roke ne trpijo, pa še kakšno malenkost lahko narediš

Anonimen -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 21:59:41)

1. Moja je bila v bolnišnici hranjena z Nukovo flaško in ni hotela sprejeti nobene druge.

2. Jaz imam Aventovo ročno črpalko, nikoli nisem dojila. Stane pa cca. 15.000 sit!

3. Grelca nisem kupila, ker ga ne rabim. Svoje mleko sem postavila v posodo z vročo vodo (imamo fejst vročo iz pipe) in tisti čas ko jo previjam je mleko segreto na pravo temperaturo (včasih še celo malo hladim).

4. Kengurujčka trenutno nimam, ker pa stanujem v 7.nadstropju in bodo delali novo dvigalo si ga bom sposodila od ene RR-jovke. Moja se ne nosi rada po rokah in ga do sedaj nisem rabila. Pri nas je glaven voziček in sedaj ležalnik.

Bojana

andrejaz -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:09:16)

1. Kupila nisem nobene flaške. Sem pa dobila zraven revije v Arielu flaško Avent, tako da imam to. Pri skoraj 7 mesecih se šele poskušava naučiti piti iz flaške - čaj.

2. Črpalke ne kupovati vnaprej, ker ne veš če jo boš sploh rabila. Jaz je nisem kupila in tudi če bi jo kupila je ne bi nikoli rabila.

3. Grelec po moje tudi ne rabiš, sploh če boš dojila.

4. Pri nas smo imeli izposojen kengurujček, uporabili pa smo ga samo ene 2x v najhujšem snegu, ko še ni bilo skidano in spluženo.

polona2 -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:11:53)

Stekleničke imamo vse od Aventa, prav tako prsno črpalko ter grelec za stekleničke, črpalke nisem nabavljala prej, ker sem mislila, da je ne bom potrebovala, ta torej lahko počaka,
prav tako grelec, če boš dojila, ga sploh ne potrebuješ, mi smo ga potrebovali čisto pri vsakem obroku od začetka dalje, ker sem si jaz mleko črpala, en teden smo se sicer trudili z vročo vodo-kropom, ampak to je tako zamudno in me je stalo toliko energije, za nas je torej grelec še vedno nepogrešljiv(za čaj in frutke), Aventov grelec stane nekaj čez 12.000 sit, za črpalko se ne spomnim več, okrog 15.000 se mi zdi,
kengurujčka sem pa uporabljala za krajše sprehode z dežnikom v roki, tako, da ga je tudi fino imet, srečno :rozica:!!!

Jančika_ -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:16:17)

Flaške Müller, črpalka Avent (kupljena naknadno), grelca nimam (flaške uporabljamo šele zadnji mesec), kengurujček smo si sposodili in ugotovili, da nam ne ustreza (ne mami, ne otroku, ne atiju).

Seven* -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:33:29)

Identicen odgovor kot pri Janciki. :)-:)-:)-

ribica. -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:39:06)

POzdrav!

1. flaške sem kupila aventove.Ko pa sem začela dajati gostejšo hrano preko flaške je ni marala, tako da imamo za čokolešnik nuk-ovo.

2. Črpalka mislim da je nuja, ker nikol ne veš kdaj jo boš rabila. Jaz sem bila iz porodnišnice odpuščena v nedeljo in sem imela prsi kot kamen. Komaj sem čakala naslednjega jutra, da mi jo mama prinese. Sploh pa tudi do kake zamašitve pride tako hitro,da je bolje prej odšteti 10 jurjev, kot pa potem trpeti muke, ko si ne veš kako pomagat.

3.grelca nismo imeli

4. kengurujčki se mi zdijo krasni, sploh če se ti dogaja da zaradi težkega dostopa z vozičkom ne morem priti tja kamor bi rad. Samo jaz ga ne bi kupovala prej, ker se ti lahko zgodi kot meni, saj se našo dete ni maralo nositi v njem, niti 5 min ni zdržala. Sem ga morala potem vračat. Če pa ga kupiš dva meseca ali še več prej, pa ne vem če ti ga bo kdo vzel v trgovini nazaj. To je samo moj nasvet.

tania -> PAR VPRAŠANJ (25.3.2005 22:40:36)

Flaške imamo Aventove, sem pač v nosečnosti kupila tisti paket in meni so dobre.
Prsno črpalko so mi posodili in še dobro da je nisem kupila, ker sem jo uporabljala samo 3 ali 4X. Priporočam ti, da počakaš za nakup črpalke, ker ne veš ali jo boš dejansko uporabljala. Imela pa sem Aventovo in je bila tudi OK.
Grelec so mi podarili ob porodu (Avent) in sem super zadovoljna. Grejem lahko čajček in tudi kašice.
Kengurujčka imamo od Babybjorn in je ful dobr, samo ti povem, da ko bo otrok imel že nekaj več kg, te bo verjetno bolel hrbet ga nosit v kengurujčku, čeprav je ta namenjen za otroke do 12 kg.
Pozdravček in srečno!!!!:sloncek::sloncek::sloncek:

KIRA -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 7:35:00)

1. avent (flaške), nuk (dude)
2. črpalka avent (13.000), ne kopuj vnaprej, pač pa po potrebi
3. grelca ne rabim, imam mikrovalovko
4. kengurujčki so super, sam nekateri otroci nočejo bit not, pa preden glavico orenk gor ne drži, ga ne not dajat

LP

Anonimen -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 8:39:00)

1. Na začetku Avent, ko sem pa enkrat za probo kupila Lumpi (Mercator), pa iz aventovih ni hotela več pit.

2. Če bo zate obvezno boš videla ko boš začela dojiti. Nima je smisla kupovati vnaprej. Prodajajo jih praktično povsod in jo boš lahko šla kupit ko boš videla da jo rabiš. Imela sem aventovo, zelo zadovoljna, cena mislim da okrog 11 000 sit

3. Nisem kupila grelca ker ji nisem dodajala, saj sem imela svojega mleka dovolj

Lp :rozica:

Gina -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 10:39:48)

1. meni je najbolj všeč avent, ker so praktične za oprat, imajo pa zdaj tudi nukove take
2. jaz ne bi znala biti brez prsne črpalke več. Sem si pri prvih dveh na roke stiskala, pa ni primerjave. Imela sem aventovo črpalko, kupila sem jo v komisijski trgovini in je bila pol ceneje kot sicer, pa taka kot nova
3. grelaca nisem rabila, imam mikrovalovko
4. kenguru smo uporabljali, ker hodimo radi v hribe. Če ne hodiš po neprevoznih poteh, ga ne rabiš, sicer pa ja.

lin -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 14:57:34)

1.-ko sem bla noseča sem rekla da bom imela vse od Aventa,pa se mi niso obnesle(vse puščale),tako da zdaj uporabljamo Chicco ali Nukove z širokim grlom,ma ti priporočam da kupiš samo eno majhno za začetek,pol pa boš že dokupla za naprej kaj in kolko boš rabla
2.-Črpalke nekupuj,saj ni nujno da jo boš rabla,če jo boš potrebovala jo pa skočiš kupit,saj jo imajo v vseh otroških trgovinah in tudi lekarnah se mi zdi.škoda metat denar stran in jo že sedaj kupova če je pol neboš rabla
3.-grelec mi je prijateljica posodla ma sem bla razočarana ,saj se prej segreje na štedilniku(NUK-cca.3.700 sit v Mullerju)
4.-kengurujček je mega mi smo ga še kr uporabljali,no če ga kupuješ ti ga lahko jaz prodam od Tomyja ker imam dva enega smo mi kupli,pol sem pa še enega dobila za darilo,nov stane cca.9.000 za 5.000,lahko ti pošljem slikico znamka TOMY model ROMA
Če te zanima mi piši na privat!
Drugače pa sem ti na razpolago za vse ostale informacij.
Srečno

lin -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 14:59:21)

Aja Aventovo prsno črpalko tudi prodajam za 5.000 če te zanima(oz.če si se odločila seeno za nakup že pre)

puncica -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 16:59:41)

1. Imamo samo aventove, druge ne vem kakšne so. Te so kr vredu sam kaj ko so tako velike da jih tamala ne more normalno držat.:zmeden:

2. Jaz sem imela sposojeno, bi jo pa kupila po porodu, saj ne veš če boš rabila, kasneje pa lahko hitro kdo skoči ponjo, če jo res nujno rabiš.

3. ne grelca nimamo, se mi zdi stran metanje denarja, imamo mikrovalovko in je ok

4. kengurujčki so super, če si ga lahko sposodiš super, drugače pa počakaj na 4 mesce, da boš vsaj vidla če hoče otrok noter bit. Moja kolegica ga je kupila in ga uporabila 2X tamali pač ni maral.

LP

inara -> PAR VPRAŠANJ (26.3.2005 18:30:42)

Hvala vsem vam za tako številne odgovore!!!!!!!!!!!!!

:sloncek::sloncek::sloncek:pa pa

Stran: [1]