barni -> RE: grozeci prezg. porod (26.11.2008 11:53:23)
|
Jaz sem imela obakrat grozec prezgodnji porod. Prvic mi je zacel trebuh otrdevati nekako tri mesece pred rokom. Takrat se je zacel tudi krajsati MV in od znotraj lijakasto odpirati, mislim da v obliki crke t, ce se ne motim. Rodila sem v 35. tednu, injekcije za pljuca sem dobila v 28. tednu, prej menda niti nima velikega smisla, kot so mi razlozili. Drugic se mi je prav tako zacel krajsati MV in znotraj se je zacel nakazovati lijak nekako v 27. tednu. V 28. tednu sem spet dobila injekcije in potem rodila v 37. tednu. Mene je bila resnicna groza tega prezgodnjega poroda in sem se veliko presekirala zaradi tega. So mi pa rekli, da je MV zelo nepredvidljiv in je lahko en dan se cisto zaprt in dolg, drug dan pa popusti ali pa je kratek pa lahko rodis cez rok. Tudi meni se je dolzina spreminjala, kar so pojasnili z napako pri meritvi in to, da je to tkivo, ki ga niti eno za drugim ne mores izmeriti enako. Odvisno je od kota, od preglednosti, od G, od aparature...skratka veliko dejavnikov. To da se krajsa je cisto normalen in itakpricakovan pojav v nosecnosti, problem je le, ce se zacnes prezgodaj odpirati. Pomembno je tudi ali se odpiras od znotraj ali od zunaj. Skratka veliko stvari je, bolje je malo manj vedeti in se malo manj sekirati, ker sem prepricana iz lastnih izkusenj, da stres in zivcnost se najbolj skodita. Jaz sem veliko pocivala, pa sem vseeno prej rodila, je bilo pa bolje kot prvic.
|
|
|
|