Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:01:10
|
|
|
|
Anonimen
|
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:06:46
|
|
|
|
wii
|
pazi edino, da si riti ne opariš mislim svašta....
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:11:50
|
|
|
|
AnciM
|
To pa prvič slišim! Sem slišala že za raznorazne čajčke, stopnice, kopeli... Resnično pa pomaga samo otrokova odločitev, da pride na svet. Dokler hoče bit na toplem, se lahko me na glavo postavimo, pa ga ne bomo ven zbezale. Seveda pri zdravi nosečnosti. Mene so vsi strašili, da bom ob otroka, ker sem v 37t pomagala svaku zidat hišo. Potem sem pa še 14 dni prekladala cegle, predenj se je odločil ven pridet.
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:16:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz to resno sprašujem, saj se mogoče zdi res malo smešno, ampak enkrat je bilo govora o tem da se dela sopara iz enega čaja od ene rože in da pomaga pri mehčanju MV in potem odpiranju
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:30:58
|
|
|
|
piamaria
|
Brala ja, ampak v praksi se še ni zgodilo, da bi rodile zaradi tega...potem se bom pa jaz vrgla kar v alternativo in šla takrat rodit k bom hotla... Daj no, lepo počakaj, brez nestrpnosti, vem, da ni prijetno čakanje, ampak še vsi so prijokali ob svojem času:)
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 9:31:41
|
|
|
|
Anonimen
|
OMG a glih čaj pa rože morjo bit ? a če golaž kuhaš, ne velja
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 10:11:12
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 OMG a glih čaj pa rože morjo bit ? a če golaž kuhaš, ne velja lahk pa jaz danes sprobam nad prebrancem Hec na stran. Kokr so nam babice v šoli rekle, naj bi toplota in topel tuš, še omilila popadke
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.11.2008 10:12:02 >
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 10:45:37
|
|
|
|
julika
|
to z soparo ni za pospeševanje poroda,ampak za pripravo presredka .enako kot masaža z oljem.
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:01:42
|
|
|
|
jakaracman
|
Joj jaz se pa spomnim ene pametne, ki je prišla na urgenco z opečeno češpljo.Revica je zavrela vodo dala na lonec kuhalnico in mislila, da bo tako naredila splav.Pa se je kuhalnica zlomila padla je v lonec in si močno popekla češpljo.V bistvu ni smešno je bila sprejeta na opekline, a še vedno noseča.
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:18:17
|
|
|
|
uršika***
|
Jakaracman- oprosti, ampak tole je pa res smešno Ne vem, ampak če nam v nosečnosti odsvetujejo pretople kopeli, savne in podobno- zaradi splava, je mogoče tudi kaj resnice na tejle sopari. Je pa potem najbrž lažje, da greš v savno, kot pa da doma čepiš nad loncem, pa še češplja se ti lahko popari- očitno preverjeno
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:22:32
|
|
|
|
julika
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman Joj jaz se pa spomnim ene pametne, ki je prišla na urgenco z opečeno češpljo.Revica je zavrela vodo dala na lonec kuhalnico in mislila, da bo tako naredila splav.Pa se je kuhalnica zlomila padla je v lonec in si močno popekla češpljo.V bistvu ni smešno je bila sprejeta na opekline, a še vedno noseča. za crknit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:28:12
|
|
|
|
Anonimen
|
na tole sm jst tud pomislila ma u zemljo bi se pogreznila, če bi mogla v bolnci razlagat, da mam opekline, ker sem pač hotla porod pospešit
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:28:49
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršika*** Ne vem, ampak če nam v nosečnosti odsvetujejo pretople kopeli, savne in podobno- zaradi splava, je mogoče tudi kaj resnice na tejle sopari. Je pa potem najbrž lažje, da greš v savno, kot pa da doma čepiš nad loncem, pa še češplja se ti lahko popari- očitno preverjeno Savna se ne odsvetuje zaradi splava, temveč zaradi znižanja pritiska. Poleg tega se ti pri kopelih in savnah segreva celo telo, medtem ko v kopelih le češpljica. To so povsem različne stvari in jih ni za mešat. Kopiram: če pri savnanju poskrbite, da se vam centralna telesna temperatura ne dvigne za dalj časa preko 38 st. C, potem menim ,da savna plodu ne škodi, seveda pa v nosečnosti ogrevanje telesa lahko povzroči močnejši odziv organizma z razširjanjem ožilja v okončinah in periferiji, kar vodi do močnejšega zniževanja krvnega tlaka in slabega počutja, hitrega in močnega bitja srca, vrtoglavice, omotic ipd. Dokler se torej dobro počutite, lahko stopite noseči tudi v savno, pri tem pa priporočam zmernost in previdnost pri vstajanju.
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 11:31:16
|
|
|
|
Miška2006
|
Pri vseh teh odgovorih sem skoraj s stola padla. Dobre ste! Kar se pa pare tiče prvič slišim, da bi to kaj pomagalo.....no, nikoli se ne ve. Saj ni nujno, da če ne veš ne obstaja, ampak malo huda je ta stvar..... Anonimna, upam da boš dobila kakšen odgovor od katere, ki to resnično ve. Jst žal ne, se pa malo , saj tudi to nas nosečnice gor drži, a ne?
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 13:24:39
|
|
|
|
simonakr
|
Kam pa pridemo brez domišlije, ane? Če res hočte pospešit porod potem stopnice (ene par nadstropij bo dovolj), topla kopel in pa najpomembnejše SEX! Edina stvar za katero vem da zanesljivo pospeši porod je sex. Poskusi še s tem - mislim da bo bolj prijetno kot pa sopara!!!!
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 13:28:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: simonakr sex. Poskusi še s tem - mislim da bo bolj prijetno kot pa sopara!!!! če že druge ne, skor zihr nau opeklin
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 13:32:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz to resno sprašujem, saj se mogoče zdi res malo smešno, ampak enkrat je bilo govora o tem da se dela sopara iz enega čaja od ene rože in da pomaga pri mehčanju MV in potem odpiranju Skuhaš seneni drobir in sediš nad soparo-seveda paziti da si jo ne opečeš Ja,pospeši popadke Če katera ne verjame,naj pokliče babco M.Ž. v Kranjsko porodnišnico
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 19:47:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala julika in **** - vem da sem nekje slišala za soparo in seneni drobir(se nisem mogla spomnit). Ko sem prvič rodila mi je tudi babica v KR porodnišnici nekaj govorila o tem da so naše babice tako naravno olajšale in pospešile porod pa sem pozabila že kaj je takrat govorila (ker sem predihavala popadke). Hvala vama še enkrat
|
|
|
|
RE: z soparo pospešimo porod 7.11.2008 20:24:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen zame je to larifari. V obeh nosečnosti sem se kopala v dobesedni vroči vodi cca 45 stopinj .ker mi edino taka voda ugaja,vse drugo mi je premrzlo. Ta babca ima pa s tem izkušnje. Ne govorimo pa o sami vodi temveč senenem drobirju
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?