prvi zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

borci -> prvi zobki (25.3.2005 14:06:15)

lepo pozdravljeni vsi. oglašam se prvič in imam eno vprašanje: kolko so bli vaši srčki stari ko so dobli prve zobke? moj je pasal 7 mescev pa jih še nima in predvsem tašča je vsa zgrožena, ker jih še nima in nam non stop teži, da zakaj mu nismo dali dude da bi si bolj utrjeval dlesni. od neke njene znanke da so fantka pri 13 mescih napotili na nek pregled zaradi zob (po njenih besedah, na pregled če je mogoče rahitiče), ker da ima samo 4 zobe. je to sploh možno? od česa je sploh odvisno, kdaj jih dobijo?

total -> prvi zobki (25.3.2005 14:07:47)

Eni dobijo prej eni kasneje,nič se ne sekirat in druge poslušat:)

ZARA -> prvi zobki (25.3.2005 14:09:33)

...1 teden pred 10 mesecem...

Mina1 -> prvi zobki (25.3.2005 14:11:00)

Joj, ne se sekirat:

od kolegice je imel pri 6-tih mesecih 8 zobkov:zmeden:, moj pa pri 6-tih nič. Tako da...

Pa poglej ga sedaj pri 3-letih, dve vrsti lepih belih zobk;)

pa-pa Mina1

Anonimen -> prvi zobki (25.3.2005 14:30:32)

Dober teden pred 1.rojstnim dnevom

pegy -> prvi zobki (25.3.2005 14:35:38)

Pri 9mes.jih je dobil sinko ,dojenčica je stara pa 3mes.pa jih še nima .
Pravijo da če kasnej pridejo do so boljši.Nič sekirat.:rozica:

puri -> prvi zobki (25.3.2005 14:46:00)

Prvi jih je dobil pri 4-ih mesecih in jih je imel pri 8-ih že 8,

drugi jih pa pri 8-ih ni imel še nič, dve š**** je dobil sedaj, pri 8,5m!

Nič skrbet, bodo že prišli ven!:)

JASNA D -> prvi zobki (25.3.2005 15:17:44)

No tale tvoja tašča pa res strela kozle.... Moj je prva dva dobil pri sedmih mesecih, nekateri baje prve dobijo šele okrog 12. meseca - otročki so si zelo različni, ne poslušaj takih neumnosti, oz. si jih ne jemlji k srcu! Bog ve, kaj vse te bo še tašča masirala, če že zdaj take poka?:(:(:(:(

LP, Jasna

puncica -> prvi zobki (25.3.2005 16:25:09)

Pri 9 mescih 3 tednih in 2 dneh, nimamo še NOBENEGA, pa tud zgleda ne da bodo kmal prišli.

Ti kr povej da kasneje bo bolj trdni bodo, pa ji zapri usta. Nej neha bluzit, jaz npr. sem jih dobila pri enem letu in to vse na enkrat, no ne vse, pač pa zgorj in spodaj enke in dvojke. Tako da po moje bodo že prišli. Sicer pa reči tašči: Če pozna kakega ki mu zobi ne bi zrasli.

Anonimen -> prvi zobki (25.3.2005 17:33:39)

Evo, zdaj nam raste prvi :)- Pa bomo čez en teden 10 mesecev stari in dudo duda oa prvega dne, kot zmešan :)-
Zobek je pa ven pred enim tednom pokukal...torej pri 9 mesecih in pol.

Ne sekiraj se. Pri vsakemu otročku je drugače.

ancika20 -> prvi zobki (25.3.2005 18:11:23)

To, da zobeki še niso pukukali vn ni nič nenavadnega, tak ko so ti že druge mamice povedale, pač vsakemu zrastejo različno,pa tud ene bol matra druge pa spet ne.Naš miškec je prve štiri dobil od 8 do 9 meseca, druge štiri pa okoli enega leta.
UUff zdej sm se spomnila kakšne smo imeli pr dojenju ko so zobeki pokukali vn, so se mi kr solze same sproti delale:), ampak tud to je mimo šlo.9nebesa

lep pozdarvček vsem:rozica:

Pupica -> prvi zobki (26.3.2005 12:52:41)

Jaz sem jih dobila pri 4 mesecih, moj :love: pri 5 mesecih, najina princeska pa jih še nima, in samo molim, da jih še nekaj časa ne bo.

Zakaj?

Ker sem jaz imela slabe mlečne zobe, kljub umivanju, so bili luknjičasti. No k sreči s stalnimi ni tako imam full lepe brez plomb.

In kasneje kot jih otrok dobi lepši so.

Tako da se nič ne sekiraj.

Lp:kuza:

Anonimen -> prvi zobki (26.3.2005 20:12:27)

moja je prvega dobila pri 5,5 m. pri 8. jih je mela 8. mislim, pa da ji raste že 9.?? stara je 8 m pa 11 dni. kvalitetni pa niso ne vem kaj. ima rumene - baje napaka v zasnovi zobkov :(

lp, lara

Anonimen -> prvi zobki (27.3.2005 13:52:29)

moji so najprej zrasli spodnji enkici, nato spodnji dvojkici, pa še zgornji dvojkici in nazadnje zgornji enkici. en čas ej bla vampirček :) mislim pa da bo kmalu spodnja trojka :zmeden:

lp, lara

Stran: [1]