Pikapolonica_ -> RE: zajtrk pri 7m (20.1.2009 16:49:33)
|
Inesc, roko na srce, ne ga preveč ujčkat in mu pasirat hrano. Ker boš imela kasneje probleme in poznam ogromno mamic, ki pri 14,15h mesecih, ko bi mogel otrok striktno jest sam, tudi koščke, grizt, zabasat z žlico, one pa še vedno veselo pasirajo in utekočinjajo hrano, ker se revčki 'pri koščkih kar dabijo'. Tako da bi jaz na tvojem mestu skuto zmešala kar s pretlačenim sadjem, enako jogurt, pa mu bo sprva malo za frise pokat, kot si rekla, pa bo hitro pogruntal, da se da tudi grist in je prav okusno. Za zajtrk sem jaz v teh mesecih enako ponujala pirine, ovsene, riževe in pa tudi nekatere sadne kašice. zgledalo je pa tako,da se je okoli 6.30h dojil, ob 9h je pa imel zajtrk. Kasneje, ko smo že uvedli gluten in kruh, pa sem mu tudi na koščke narezala kakšen polnozrnat kruh, pa jogurt s sadjem, je z veseljem pojedel. Pač čimveč ga navajaj na koščke, pa mu dovoli tudi, da samostojno je - kakšno suho sadje si nosi k ustam in se bo navadil grizt. Drugače pa, če ste že uvedli gluten in mlečne izdelke, imaš poleg kašic mešanih z vodo na voljo tudi raznorazen kruh, jogurte, skutke, jaz sem občasno v adaptirano mleko vmešala tudi čokolino, gres in te zadeve.
|
|
|
|