wii -> RE: Murska Sobota (12.4.2009 14:44:50)
|
Rodila februarja, porodne sobe so enoposteljne, lahko izbiraš tudi vodni porod ali pa na nizko ležeči postelji, če želiš, da očka leži poleg tebe, te masira itd.... Babica pri tebi ( vsaj večino časa ), ti vse lepo pove, razloži, vpraša če se strinjaš s tem kaj bo pač delala (no, vsaj mene je ).Ko smo bili tako daleč, da smo rodili je poklicala zraven tudi zdravnika. Po porodu (normalen porod, brez komplikacij, EA) se stuširaš - po 2 urah, preoblečeš in te odpeljejo na oddelek - po 3 urah. Tam so sobe dvo posteljne, dobiš vse kar potrebuješ: brisače, pižamo, vložke, kopalnice so na hodniku, hrana dobra. Če rodiš drugič je malo lažje, ker nekaj že veš o dojenčkih, ker sestre pridejo naokrog bolj poredko.Meni osebno je to pasalo, da ti ne teži vsakih pet minut z nečim, ampak, če kaj rabiš jih pokličeš. Edino, kar me je motilo, da je morala celo noč v sobi goreti luč, sicer ne tista centralna, ampak ena druga - malo manj svetla, ampak za mene je še vedno bilo presvetlo v sobi. Sem enkrat ugasnila pa je takoj komentirala, kako bom videla otroka ( prižgala sem čisto tisto malo, da je bila samo rahla svetloba). Moraš pri svojem vztrajati, ne se jim pustiti, pa je čisto ok.Saj sam najbolje veš kaj je dobro za tvojega otroka. Če te še kaj zanima vprašaj, da ne bom pisala celih romanov. lp
|
|
|
|