Paštetka -> RE: tefalov novi cvrtnik (13.11.2008 21:22:21)
|
Jaz pa vseeno ne štekam. Tisti pomfri, ki je na pol pripravljen in ga lahko cvreš v litru olja ali v pečici so si ful podobni. Če socvreš pomfri doma v litru olja, ta ne bo nikoli podoben tistemu "lepemu" iz vrečke ali Mc Donaldsa, niti okusa ne bo imel enakega. Bo pa zelo, zelo podoben tistemu v pečici. Narežeš ga na palčke, malo namažeš z oljem (jaz si naoljim roke in tako namažem), potem pa daš v ventilacijsko pečico pečt. Fajn je če imaš pleh z rešetkami, da ti res vse okrog kroži zrak. In ne mi prosim rečt, da obstaja, kaj boljšega in bolj zdravega. Ker tisti domači ocvrti pomfri ni niti približek okusu kupljenemu ocvrtemu. Sem že tudi probala. Potem si raje že kupim na pol pripravljenega, če že moram cvreti. Kar se mogoče pri nas zgodi 1x na leto. Mogoče. Če se mi že zalušta tapravi pomfri. Ker zame je ta pravi pomfri samo tisti v Mc Donaldsu, ali kje v gostilni, ko ga dobiš, ko je torej že na pol pripravljen. Je pa res zakon takole v pečici pečen oz. pol ocvret, domač krompir - pomfri. PA saj Tale Tefalova ponev ni nič drugačna, kot če ga pečeš v pečici. Po moje. Ne vem, na pamet govorim, ker je nimam. Povsod se krompir malo naolji. Torej v Tefalovi tudi ne dobiš ocvrt krompirček, temveč pečen oz. napol ocvrt - kot v ventilacijski pečici. Je pa res, da ga pa ni čez doma ocvrt mlad krompir v litru olja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|