Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

puncica -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:29:14)

Sem iskala z iskalnikom a itak nič našla:zmeden2:

Čist enostavno vprašanje ki ga zdele NUJNO rabim, ker grem jajce kuhat.

KAJ NARDIT DA TI JAJCA MED KUHANJEM NE POČIJO?????

Hvala za odgovore

Udb -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:30:24)

Naj bi pomagalo, če soliš vodo v kateri se kuhajo! :zmeden2:

Lenny -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:31:10)

Najprej jih imej nekaj časa na sobni temperaturi, kuhat jih daj v hladno vodo, vodo precej posoli, baje pa tudi kis pomaga.
Veliko uspeha, tudi jaz upam, da bodo ostala cela :)

TARA in MAJ -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:32:02)

klb temu da solim mi kakšen poči pa sej jih zmeri tok več tud skuham:)

Anonimen -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:37:48)

Jajca ne smejo nikoli prav divje vreti. Če jih boš imela na prehudem ognju, ti bodo 100% počila. Jaz jih v bistvu tik preden zavrejo skoraj ugasnem in potem pustim še tolk in tolk minut, kakršne pač rabim.

pepe -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:38:10)

Jajčka ne smejo bit premrzla v vodo pa stisneš malo limonce,pa čist počasi naj voda brbota pa srčno

bini -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:39:58)

hehe... a potem če bom upoštevala vse tele nasvete, mi najbrž ne bodo počla...
:)

puncica -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:41:17)

Ok, bomo dal noter kis, sol, limono, mrzlo vodo in na sobi zagrete jajčke pa vrenje na čist mal, pa da vidmo če bo ratal:)-

Hvala punce! Sporočim rezultat.

Anonimen -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:41:23)

No sej je izi ani? Sol, limona, ogrevanje, ogenj, ne ogenj, molitve... pa bo.

Mah z jajci je splošno križ. To smo že ugotovile :)-

Lenny -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:42:34)

:)-

tjaga -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 9:53:28)

:)-:bravo:

Maxica -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 10:15:28)

Ja, baje moraš vodo posoliti, pa v mrzlo vodo jih dati, pa čisto počasi naj vrejo.:zmeden2: Srečno!:sloncek:

.ču -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 10:35:56)

:(...zelen rumenjak,ce se predolg jajcka kuhajo-baje:zmeden:nej me kera poprav:ups:

Lunca1 -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 11:00:05)

Menda takrat če jih predolgo kuhaš. Se strinjam s Pikaču:).

Jančika_ -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 11:12:03)

Veš kaj pomaga, da jih napikaš na širokem koncu s tako pripravico, ki je namenjena prav temu (tak krogec, v katerem je igla na vzmet), pa to na jajce pritisneš in tako narediš luknjico. Res dela, kje pa lahko kupiš, se mi pa niti ne sanja, jaz sem enkrat v Merkurju se mi zdi.je pa to pri moji mami, tako da ne morem slikat, da bi ti pokazala.

pi -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 11:17:14)

Na vsaki strani na vrhu z iglo naredi luknjico. lani je ta nasvet bil v reviji Anja. 100% deluje.

Jančika_ -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 11:20:46)

No, to, samo da je s tisto napravico lažje in hitreje. Ampak igla glihtak dela.

mala maja -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 11:24:40)

Jaz jih sicer že nekaj let kupujem kar pobarvane, samo vseeno

kuhajte jih na pari in ne v vodi (12 min) pa ne bodo počla pa tud zeleni ne bodo. sam za vsak slučaj po 12 min enga pobrobejte če je dost kuhan ker:zmeden: če ne jih pustite še maso.

Jutra -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 12:03:32)

Pepe in baldi - vidva sta pa res izkušena na področju jajc:)-

puncica -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 12:46:02)

No evo rezultati so tu.
Dala sem v vodo kis, sol, limono (ampak res) in od 8 jajc mi je ena počla pa še to verjetno ker sem mal falila pa je začel že kr dost vret, tako da jutri pa nadaljujemo.

Hvala punce za nasvete, tisto s iglo pa res nisem vedla, pa ti potem ne gre ven beljak ko se strdi:zmeden2::zmeden2:

Jančika_ -> Kaj nardit da ti jajca med kuhanjem ne počijo?????? (25.3.2005 13:48:13)

Ne, ne gre nič ven, razen če se kaj ponesreči. ker luknjico narediš samo takšno, da prebiješ lupino, ne globlje. Zato je pa fajn tista mašinca, ker ne moreš pregloboko naredit.

Stran: [1]