Kerensa* -> RE: Mi pripada kakšna denarna pomoč? (5.11.2008 19:13:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anja24 Na zavodu ne dobim nobene finančne pomoči, ker sem pač prvič na zavodu, na CSD pa tudi ne, ker sem poročena in mož dobi več kot 567€ mesečno (al nekaj takega). IZVIRNO SPOROČILO: FORZA Trenutno ti preostane samo to, da na CSD zaprosiš za enkratno denarno pomoč. To bi pa mojem morala dobiti, glede na to da ima mož tako malo plačo in ker pričakujeta otročka. Četudi mož zasluži samo 567€/mesec, je to takorekoč 2-kratnik cenzusa za par (otroka se še ne šteje, ker še ni rojen). Anja pa je napisala, da mož zasluži VEČ kot toliko, torej to sploh NI malo (za njihova merila) in zato je IDSP izredno dvomljiva. Ker JE zaposlen in ker cenzus presega za več kakor 30%, jima bodo predlagali hitri kredit, izredni limit ali kaj podobnega. Poleg tega pa je IDSP, kakor sem že pisala, namenska in jima jo za tekoče preživljanje sploh ne bi odobrili, ne glede na nosečnost. Kajti sama nosečnost ni strošek, temveč stanje - zdravstvo je zastonj, osnovo za otroka pa bo lahko kupila od pomoči ob rojstvu otroka in morebitne pomoči Občine, torej ne gre pod IDSP. Težka bi bila tole, res.
|
|
|
|