Mišni -> RE: Bolerioza (5.11.2008 10:36:50)
|
Moj oče je trenutno v fazi po prenehanju 14-dnevnega prejemanja antibiotika v žilo. Kar se tiče bolniške, ne bi vedela, ker je upokojenec. Ko sem jaz z mojim sinom hodila na ta intravenozna prejemanja antibiotika, sem imela 4 ure bolniške, ampak to je čisto druga stvar. Po moje odvisno od osebnega zdravnika, lahko ti da bolniško, če misliš, da jo potrebuješ. Sicer pa se itak v ZD zmenš, kdaj lahko prideš po antibiotik, tako da po moje bolniška ni potrebna. Kar se znakov zastarane bolezni pri mojem očetu tiče, ima zelo vneto koleno, punktirali so mu tekočino že ene parkrat, preden so ugotovili (po kakšnih dveh letih), da je povzročiteljica tega vnetja borelija. Noga ga blazno boli, nobena tableta mu ne prime, ponoči nič ne spi in je ves prepoten. No, zdaj po terapiji je malo bolje, zdaj mu vsaj tablete primejo. Sicer pa se zadeva ne pozdravi takoj po terapiji, lahko traja več mesecev, da se posledice dolgotrajnega vnetja sklepa pozdravijo. Lahko se pa tudi sploh ne. Odnisno. Imel je tudi težave z vidom, samo mislim, da je šlo za odstop mrežnice, kar so mu popravili z laserjem, lahko pa da je imela "prste vmes" tudi ta bakterija, kaj se ve. Ima tudi težave s spominom, ki jih prej ni imel.
|
|
|
|