tanikaa -> RE: Položnice! (5.11.2008 20:42:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kolk pa je to debela mapa, a je za en ta debel fascikel? Jaz vse račune oz. položnice dajem v fascikel, pa porabimo približno enega letno samo za položnice... Moja je velika za en A4 format, debela pa cca 3 cm. Ogromno položnic gre noter, vsaj za 3 leta in jst imam zraven še vse garancije + vse neplačane položnice. Pri nas zihr ne gredo vse položnice notr. Računov ne spravljam prav veliko, razen če me skrbi, da bi bila lahko reklamacija, sicer pa ne. Ta mesec npr. je bilo samo položnic za 850eur, zračunaj koliko solate je to v papirju. Spravim pa res vse, tudi tisto kar preko neta plačam. Vse garancije in dokumente hranim čisto posebej v mapah v fasciklu. Bi bilo pa fajn tako mapo imet, da ne bi iskala po fasciklu gor in dol, če so teme označene. Moram razmislit. Gina fascikli so zakon verjemi. Jaz mam za vsako leto enega. In nič ne iščem po tem registru, ker ga mam razdelanega na poglavja. Npr. odločbe, plačilne liste jaz, plačilne liste mož, izpski jaz, izpiski moč, izpiski Aleš, pogodbe.... potem mam posebno poglavje računi in to poglavje mam razdelano na podpoglavja: mobitel, malica Aleš, vzajemna jaz, vzajemna mož, tušmobil ....... skaldam jih lepo po mesecih od janurja proti decembru. Vse kar rabim najdem z zaprtimi očmi. Sem tudi imela to mapico, no v bistvu jo mamo še, samo ni v uporabi, ker se mi sploh ne zdi praktična. Račune daješ notri v en predal, pa so na koncu koncev itak nametani in niso soritrani. Je.bat ga, perfekcionist pač. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|