[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.11.2008 17:38:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jelcy -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 17:48:02)

Moj ima tudi 10 kg, je pa dolg 78cm pa je se vedno komot v lupinici..saj je do 13 kg, pa glava mu ne gleda skozi.




ribica. -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 18:21:26)

tole sem pa že toliko krat napisala, da sem sama seb že tečna. Kupite ravno od concorda, ultimax se mi zdi da je....al je trimax?? V glavnem tistega ki se ga da obrnit, da najprej gleda proti smeri vožnje. Pri nas smo imeli iste probleme, in smo tega kupili. Ful zadovoljni!!




Doll -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 18:23:51)

ležalnik je do 10 kg ,nekateri celo več ;)
Otrok preraste lupinico ,ko mu vrh glave sega čez rob lupinice in dvomim da ste to že dosegli s takimi cm.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.11.2008 18:50:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




natasar -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 19:05:15)

No, mi smo imeli pri taprvi iste probleme, ker smo imeli lupinico, ki je šla na voziček ABC Design. Lupinico je prerasla pri 4 mesecih (z bundo vred), pa je bila bolj majhne rasti. Kupili smo Maxi cosi lupinico, ki jo je uporabljala 8 meseca, vendar se nam je nakup obrestoval, saj je lupinico uporabljal še drug otrok. Concord pa je imela prijateljica, pa mi osebno ni bil všeč, ker ni bil ob strani tako globoko zavarovan kot ostale lupinice. Je pa njena deklica uporabljala avtosedež do 3 leta, pa je bila skoraj za eno glavo večja od naše. Odločitev pa je tvoja. 




BAMBINA_ -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 19:15:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy

Moj ima tudi 10 kg, je pa dolg 78cm pa je se vedno komot v lupinici..saj je do 13 kg, pa glava mu ne gleda skozi.

Koliko je pa star?




Naja31 -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 20:11:11)

Lan bo ta teden star 4 mesece. Je zelo velik dojenček, ima 10kg in 70cm


Ta je pa res ogromen. Moj je imel pri 4ih mesecih 9440 gr in 69cm,pa se mi je zdel res velik.

Zdaj je star 7 mesecev,ima 10 kg in 72 cm,  in mu je lupinca še vedno prav. Imamo MC do13 kg. 




mayci -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 20:17:00)

Mi smo imeli CONCORD ULTIMAX (oz. ga še imamo kot drugi avtosedež pri dedku in babici), meni je super sedež.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] V lupinici je bil mali ves stisnjen in v neudobnem položaju, tukaj pa tako lepo nameščen. Sedaj ima fant tri leta intri mesece, velik skoraj 1 meter in 15 kg, pa še vedno čisto normalno sedi v njem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Menim, da se nakup tega sedeža res splača.




kati kati -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 21:06:57)

IZVIRNO SPOROČILO: mayci

Mi smo imeli CONCORD ULTIMAX (oz. ga še imamo kot drugi avtosedež pri dedku in babici), meni je super sedež.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  V lupinici je bil mali ves stisnjen in v neudobnem položaju, tukaj pa tako lepo nameščen. Sedaj ima fant tri leta intri mesece, velik skoraj 1 meter in 15 kg, pa še vedno čisto normalno sedi v njem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Menim, da se nakup tega sedeža res splača.

se podpišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jelcy -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (4.11.2008 22:23:52)

BAMBINA moj je star 6 pa pol.

Hruska, nisem hotla bit zleht, ampak se mi zdi da nekatere res pretiravajo kjer ni treba...kolikor jaz vem so vse lupinice od 0-13kg, torej naj bi bile priblizno enake z majhnimi odstopanji. Meni so napovedovali majhnega otroka, rodil se je normalen in rasel nenormalno, ceprav je bil samo dojen. (Aja pa moj je bil 70 cm dolg pri 2 mesecih) Ne glede na vse je bil v kosari do 4 meseca, ker je P rekla, da prej ne sme, ker se sportni del ne poleze do konca, v lupinici je se vedno in bo se najmanj mesec dni oz dokler mu glava ne bo strlela ven, saj niti se dobro ne sedi. Hocem povedat, da je moj komot, je tudi marsikateri drugi in se splaca pocakat. Na koncu pa se itak vsaka odloci za svojega otroka!

Ce mislis, da mu je lupinica premajhna, mu kupi vecji avtosedez ampak glej da bo primeren njegovi starosti predvsem pa hrbtenici.




scorpiogirl -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (5.11.2008 0:30:49)

naša lupinica je do 9kg, tako da niso vse do 13kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2008 14:03:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




dzanika -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (6.11.2008 9:12:21)

zimska mi imamo tudi brevijevo lupinico in se mi zdi tudi majhna. Naš ima 7 kg pa okoli 66cm je velik pa je že stisnjen notri.
Žal ti pa ne znam svetovati z nakupom ker bomo poskusli zdržati čim dlje v lupinici in potem kupili sedež ki gleda naprej.




madasa -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (6.11.2008 9:39:15)

Jaz ti priporočam concord ultimax od 0-18kg. Res udooooooooooben za malo večje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Lp




Naja30 -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (6.11.2008 10:01:53)

Naša je tudi velika že odkar se je rodila, ampak je bila do 9m v lupinici. Notri je lahko, dokler otroku glava ne gleda ven, se pravi čez lupinico. Če pa mu noge daleč ven bingljajo, pa nič hudega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




karamela6 -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (6.11.2008 12:10:43)

zimska, tudi jaz te čusto razumem. Mi imamo Maci Cosi in nismo tako veliki kot vi (pri 3,5 mesecih - 6,7kg in 62cm), pa se mi zdi, da ko jo oblečeno dam v lupnico, da jo vse tišči. No, glavica ji še zdaleč ne seže preko vrha lupinice, ampak po širini, pa če jo fejst oblečem pa kar vse lepo pobere.
V glavnem, ne vem kaj naj ti svetujem. Ta MC je baje res največja lupinica. Če imaš kje šanso, da si jo izposodiš za teh par mesecev, pa da potem kupiš avtosedež od 9-18 kg. Sem pa šla pogledat kakšen je ta Concord Ultimax, pa mi tudi ne izgleda napačen. Malo še prečekiraj.
Lp




sončika84 -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (7.11.2008 11:13:18)

tut matija več neče bit v lupinci pa še men se zdi,da mu je itak neudobno,ker je tko zvit. ne vem,č so tele lupince dobr narjene,da so tko zviti notr. pa še tko se mi zdi,da je naša lupinca kar mejhna. k sem ga že kr  težko zapela. bog ne daj,da je bil v bundi la p da bi ga dala v pajac. nogice mu pa itak že čez gledajo. tko da  sva zadnjič kupla od brevija, grand prix silverline. sam zdej sem ga mela obrnenga kr v smeri vožnje,pa je prov lepo čičal. sam ker sem čula,da to ni dobr,ga bomo obrnil. k sedež se da obrnt kao lupinca, al pa kot navadn sedež,sam d ima dva naklona- polležeči in sedeči. drgač pa sem nekje prebprala,da naj bi jajčko zamenjali,ko otrok preraste 66cm. ???? 




zaspanka -> RE: Za jajčko prevelik - za sedež premlad (7.11.2008 11:38:04)

naš je bil tudi med večjimi otroci in smo imeli že od začetka concord ultimax in je bil super, jajčke sploh nismo imeli.

so mi bili pa že od začetka smešni tile kilogrami poleg oznak sedežev. ker je bolj važna konstitucija otroka in velikost kot pa kg. naš je imel ultimax do dobrega leta, čeprav je imel takrat cca 11 kg (in ne 18 kg do koder naj bi služil ultimax).  ampak mu je bil preveč položen in je ves čas dvigoval glavico, da bi kaj videl. se je prav matral, zato smo kupili maxi cosi tobi in smo tudi zelo zadovoljni. no in še danes, ko ima skoraj dve leti in pol ima slabih 13 kg, velik je pa nadpovprečno in je že tobi v bundi kar tesen.

tako da je najboljše otroka posedet v par sedežev v trgovini in pogledat kaj mu ustreza. so nam v trgovini priporočali enega, ki je bil naj sedež leta na vseh testih. se ne spomnim firme, je imel pred sabo tako mizico, ki je otroka stisnila v stol. smo ga dali notri se mu je kar zmešalo... tako da ti otrok samo pokaže kaj mu je ok. in to že ko ima cca pol leta.

za prvi sedež pa tako ali tako prej kupiš kar se ti zdi ok, pa čeprav se to kasneje ne izkaže kot najboljši nakup. tako pač je pri prvi otroški opremi.

mi smo pa zafrknili pri vozičku, ker smo imeli hartana, ki je zelo velik. in smo seveda računali, da bo otrok ležal v košari nekih 5 mesecev ali morda še več, potem pa ga bomo dali sedet. pa se je otroku pri treh mesecih čisto mešalo, če ni bil v polsedečem položaju. ko je ležal je ves čas dvigoval glavico in jokal, dokler nismo pogruntali, da bi rad sedel. a je mel hartan pri 3 mesecih zanj še prevelik sedež tudi če smo ga na veliko oblagali. tako da smo ga dali v PP plikota sedet do nekega pol leta, potem pa  nazaj v hartana. in od takrat ni bilo problemov.

saj če bi prej to vedela hartana sploh ne bi kupila, a preden se otok ne rodi pač ne veš. to je treba vzet v zakup...





Stran: [1]