A.N.J.A. -> RE: Kdaj začeti s kahlico? (12.11.2008 18:35:22)
|
Bom še nekaj dodala... Moj starejši sin je tudi pri enem letu hodil na stranišče - na nastavek in mu je bilo silno všeč, brez problemov... Pri cca 1,5 letu al še malo kasneje, pa je totalno zgubil interes in začel lulat in !kakat! v hlačke... In ker je bil že brez plenic mu jih valda nisem nazaj nataknila, ampak danes vem, da je ostal brez plenic mnogo prekmalu! Zato sem proti temu. Ker, ko je odkril koliko stvari lahko počne v tem času in koliko igre "zamudi" zaradi te "bedarije" se mu enostavno ni več zdelo, da bi šel na WC... In ni pomagalo nič. Sem mu poiskušala pojasnit, da bo izgubil več časa s preoblačenjem vsakič, kot če gre na WC, pa ga ni zanimalo... In je imel probleme v vrtcu - ne doma. Ker se vzgojiteljicam ni dalo ga preoblačit, so ga vsakič zelo okregale in zato sploh ni več povedal ko ga je kakat... In mu je velikokrat ušlo, pa si ni upal povedati in ko sem ga prišla iskat, je imel že čisto zasušeno vse v hlačkah... Dejstvo je, da ne boste zraven svojih otrok ves čas do šole in da vzgojiteljice pri 15-ih otrocih ne bodo imele z vašim toliko potrpljenja kot ve in zato se lahko stvari obrnejo zelooo narobe... Sem potrebovala še 3krat več energije in dobre volje, da mu je potem ponovno uspelo dojeti smisel Wc-ja... Otrok mora za vsako stvar dozoreti... Svaka čast tistim, ki vam bo uspelo, ne želim pa nikomur, da da vse to skozi, kar sem jaz dala... Ni bilo luštno za nikogar. Zdaj se pa umikam s teme, upam, da nisem nikogar užalila, če pa sem, se pa opravičujem. Lp
|
|
|
|