RE: OBUPANA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


*Naja -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:29:56)

Koliko pa je velika pa težka, če smem vprašat?




afroodita -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:29:56)

Kuhava bl tko za njene dobro začimbe in te stvari so notri ampak bol malo tako da to ni problem uglavnem ne vem včasi ko je bla mlajša kakih  6 mescov naprej, je bla bajsika je zelo rada jedla in vse je jedla se pa čez čas to spremeni. Razumljivo bomo že nekak




afroodita -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:32:46)

Velika je 79 cm, težka pa 9300 men je to normalno samo nevem zakaj ni tudi pediatru




*Naja -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:36:51)

Joj...pa to je ja čist ok. Od moje sestrične hči je stara 6 let in ima 15 kg...pa še to so jo zdej, zadnje mesece, mal poredili, ker je niso hoteli sprejet v 9letko.




botrca -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:39:21)

IZVIRNO SPOROČILO: afroodita

Velika je 79 cm, težka pa 9300 men je to normalno samo nevem zakaj ni tudi pediatru


čisto ok




afroodita -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:40:12)

OOOOO.....
MARIČKA POMAGEJ BOGICA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




afroodita -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:43:53)

K sva ble nekaj mescov nazaj pri dr. je dala vodo in kri tako da so tam poj ugotovil da je slabo krvna samo je rekel da je to zelo veliko dojenčko in da se to preraste in mi je dav 2 sirupa tko da je rekel,ko to po pijeta bo vredu. Od takrat  še nisva dal vode in krvi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sad.gif[/image]




Anonimen -> RE: OBUPANA (4.11.2008 13:46:19)

moja 16mesečnica ima (oz. je imela še ne dolgo nazaj) 76cm in 8800g....zdej se je v kratkem poredila malo, tako na oko se mi zdi, ker po bolezni ima nor apetit in cele dneve goni samo njam njam njam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tko da morm jo res zvagat in zmerit, samo kaj ekstra čez 9kg pa pomoje še zmeri nima....
pa kaj naj zdaj? se požerem?
moja logika je, da boljše kot da bi bila debela. in taka bi morala bit logika pediatrov, seveda ob pogoju da je drugače zdravstveno vse ok.




Jagodka* -> RE: OBUPANA (4.11.2008 14:05:29)

Zagovarjam mnenje, da vsak otrok poje toliko kot protrebuje. Nobenega ni treba siliti s hrano. Ljudje smo si tudi po zunanjem zgleu različni - tudi odrasli nismo vsi suhi in ne vsi debeli.

Princseka ni ljubkovalna beseda.







oka -> RE: OBUPANA (4.11.2008 14:08:06)

IZVIRNO SPOROČILO: afroodita

Velika je 79 cm, težka pa 9300 men je to normalno samo nevem zakaj ni tudi pediatru


Za mojo se ne spomnim več ampak mislim da je imela manj teže kot tvoja (tam slabih osem) pa je bila cela panika. Gre pa zato, da imajo pediatri ene svoje krivulje (percentile al neki takega) in se tega držijo kot pijanec plota. Vse kar je pod ali nad temi krivuljami je na njih "nesprejemljivo". In sploh nočejo slišat da imaš npr. v družini suhce. No ko je zdravnica na Vrazovem videla očeta te naše pajkovke je v karton napisala "družinska distrofija" oz. kakor je meni potem njena pediatrinja skozi smeh razložila, gre za družinsko podhranjenost. Je pa danes ta pajkovka štiriletna prilezla do celih 13 kg in je za celo glavo manjša kot njeni vrstniki lahka pa še vedno, čeprav včasih poje več kot njen brat. Malo zasluge temu večjemu apetitu pripisujem bimbijevemu sirupu.

Drugače pa je razlogov za njeno neješčost lahko mali miljon. Al se ji ne da, jo druge stvari preveč zanimajo, ji skuhano ni všeč, dejansko ni lačna oz manj potrebuje, lahko celo kakšna alergija. In glede na to, da si napisala da je slabokrvna, kakšen dodaten pregled krvi ne bi bil odveč, da vidijo, če se ji je stanje izboljšalo.




Anonimen -> RE: OBUPANA (4.11.2008 14:33:59)

Se je za vprašati kako z njo ravnate. Jeste obroke skupaj ali vsak melje po svoje. Je edinka in ji vse vtaknete v rit ali ima še kakšnega bratca ali sestrico. Ali skočite vsakič ko malo zajamra in jo takoj tolažite ali jo kdaj pustite da se dere. Na tvojem mestu bi jo pustila. Otrok dobro ve kaj rabi in kdaj rabi. Ko ji boš nehala tiščati hrano in jo pač pustila lačno oz. brez hrane in ne naganjala panike ob tem, bo gotovo bolje.




lelaval -> RE: OBUPANA (4.11.2008 18:03:59)

Če praviš, da je hiperaktivna (kar jaz rečem le za otroke, ki to potrdijo zdravniki), sicer je zame otrok živahen in poln energije, potem se ne čudi, če je bolj suhcena. Pri tej starosti že otrok ve, kdaj je lačen in to zna tudi povedat. Če pa poje vsaj nekaj pri obroku, pač ne potrebuje več (sklepam pa, da poje več obrokov po malo - kar pa je itak pravilno). A pije dosti, ali tudi to malo?

Sicer pa se ne sekiraj - ne bo kasneje imela težav s težo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Olivija -> RE: OBUPANA (4.11.2008 18:13:07)

Pri naši ta veliki je bilo podobno, težo je imela vedno pod tisto priporočeno mejo, pa pediater ni nič kompliciral, ker je bila drugače zelo živahen otrok. Imela je dneve, ko je pojedla zelo malo in dneve, ko je imela zelo velik apetit. Prelomnica je bila pa takrat, ko je šla v vrtec. Od takrat naprej ima pa fajn apetit.

Ta druga je imela  pa že od začetka  zelo dober apetit in ima že od začetka v vseh starostnih obdobjih točno toliko kg in cm kot ta velika. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Še zdaj ima 11kg, stara je pa 3 leta.




afroodita -> RE: OBUPANA (6.11.2008 21:39:10)

Ne pije ful veliko tko da s tem nimamo problemov jemo skupaj za mizo in tako kot se spodobi ne nima nobene potuhe in privilegij tak da je taka kot vsak  otrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]