RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

pokica_ -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (8.11.2008 9:37:34)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]full mi je hudo zate, ko to berem rebeka. Naj te pogled na buši in brcike tvoje pikice potolažijo in spravljajo v dobro voljo in smeh. Vem, da bi tudi mene to edino držalo pokonci. Če je tako, je bolje da je šel zdaj, kot polej; o tem, da boš srečna z svojo pikico pa sploh ne dvomim. Še zmeraj se življenje lepo obrne in sigurno si še mlada, tako da boš še srečala partnerja za življenje!

Vso srečo ti želim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

dory -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (8.11.2008 13:02:51)

IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Pozdravljeni!
Sigurno ni lahko v taki situaciji nikomur, tudi če ima podporo staršev. Nič ne pomaga, da očeta vašega otroka popolnoma očrnimo, situacije s tem ne boste spremenila. Sigurno pa vas je razočaral. Da je to naredil sta lahko dva razloga. Prvi je ta, da se je zavedel, da očetovstvo postavlja predenj določene zahteve. Zaradi tega ga je postalo malo strah in rabi o vsem razmisliti. Potem se bo vajin odnos sigurno uredil. Ali pa mu družina, partnerstvo, otrok nič ne pomenijo. Razmislite o vajinem odnosu preden vas je zapustil. Ali sta se o pomembnih stvareh pogovorila, ali je razmišljal o skupnem življenju; ali pa je bilo vajino življenje zabava in seks. Če je to drugo je za otroka bolje tako, kajti vajino življenje ne bi bilo srečno, otrok bi preživljal travme. Tak človek vas tako ali tako ni vreden. Če pa se vam zdi, da je bolj strah pred prihodnostjo pa se z njim pogovorite, morda se vajin odnos uredi. Če pa odnosa ne bosta uredila poskušajte urediti za preživnino, kajti v vsakem primeru je kot oče dolžan poskbeti za svojega otroka. Vam pa želim, ne glede na razplet veliko sreče z vašim otročkom.
Sama sem že preko 50 let, sama sem vzgojila hčerko, ki jo je obiskal le dvakrat, pa drugič ni vedel njenega imena. V vsakem primeru naju ni bil vreden. S hčerko sva lepo živeli, sedaj ustvarja svojo družino, jaz pa sem spoznala človeka, ki bi ga z veseljem vzela za očeta mojega otroka, pa je usoda hotela drugače. Živite za svojega otročka.

po dolgem času sem prebrala en tak dober post na to temo...podpis!

soncnica 3 -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (8.11.2008 18:46:58)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Držim pesti zate in še za tvojega otročička. Čas bo prinesel svoje, kakorkoli bo, naj ti bo čim manj boleče in srečno!

malaana -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (10.11.2008 22:14:48)

Pozdravljena,

ko sem brala tvoje sporočilo, sem se sama videla v njem, le da se je meni zgodilo podobno sedaj po porodu. Prav začutila sem tvojo stisko in vem, kako ti je pri srcu. Zavedaj se, da imaš v sebi najlepše in najdragocenejše darilo, ki ti ga je dalo življenje in sama misel na to te naj potolaži in razveseli. Moja pupa bo stara štiri mesece in pred nekaj tedni naju je najin očka zapustil zaradi druge ženske, ki je poročena cele tri mesece in ima že sina, starega pet let. Z izgovorom, da je spoznal ljubezen svojega življenja in da se zaradi nje splača riskirati in zavreči vse to, kar je imel do sedaj. Odšel je z izgovorom, češ, da se je do sedaj oziral na vse nas, zdaj se pa več ne bo in bo gledal nase.

Bila sem tako šokirana in obupana, ker sem bila dejansko čisto sama v vsem. Pa sem se pobrala, ker sem spoznala, da niti malo ni vreden naju dve in sedaj sem najsrečnejša, saj imam nekaj, kar on ne bo nikoli mogel imeti, ne na tak način kot jaz. In njega boli, da nima male poleg sebe, joče mi po telefonu, ko se pogovarjava o njej. Spomnim se, da je bilo še nekaj tednov po porodu vse ok, potem pa je začel prihajati domov pozno večer, prav dobival se je z njo in mi ni nič skrival. Dejansko je čakal, da ga naženem. Do sedaj sploh nisem mogla verjeti, da obstaja takšna krutost na tem svetu, da nekdo samo tako zapusti svojega otroka, ker mu je zmešala glavo druga.

In sedaj spoznavam, da je celi svet obrnjeni na glavo, da je vse okrog samo varanje in podobne stvari. Grozno, ej. In kar je še najbolj grozno v vsej tej situaciji. Ta njegova mu je dala ultimat - če boš z mano, se ne poročim, če se pa odločiš za njo, pa se bom. In se je odločil za naju, ona se je poročila. Potem pa iznenada sprememba, češ, premislil sem si, z njo bom. In kaj ga je privedlo do tega. Ta del je najhujši od vsega tega in tu se kaže njuna podlost in krutost. Njen mož je tik pred njuno poroko iznenada zelo hudo zbolel in se sedaj bori za svoje življenje, že nekaj časa leži v kliničnem centru. In ker je zelo zelo hudo z njim, imata ta dva upanje, da bosta čez nekaj časa zaživela skupaj. Vse sta že splanirala, kako bo naprej, ona mu je celo napisala v sms-su, da sta vsak dan bližje skupni sreči in skupnemu življenju. Sedaj se dobivata vsak dan, ona še naprej igra dobro in zvesto ženo, možu in ostalim barava oči. Ga obiskuje v bolnici, čez dan, ko je dosti dosti kilometrov vstran od Lj, pa je z mojim bivšim, veselo sta zaljubjena, imata se rada.

Skratka, meni gre ob vsem tem na bruhanje. Ma ej, a se vam ne zdi, da je vse to grdo, podlo in kruto do mene in moje hčerkice in do njenega moža??? Vsa ta leta sem živela s človekom, s katerim sva skupaj načrtovala prihodnost, imela sanje in želje in kar naenkrat se ti zruši vse svet, ko ti prizna, da te je varal in da nisi to, kar je iskal in da je našel to, kar ga osrečuje, ga dela norega. Dejansko se obnaša kot kakšen pubertetnik, noro zaljubljeni petnajstletnik.

Včeraj mi je priznal, da mu je žal, da naju je zapustil in da je vse to z njegovo ljubico odšlo predaleč. In da nikdar ni pričakoval, da bo on naredil kaj takega. Vedno je bil zgrožen, ko so njegovi sodelavci varali svoje žene, prav obsojal jih je. Zdaj pa sam počne še dosti hujše stvari.

A mi ne pride več do živega, nobeno opravičilo, nobena stvar pri meni več ne zaleže, ker me je tako grdo izdal in uničil vso zaupanje, ki sem ga imela v njega. Naj joče še naprej in naj se tolče po glavi, . .to kar si je skuhal, naj sam poje. Rekel mi je še, da se zaveda, da bo mogoče ostal sam, tudi brez nje, brez naju je že in da se mu bo ob vsem tem zmešalo. Meni bi se tudi, če bi naredila vse to, kar sta onadva.

Meni daje moj mali sonček vso energijo in voljo ter smisel do življenja in samo zaradi nje, se držim tako dobro kot se. Prijateljice me občudujejo, da sem ob vsem tem še naprej trdna in močna oseba. Kako naj nebi bila, če pa imam tako zlato hčerkico, da je vredna vsega najboljšega in se bom trudila, da ji bom tudi dala vse, kar bo potrebovala.

Zavedaj se, da mu bo enkrat zelo zelo žal in da bo takrat prepozno za vse. V tebi raste majhno bitjece, ki potrebuje vso tvojo ljubezen in toplino. Vem, da je hudo, ko se ti zgodi nekaj takega in bo bolelo še precej časa. Mogoče si boš pa enega dne rekla, hvala bodu, da je prišlo do tega. . Začetek je najbolj boleč, a z vsakim dnem bo bolšje, verjemi. Ko boš prvič zagledala in objemala svojega otroka, boš  poplačana z največjo ljubeznijo, . .Verjemi, da za dežjem vedno posije sonce in tudi tebi in meni bo. Ker si to zaslužive.

Želim ti, da uživaš v nosečnosti še naprej in veseli se rojstva otroka in ne dovoli, da bi ti vsa ta situacija uničila najdragocenejše trenutke. Bodi srečna, res, ker si z otrokom to zaslužita.

Nočko, Tina

ronja -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (11.11.2008 11:51:47)

Samo en popravek: očka ni zapustil otroka, ampak mamo  (glede na to, da mu je hudo, ko ne vidi tamale, hoče imeti stike, jo ima rad...) Mamice, čeprav vam je zelo hudo in si verjetno sploh ne predstavljam, kako zelo, dajte vseeno mislit na svoje otroke: če ve mislite, da je zapustil OBA, bo tako mislil tudi otrok - kar bi bilo škoda, ker bo hudo otroku - pa še res ni... In ko bo spoznal, da ni res, se bo otrok obrnil proti mami...

Pa saj tudi tu vedno vsi svetujemo nekomu, ki je nadvse nesrečen v zakonu, da ga pač konča, če ne vidi druge rešitve, da je to tudi za otroka boljše kot da sta skupaj dva, ki jima nikakor ne gre in se samo jezita en na drugega... Če pa to moški zares naredi, je pa takoj prasec...

lahko je obsojat druge, ampak dejansko noben ne ve, kako bi se spopadel s strahom pred izgubo ljube osebe, kakšne bedarije bi počeli... Ker takrat rabiš en ventil - se strinjam, da afera mogoče ni najbolj primeren ventil, je pa mogoče boljši kot pa da se človek zapije ali zadrogira... Mogoče pač ona še vedno stoji možu ob strani, hkrati pa rabi tudi ona nekoga, da ji pomaga prebrodit težko obdobje... In se navežeš, se imaš rad, ne moreš prav dosti za to... Saj je milijon filmov na to temo, pa tam nihče ne obsoja gl. junakov... Ne vem, jaz tega ne vidim kot čisto podlost...

Sploh ne pravim, da je treba te fante vzet nazaj, daleč od tega! Samo obsojanje, sovraštvo in maščevalnost se vedno obrneta proti človeku samem - sploh kadar je vpleten otrok... Vaši možje so definitivno zelo nezrelo odreagirali, res se obnašajo kot zaljubljeni najstniki - vendar pa to ne pomeni, da bojo slabi očetje...

simonaa -> RE: Ko ostaneš sama med nosečnostjo... (14.11.2008 0:33:12)

Draga Rebeka in malaana!

Mislim, da jaz razumem vajino bolečino. Tudi mene je namreč partner zapustil v 14.tednu nosečnosti, zdaj sem v 20.tednu, po skoraj 8 letih zveze, ker se je pač odločil za drugačno pot v življenju.
Zaenkrat sploh še ne vem, kaj me čaka, samo vem, da moram zdržat zaradi princeske pod mojim srcem in da bom zaradi nje žarela z ali brez njega.

Ne bom na dolgo razpravljala, ker trenutno nimam drugih besed, si lahko pišemo še kaj.
Toplo pozdravljam vse mamice in nosečke, še posebej tiste s podobnimi grenkimi izkušnjami.
Če ostanemo močne, lahko naredimo največ zase in otročka, ki nam je ali bo podarjen.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]