|
RE: A otrok ni priden, če v vrtcu ne spi? 6.11.2008 9:09:58
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukec Mi imamo podoben primer. Naša mala miss že nekje pol leta ne spi in to sem povedala tudi v vrtcu. Sedaj pa je nastal problem, ker kao morajo na ležalniku 15 minut poslušat pravljico in nato še 20 minut ležat, šele potem se smejo vstati, tisti ki ne zaspijo in se tiho igrati. Ampak kako naj zdrav otrok, ki ne potrebuje spanca leži pol ure ali več na miru. Pa dobro s tem sem se nakako sprijaznila, ampak mi ni šlo v račun, da bi zadnjič ob 14.15, ko sem prišla po njo, morala počivat. In ker ni, sta bili z vzgojiteljico v konfliktu, moja mala miss je stala v kotu in ko me je zagledala se je razjokala. Vzgojiteljica pa mi je ves čas govorila, da se mora privadit, da mora počivat in da je ostale motila, ker ni hotela počivat. Meni pa ni jasno kako se mora privadit . Jaz mislim, da je bolj ona ostale motla, ko jo je kregala, namesto da bi ji dala kos papirja in barvice pa bi bil mir. Se kar obremenjujem s tem in mi ne bo dalo miru, dokler se ne pogovorim. Ne vem včasih se vprašam, komu zaupamo otroke? S takšnimi izjavami, jim sigurno bolj škodujejo kot koristijo. Opažam namreč pri naši tamali, da je kadar je ta vzgojiteljica, zelo razdražena in živčna skoraj ves popoldan. To vprašanje si postavljam že en čas tudi jaz.....grozno....Naša pupa je zelo priden otrok...umirjena in ubogljiva...po vzgojiteljičnem pripovedovanju pa ima eno največjih napak na svetu...POPOLDAN NE SPI! ...in to mi na pogovornih uricah non stop...že pol leta razlaga in tupi v glavo...drugega sploh ne izvem, kakšna je v vrtcu...amak samo to spanje, spanje, spanje... Doma je ne silimo spati popoldan, ker nam spi po 11-12 ur ponoči in zato domnevam, da ima počitka več kot dovolj...ampak NE...za njih ni dovolj, ker potem...ne vem kaj???...večx sem izpostavila, da če jim je tak problem, ker noče ležat, da naj ji dajo škarje in list papirja, pa bo eno uro mir...ali pa kakšno knjigico...NE...OTROK POTREBUJE POPOLDANSKI POČITEK....in tu ni debate... Začela mi je tudi razlagat, da naša rabi samo nekoga, ki sedi z njo in potem bo zaspala...samo, da naj ji mi dopovemo (?)...da to res ni potrebno...da one ne bodo sedele poleg njenega ležalnika in čakale, da zaspi (? zakaj pa bi?)...in ko me je vprašala, kaj bomo naredili (???)...sem ji lepo rekla: "Naši punci lepo povemo, da če je utrujena, naj počiva in spi, če ne pa naj pove na glas, da ne bo počivala oz. spala!"...in me je gledala s povešeno čeljustjo... zdaj me pa zanima, če kje obstaja (strokovno dokazano), da otrok od treh let in pol res potrebuje popoldanski počitek???
< Sporočilo je popravil Piruri -- 6.11.2008 9:10:23 >
|