Urska61 -> razlaga postopka (24.3.2005 18:41:49)
|
Živjo, Naja78! Jaz sem bila v torek na HSG v LJ, zato so spomini še čisto sveži. Petnajst minut pred uro so nam (poleg mene so bila naročena še tri dekleta) dali dve tableti spasmexa (proti krčem). Ko sem prišla na vrsto, sem se morala spodaj sleči, nato pa me je G najprej ginekološko pregledal, potem pa se je začelo. Kaj točno se tam spodaj dogaja, ne vem, ker nisem videla. Ampak ko ti vbrizgava kontrastno tekočino najprej nič ne čutiš, potem pa vedno bolj (ker si rekla, da te ne zanima bolečina, o tem ne bom govorila). Potem te pa slikajo, dajo vložek, ker imeš za tem nekakšen izcedek, se oblečeš in greš malo ven. Mene niso nič vrteli na mizi, samo malo se je naprej in nazaj premaknila, pa še to tako, da komaj opaziš. Čez nekaj minut te pa nazaj pokličejo in te še oblečeno enkrat slikajo. Na izvide čakaš približno 30 minut in greš domov. Aja, v LJ to izvajajo v KC, 1. nadstropje, oddelek za radiologijo (najbližje ti bo preko vhoda v urgenco). Če te pa še zanima, kaj se v naslednjih dneh dogaja, ti pa lahko še kasneje razložim. Uf, sem se pa res razpisala. Čau, čau!:) Urška61
|
|
|
|