uršika*** -> RE: rdeče zelje (4.11.2008 12:26:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribica. na malo olja prepražiš sladkor da karamelizira, nato dodaš nasekljano čebulo, da postekleni. Dodaš narezano zelje in ga malo dušiš. KO se začne mehčati dodaš kakšno kislo jabolko ali dve odvisno od količine zelja. Jaz dodam še malo vina, pa kumino v prahu, pa malo vegete. Če želiš da je malo omakice, dojiješ še malo vode. Če se s tem okus razvodeni, pač dodaš še malo sladkorja oz malo kisa, da ni preveč pijano od vina. Ko se jabolka čisto razpustijo, je ponavadi tudi zelje dovolj kuhano. pa dober tek! Jaz ga še malo pomokam predno ga zalijem, drugače je pa takole pripravljeno rdeče zelje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]najboljše
|
|
|
|