Razlika MORF. in 3D (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

aleja -> Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 9:24:29)

Hei!  Spet jaz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

In sicer lepo prosim, če mi katera ve povedat, ali je med morfologijo in 3D kakšna razlika, razen v slikah pač. Sem na to vprašanje našla le en odgovor, pa me sedaj zanimajo vaše izkušnje. Rada bi vedela samo, če pri 3D dobiš več pomembnih info glede razvoja otroka,...

Hvala, lep dan

Naja30 -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 9:51:36)

Razlika v slikah? Kaj vse vidite v UZ samo to, da dobite slike? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Mofrologija je natančen pregled otrokovih organov. 3D pa je UZ, ki ga naredi G, vendar ni nujno, da zraven naredi še ta pregled.

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 10:01:27)

Očitno si me narobe razumela. Naj še enkrat pojasnim... Jaz sem naročena na morfologijo k svoji G. Meni je čist jasno, kaj se dela na tem UZ. Ker pa moja G ne dela 3D ultrazvoka, me zanima, ali je med morf. in 3D kakšna bistvena razlika kar se tiče pregleda otroka. Ker če je razlika le v slikah, potem ne nameravam na 3D, ker v moji bližini ni nobenega G, ki bi opravljal 3D ultrazvoke.

Upam, da sem dovolj jasna....hvala

Lorencia -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 10:13:55)

Koliko je meni jasno je razlika le v prikazu slik, ter da se na morfologiji dela natančen pregled ploda ( ta pregled ti pripada ), medtem ko je 3D pregled ponavadi bolj za "radovedne" starše, ki želijo otroka videti še iz drugega zornega kota.

Kolikor je meni znano, če boš šla na samoplačniški 3D, kljub temu pregled ne bo tako detaljno opravljen kot je morfologija...ali se motim ?

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 10:21:55)

Hvala ti Lorencia, to sem hotela vedet ;-)

Abra -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 10:31:06)

Ja, tko nekako. Jaz sem svojo G vprašala (ona dela tudi 3D oz 4D uz, prav tako ima licenco za NS) ali je smiselno in če bi se na tem pregledu kaj več videlo ... in mi je odgovorila "če se želite še slikat" glavno morfologijo se tako dela na 2D, med pregledom je pa parkrat preklopila na 3D oz 4D, da smo lepše videli obrazek ... jaz se zato potem nisem odločila.

daisyb -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 10:41:45)

živjo,

jaz sem šele na začetku in čisto nova. nisem imela še niti prvega pregleda pri G, me pa vseeno zanima kdaj se opravlja morfologija. ali se opravi po presajalnih testih.

lp

Hope2 -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 11:01:52)

Jaz sem šla na oboje, ker sem imela morfologijo zelo zgodi (19 teden) in potem zelo, zelo dolgo nobenega pregleda več. Zato sem še v 27 tednu opravila 3D.  Če bi imela morfologijo po 20 tednu, potem ne bi šla na oboje

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 11:11:17)

Hvala vam punce!

Daisyb morf. se opravlja mislim da nekje med 20. in 24. tednom. Jaz sem bila  na dvojnem presejalnem testu, katerega sem opravila takrat kot NS. V 12. tednu. Za ostale presejalne pa ne vem kdaj se delajo. Bo povedala katera druga.

girly -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 11:32:37)

Aleja, si kar vse presejalne teste omenila se mi zdi...amniocenteza in preiskava horionskih resic tako nista presejalna postopka. Se pa opravljata malce kasneje se mi zdi...v 16. tednu, vsekakor pa pred morfologijo.

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 12:06:35)

Kaj pa neki trojni in četverni hormonski test? To sem samo slišala, nimam pa pojma če sta presejalna, ali kaj to sploh je. Vem samo, da je meni G rekla, da če grem na NS in DHT (dvojni hor.test), mi na druge teste ni treba. Sedaj pa res ne vem.

daisyb -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 13:46:05)

živjo,

kako to, da si opravljala kar vse teste? samoiniciativno ali ti je svetoval G (npr., ker ni bilo kaj v redu na NS)? vem, da so ostali testi kar dragi, a ne?
jaz bom sigurno šla na NS v Dravlje, če bo možno....ker baje je letos kar veliko zasedeno.

lp

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 14:07:27)

Ne, nisem opravila vse...mogoče si prebrala, da je ena punca napisala, da sem "omenila" vse. Delala pa sem samo DHT. In sicer me je moja G vprašala, če sem se mogoče odločila za NS in kam bi šla, ker ona nima licence, me pa lahko naroči kamor želim. Sem rekla, da grem kar tu pri njih (v MS- dr. Čopi). Mi je dala datum hkrati pa omenila, da je možno v roku 24 ur po NS opravit tudi DHT, ki poveča zanesljivost rezultatov. Ampak ker se pri nas na rezultate NS čaka okrog dva tedna, sem se odločila še vseeno za DHT. Ker če bi bili rezultati od NS slabi, bi mi potem bilo že prepozno za DHT. In ker sem to opravila, mi je G rekla, da sedaj ni več potrebe, da bi opravljala trojni ali pa četverni test. Kot pa sem že prej omenila, pa nimam pojma, kako ta dva zgledata.

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 14:22:27)

Aja, daisyb, ta test je bil 30 eur, NS pa 60 eur

daisyb -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 14:58:49)

hvala za odgovor. kot vem opravljaš NS med 11 in 14 tednom..kdaj pa nato ostale teste? ker jaz smatram, da sem že v 9 mesecu (če računam od 1 dne zadnje menstruacije), na prvi pregled pri G pa sem naročena šele 11.11., ko bo že 11 teden. se bojim, da bom že za NS prepozna. ali te naročijo glede na tedne nosečnosti? kaj pa če ne pridem na vrsto?

brala sem, da so eni testi cca. 600 eur, ma zdaj ne vem točno kateri..so pa v zvezi za downov sindrom.

hvala še enkrat.

čaw

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 15:21:02)

UH, si me kar prestrašila...si napisala, da si v 9.mesecu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] samo sem potem dalje videla, da v tednu. Jaz sem bila hitro na vrsti za NS, mislim da me je naročila ene 2 tedna prej, pa ko sem bila, sve bili samo 2 punci naročeni, tak da ni bilo gužve. Dela pa se v času kot si napisala. Veš kaj, niti ni nujno, da ti tvoj G omeni NS, zato bi jaz na tvojem mestu (če si se seveda odločila za ns),
najprej pogledala, če ima tvoj G licenco in bi kar poklicala ter se že sedaj naročila na ns, če ne pa bi poklicala drugam in se naročila. Ker res ni nujno, da ti bo tvoj G omenil NS, pa bo morda že res prepozno, če je slučajno daljša čakalna doba.

Testi pa sigurno niso okoli 600 eur...mislim da so cene največ do 100 eur

daisyb -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 19:32:39)

aleja....hvala za odgovor.

ja...v 9 tednu sem....in mam naslednji teden pregled.

odločila sem se za Dravlje in je mogoče res najbolje, da jutri kar pokličem in se naročim oz. mi bodo že sami povedali kaj naj. če pa bo pol kaj narobe (upam, da ne) lahko tud pregled odpovem.

hvala še enkrat

daisyb

aleja -> RE: Razlika MORF. in 3D (3.11.2008 19:36:30)

Se strinjam...pa zdravo nosečnost

Stran: [1]