Edinka -> Napadalnost (3.11.2008 7:55:06)
|
Pozdravljeni! Doma imamo skoraj leto dni starega mešanca med huskyjem in nemškim ovčarjem. Po huskyju je pobral trmo, svojo voljo in moč, po ovčarju pa ... ne vem, kaj točno. Pes je še skoraj malo preveč pameten za svoje dobro. Vse mu je jasno, ampak zaradi huskyja v njem se včasih pač odloči, da ne bo poslušal. Redno hodiva na sprehode, tudi v šolo. Uglavnem, nič mu ne manjka. Problem pa se pojavi nekje drugje. Do ljudi je prijazen. Večino pozdravi z mahanjem repa in brez čohanja skoraj ne gre. Se je pa že parkrat zgodilo, da brez vsakega razloga (nihče mu ni še nič žalega storil) zagnal v nekoga, začel lajati. Vedno je bil na povodcu, zato do česa hujšega razen lajanja ni prišlo. To se mi zdi skrajno nedopustno in grozljivo. Strah me je, kaj bo, ko bodo nekoč otroci pri hiši. Včasih ni lajal na nikogar, sedaj laja tudi na moje starše (jasno, da tudi na poštarje) in na znance, ki jih dobro pozna. Pri vsakem lajanju posredujem z odločim ne, ampak včasih tudi to ne zaleže. Pa dobro, pač laja. Najbolj me skrbi to, da se zažene v neznanca brez vsakega razloga. Imate kakšen predlog, zakaj se to dogaja in kako to preprečiti? Vsak komentar je dobrodošel. Hvala in lep dan!
|
|
|
|