|
RE: bronhiolitis, 3.11.2008 7:37:22
|
|
|
|
ziva80
|
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika IZVIRNO SPOROČILO: ziva80 Lojzika....ne ni vse isto, bronhitis in bronhiolitis, to je razlika in ja lahko imajo tudi starejši, kot ga ima še vedno naš. Ne vem tako so meni razložili ko sem bila z 3 mešečnico v bolnišnici in je bilo kar hudo, tako da mi je poznano oboje bronhilitis in bronhitis, tako da ko ga eden dobi se takoj pelje še na drugega tako da si lahko predstavljaš kako je. Nočem se ponavljat in se obešat na tvoje besede, ampak napisala si skoraj isto, saj pri vas je šlo za isto bolezen, pri nas je pa BRONHIOLITIS (je vnetje najmanjših dihalnih poti, ne zdravi se z antibiotikom, kot bronhitis). No pa saj ni pomembno, zanimajo me izkušnje. Kaj ste dajali na pljuča, ne razumem, a to je topel termoforček? Lelaval....naj se ne sliši grdo, ampak tudi jaz bi raje vidla, da ima vnetja ušes, ker bi to lahko opazovala, oz zdravila z ustreznimi zdravili, pa vedela bi da bo po 14 dneh spet konec (ampak pri vas se tudi skos ponavlja, tako da ste na skoraj istem kot mi). Najhuje pri nas je, da dobi kar na enkrat iz dop v pop dihalno stisko in če jo hitro ujamemo, to govorim glede ventolina, da mu pravočasno damo, je situacija super in ostanemo doma, če ne smo spet v bolnici. Ko berem strokovne razlage bronhiolitisa, je povsod omenjeno da velik odstotek otrok dobi astmo, to pomeni celo življenje isto kot zdaj, no ko bo večji bo bolje, to razumem, ampak poznam gospo, ki je hud asmatik in me je tega najbolj strah, da bo tudi on tako, tega pa ne želim niti mojemu sinčku niti drugemu otročku .... In ne predstavljam si, da bo spet leto dni doma v privat varstvu (to pomeni, da se čuva sam, ker potem je isto kot če ga dam v večjo skupino), ko mu je pa tako lepo v vrtcu, ampak njegov imunski sistem ne prenese prehlada.
|
|
|