končala z dojenjem - boli (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


livia -> končala z dojenjem - boli (1.11.2008 8:52:03)

Pred parimi dnevi sem našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zadnjič podojila pred spanjem. Že pred tem sva najprej postopoma ukinili dnevna, nato še nočna dojenja. Na zadnje nama je ostalo še dojenje pred spanjem. Zdaj tudi tega že ene 4 dni ni več, a mene prsi ful bolijo. Oziroma več me boli samo leva, ker sem jo pred spanjem dojila na levi. Včeraj sem si pod vročim tušem malo ven stisnila, pa me danes spet boli. A bo to mleko kar samo ven steklo, al naj ji dam malo za pojest? Samo potem se bo verjetno spet novo naredilo. Kako zgine to mleko, ki je še v dojkah? Kakšen nasvet, prosim.




Naja30 -> RE: končala z dojenjem - boli (1.11.2008 9:15:10)

Jaz bi ti svetovala raje hladen tuš, ki zavira nastanek mleka. Na dojki si dajaj tudi obkladke iz zeljnih listov in peteršilja, to tudi pomaga. Ko sem jaz morala ustavit mleko, sem si jih tuširala na pol ure, ker me je tako žgalo, obkladke sem pa imela gor na 2 uri po cca 15 minut. Aja, pa hladne obkladke tudi lahko. Sam res ne več kot 15 minut, da si jih ne prehladiš. Meni se je mleko ustavilo po kakem tednu, ampak jaz sem imela naval mleka, ker sploh nisem dojila.




suzyka.m -> RE: končala z dojenjem - boli (1.11.2008 10:53:09)

pomaga tudi župca z veliko peteršilja... 




ronja -> RE: končala z dojenjem - boli (1.11.2008 13:03:06)

Ko se je moja mala odstavila, je tudi mene bolelo v prsih, ker je mleko še kar nastajalo. Vendar se splača malo potrpet in ga ne stiskat ven, ker se sicer še več mleka tvori... Mogoče malo manj pij, pa veliko športaj, da telo ne bo imelo preveč energije in tekočine in bo nastajalo vedno manj.




3jeMi -> RE: končala z dojenjem - boli (1.11.2008 13:56:10)

Žajbljev čaj tudi zavira nastanek mleka.




bati -> RE: končala z dojenjem - boli (2.11.2008 9:07:14)



a si sama hotla prenehat dojit ali ti je zmanjkalo mleka???

mene je bolel če je bila dojka polna...pa sm si stisnila ali pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] večkrat podojila pa je blo pol čez kak dan ok....

škoda je na silo neki nahat če maš ok mlek...sam to je tvoja odločitev...

lp




ronja -> RE: končala z dojenjem - boli (2.11.2008 10:33:44)

bati, hehe, pri meni se je mala odstavila pri 15ih mesecih - pač ni več rabila - mleko je pa še kar nastajalo in takrat pač boli. Samo se splača par dni potrpet, pa ne stiskat, ker se hitreje prsi navadijo, da ni treba več take proizvodnje...




Stran: [1]