oka -> RE: Obračunsko obdobje Mastercarda (1.11.2008 10:56:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Jaz imam master card preko skb banke in ima full čuden sistem. Obračunavajo od 10-10 v mesecu,trgajo pa 18. Vendar pa če ti od 10-10 porabiš svoj limit,se ti ne sprosti po 10,ampak po 18. v mesecu.,ko ti trgajo.Se mi je že zgodilo in sem bila precej jezna. Mislim,pri drugih karticah je tako,da ti sprostijo 11. v mesecu,kljub temu,da je rok poravnave recimo 15 v mesecu,pri teh pa ne. Sprostijo ti komaj po poravnavi. Torej,če že nisi veselo zapravljala in dosegla limita,potem jutri veselo na delo. Jaz imam MC preko NLB in je enako. Sprosti se 18, ko je poravnana obveznost za preteklo obdobje. Vsa plačila pa, ki se izvajajo po 11 v mesecu štejejo v naslednje obdobje, čeprav se upoštevajo pri limitu za preteklo obdobje.Se mi je pa ravno prejšnji mesec zgodilo, da se mi niso upoštevala plačila od začetka meseca in so mi jih prenesli v novo obdobje.Sicer je bil račun nižji imam pa zato za tekoči mesec manj na razpolago[sm=zmeden.gif] Ni mi čisto jasno po kakšnem ključu izbirajo plačila.
|
|
|
|