|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ločila bi se. Ali kaj?
3.11.2008 6:46:39   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Torej, da se ti je naenkrat zazdelo, da nočeš več moža, da želiš drugačno življenje, brez njega.

Tezko, da do tega pride kar naenkrat.
Mora priti en konkretno hud dogodek, da se ti naenkrat zazdi.

Mič II, s tabo se ne bi ravno strinjala. Sem sama doživela podoben primer. Na srečo nisva bila ne poročena, niti otrok nisva imela, tako da je bilo malo lažje. Po nekaj letih sem namreč doživela preblisk in ugotovila, da sem že leta v zvezi, kjer me veliko stvari moti, kjer se ne počutim dobro, kjer je bistvo veze dolgočasje in odgovori ne vem, na vprašaje, kaj bi počela. Zvezo sem po hitrem postopku prekinila, čeprav bi se verjetno potrudila in dala vse od sebe, da bi zalaufalo, če bi imela otroke.

RoZala, postavljam ti le ta vprašanja. Si resnično predstavljaš življenje brez njega? Prazen dom? Otroka, ki sprašujeta, kje je ati in zakaj ga ni? Ne bom pametovala o seksu, položajih, nogavicah in umazanem lijaku. Le iskreno si odgovori na ta vprašanja, pa boš videla, ali se je še vredno potruditi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.11.2008 9:41:36   
kalbo
Poleg tega je 40 kg težji od mene in mi seks z njim več ne paše, še sploh, če on leži na meni.

Če bi tole napisal moški bi se takoj vsipal plaz zgražanj.

Ti bi izklesane mišice, pa enega džentelmena, k bi te nosil po rokah in ti pričaral sanjske orgazme, k mu štunfi nebi smrdel, pa prdel tud nebi nikol v kavč pred televizorjem, pol pa dramatiziraš navade in lastnosti, k jih je tvoj mož imel že ko sta se spoznala. Reči lepo pošteno, da si se naveličala zakona, pa da si obsedena s čistočo, pa bo. Zaradi jogurtovih lončkov in dlak v umivalniku ti pa res ni treba končat zakona. Ko pa tvoj mož vleče tvoje lase iz zamašenega odtoka...tega pa ne vidiš kaj, ti povem, da izgleda to precej bolj ogabno od jogurtovega lončka z žličko.

Samo končat zakon ni kar tko z danes na jutri. Tega se moraš lotiti odgovorno, lahko je samskim feministkam tukaj gor pametovat, samo ni tukaj v igri samo "svinja" na kavču, je zadaj še mnogo stvari, ki jih ta "svinja" opravlja, pa se to vidi šele, ko gre "svinja" od hiše, pa z otroki je tudi treba zelo odgovorno v tem primeru. Samo ženska, ki je sposobna imenovat svojega moža "svinja" na kavču ni sposobna izpeljat ločitve kot se spodobi. Kako lahko pričakuješ, da bo on spoštoval tebe, če ti njega ne?

< Sporočilo je popravil kalbo -- 3.11.2008 9:42:32 >

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.11.2008 9:57:10   
ronja
ronja to so pa navodila za uporabo moškega

hehe, na srečo jim ni treba vsega tako razlagatuser posted image ... Samo eno stvar pa greuser posted image , saj potem se navadijouser posted image , pa jim je všeč v bolj čistem (mi je lih zadnjič lubi rekel, da je vesel, da sem jaz bolj picajzel glede tega kot on - ima v službi kolega, kjer je obratno, pa pravi, da bi mu bilo to groznouser posted image )

Sicer pa svaka cast, da se ti da to razlagat takole potrpezljivo. Ce je v praksi pol tako, ti ziher dobro gre.

Hehe, za enkrat kar dobro gre, koliko sem pa v praksi potrpežljiva, pa mora lubi povedatuser posted image . Na dolgi rok se 100% splača, včasih pa vsakemu dop*, ampak ne more bit to način komunikacije...

kind lady, ja, saj ta prosim in hvala nista prošnji v smislu: "naredi mi to uslogo, pa to pospravi za sabo", ampak je to zgolj vljudnostna fraza, prijaznost - kot pri neznancih, saj v bistvu res vse ljudi prosimo, da naredijo svoje delo (učiteljico v šoli: ali mi lahko PROSIM pokažete ocene mojega otroka (čeprav jih imaš zakonsko pravico videt), prodajalko v trgovini:ali mi PROSIM LEPO prinesete večjo številko, delavca na cesti, PROSIM, dvignite mi rampo,... vse prosiš za nekaj, kar MORAJO naredit, pa ti ni nikoli težko... celo grdo bi se ti zdelo, če ne bi). Če pa smo poročeni oz. v izvenzakonskih skupnostih z nekom, pa to ne velja, pa otroke radi kar komandiramo brez prosim in hvala.
Ampak v bistvu to ni prav, po moje se otroci najlažje naučijo uporabljat prosim in hvala, če jih vsakodnevno slišijo, ko se mami in oči pogovarjata... In imaš dve muhi na en mahuser posted image . Pa ni tako težko, vsaka prijaznost se ti vrne, 100%, če ne iz istega naslova, pa iz drugegauser posted image .

blackcoffee, saj sem napisala, da ČE bi bil problem samo v seksu oz v tem, da se uleže nanjo, bi zamenjava položaja to rešila. Ampak, da to ni bistvo problema. Glede na to, da njenega moža svinjarija prav nič ne moti, bo verjetno ona prej znorela v svinjaku, predno se bo njemu zdelo, da je pa res že preveč in bo začel pospravljat... Vsaj take izkušnje imam jaz z življenjem s študenti (moškega spola), s katerimi sicer nisem bila v kakih vezah, ampak gospodinjstvo je bilo isto... njim se to RES ne zdi nič hudega, sploh jih ne moti, pa čeprav je nam daleč pod pragom vzdržnosti!

Ti pa si optimist. Če je bil do zdaj tak, bo kot samski oz. ko bo žena nehala pospravljati še slabši. Tisto iz filmov, ko imajo moški cele kupe umazane posode v umivalniku, je tudi resnica. Nekateri (tudi nekatere ženske, da ne bo pomote) so za bruhat.

Če bi videla, kakšno je imela moja ljuba sestra v stanovanju, bi ti bilo jasno, da nekaterih svinjarija RES NE MOTI. Vsaj ne toliko, da bi bili pripravljeni sami pospravit!

Da rečeš svojemu moškemu, da je grd, debel in neprivlačen, po moje res ne obrodi sadov! Pa pomisli, kako bi ti reagirala, če bi ti tvoj dragi to rekel? Bi se sploh še želela trudit? Ne vem, če. Ker bi se počutila ponižano in da te res nima čisto nič rad, glede na to, da ti to takole zabrusi... POglej, kako se počutijo ženske, ki jim moški samo omenijo take stvari, pa kako se vse tu na rr takoj zjezijo, da kaj takega pa res ne bi smel rečt, pa če je 100x res. Zakaj bi imeli dvojna merila? Me smemo bit debele, oni pa ne? Tudi če se misli ločit (kar mislim, da se je odločila), še vedno ne bi tega nikoli rekla svojemu lubiju! Ker tudi če bi se ločevala, bi se hotela ločit čim lepše - brez obkladanja in udarcem pod pasom - in to je precej pod pasom! hehe, sem vmes videla, da sva s kalbom na isti valovni dolžiniuser posted image . Ne smemo met dvojinih meril, res ne!

Poleg tega se je meni (ok, sem optimistka po naravi, priznam, ampak vseeno) iz prvega posta ni zdelo, da ji je on čisto neprivlačen, pač pa da ji način seksa ne odgovarja. Če bi ji bil čisto mimo, verjetno sploh ne bi več hotela seksat z njim...

ne, sebe si ne predstavljam v vlogi, da mi ne bi bilo več do seksa z mojim lubim, ne dam pa roke v ogenj, da bi se lahko kdaj to zgodilo. Zaenkrat mam obraten problem (bi, pa ne smeva). Ker rada probleme rešujem vnaprej, se pač trudim stvari rešit, predno ratajo nevzdržne, če se le da.

Vsekakor je vedno najlažje napisat: loči se, ni druge. Ok, zaradi mene, saj se ne ločujem jaz... Ampak sama pač probam najt še druge rešitve in šparam ta stavek za res nevzdržne situacije, za probleme, ki jih ne moreš rešit s pogovorom in prijaznostjo, kjer bi moral it en ali oba partnerja na ornk terapijo ( recimo nasilje v vseh oblikah ipd...) Če stvar še ni tako daleč, se mi pa zdi vredno včasih poizkusit še drug način, če vidiš, da ta, ki ga uporabljaš, ne dela... Saj nikogar ne silim, da to naredi. mogoče bo to brala kakšna druga ženska, ki se po soočala s podobnim problemom, pa bo svojega moža vendarle imela še rada in so bo želela rešit TA problem in ji bo mogoče pomagalo.

Nekdo, ki pa ceni mir in urejenost bolj od partnerskega odnosa, za katerega se je pač treba potrudit (iz obeh strani), pa se mi zdi, da ima velike šanse, da bo kmalu imel enake probleme s svojimi otroki (če ne prej, pa ko bodo v puberteti)... Seveda je najlažje gonit svojo in vsi ostali so bedaki, ki ne razumejo in meni ni treba za nič prosit, za nič zahvalit, nikoli bit prijazna, ker so ljudje okoli mene tako dolžni naredit to. Ampak kam te to pripelje? Si res tako srečen/na? Ko se ti nobena prodajalka ne nasmeje več, ker vedno mrko zahtevaš svojo štruco kruha in ti prosim ne gre iz jezika, hvala pa tako nima veze? Si srečen, ko se zvečer zvališ v svojo brezhibno pospravljeno posteljo z rjuho na rob, ki pa je hudičevo prazna in mrzla? Si srečen, ko majo tvoji otroci enkrat poln kufer vsega, ko se uprejo, da ne bojo delali po ukazih in če imaš srečo se samo kujajo par dni v sobi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
3.11.2008 9:58:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
3.11.2008 10:33:10   
ronja
kalbo, saj nismo vse take, nouser posted image . Ene mamo rade fanteuser posted image , pa štumfi na sredi sobe ali pa v košu za perilouser posted image .
Se pa sicer strinjam s tabo: nihče ni popoln. In če jaz nisem popolna, kako lahko od njega zahtevam, da mora bit? Vsak ima kakšno napako in če ni ravno ogrožujoča zame ali za otroke (tudi psihično, recimo kaka zasvojenost) in se jo da z malo dobre volje popravit, omilit oz. z njo živet, ne vem, zakaj bi iz tega delala cirkus. Kot ga on ne, ker zamujava vedno tistih mojih 10 min., ker moram nujno še to pa to pa to prej naredit, pa ne teži zaradi mojega milijona hobijev, ki seveda zasedajo tako prostor kot čas, pa ne teži zaradi tega, da se lotim preveč stvari naenkrat, pa da se lotim tega, kar mi smrdi zadnji trenutek, ali pa še kak trenutek čez, pa da sem totalni hrček in šparam ama čisto vse, do pokvarjenih žarnic, ker se iz njih pač da delat okraskeuser posted image , pa še milijon drugih napak... Pa je vseeno z mano in mislim, da kar srečen (sploh glede na situacijo, ko mu ne morem ravno ne vem kaj nudituser posted image )... Ampak včasih je res dobro pogledat malo širše, malo dlje od tiste ene napake, ki jo nekdo ima in je zoprna, ampak ni nemogoča...

Nekaterim se zdi strašno nepredstavljivo, da mu rečem prosim, če si želim, da naredi kako stvar zdaj oz. v zelo bližnji prihodnosti in hvala, ko jo naredi, pa vendar je to osnova vljudnosti, ki jo uporabljamo pri vseh ostalih ljudeh in nam ni težko. V partnerstvu pa ne, ker bi vam bilo pod častjo! Pa zakaj, zavraga? A vam ni lepše, če vam nekdo reče hvala za nekaj, kar moraš itak naredit (ko neseš šefu poročilo, pričakuješ hvala, čeprav poročilo moraš oddat), tudi ko zložiš perilo, je luštno, ko ti nekdo reče hvala - itak, da ga moraš - ampak je vseeno fajn občutek, da nekdo to vidi in ceni.

In se podpišem pod kalba, res je treba videt tudi njegov prispevek in res se je treba spoštovat, tudi če se ločuješ - s tem marsikaj prihraniš svojim otrokom...

< Sporočilo je popravil ronja -- 3.11.2008 10:36:34 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
3.11.2008 13:19:22   
RoZala

Tega se moraš lotiti odgovorno, lahko je samskim feministkam tukaj gor pametovat, samo ni tukaj v igri samo "svinja" na kavču, je zadaj še mnogo stvari, ki jih ta "svinja" opravlja, pa se to vidi šele, ko gre "svinja" od hiše, pa z otroki je tudi treba zelo odgovorno v tem primeru. Samo ženska, ki je sposobna imenovat svojega moža "svinja" na kavču ni sposobna izpeljat ločitve kot se spodobi. Kako lahko pričakuješ, da bo on spoštoval tebe, če ti njega ne?

KJE SEM NAPISALA, DA JE MOJ MOŽ SVINJA????? Če sem kdaj rekla, da svinja, torej, da ne pospravlja za sabo, to ja, nikoli, pa ga nisem živalsko žalila.

Me zanima kako bi bilo tebi, ko bi se 40 kg težja žena nate ulegla, skakala po tebi brez vsakega občutka.. ne, ne bi se na roke uprla, bi se kar legla nate. No, tko je pri nas, le obratno. Če tega ne doživiš, si ne moreš predstavljat.

Poleg tega se nisem iz danes na jutri spomnila, da bi se ločila ampak razmišljam že dalj časa.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.11.2008 13:33:19   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: RoZala

Me zanima kako bi bilo tebi, ko bi se 40 kg težja žena nate ulegla, skakala po tebi brez vsakega občutka.. ne, ne bi se na roke uprla, bi se kar legla nate. No, tko je pri nas, le obratno. Če tega ne doživiš, si ne moreš predstavljat.

Vem da ni smešno, ampak vseeno. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.11.2008 13:34:04   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Poleg tega je 40 kg težji od mene in mi seks z njim več ne paše, še sploh, če on leži na meni.

Če bi tole napisal moški bi se takoj vsipal plaz zgražanj.

Jaz mu ne bi nič rekla, res ne.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.11.2008 13:57:11   
Vijoličarka
Ampak RoZala, si mu kdaj to povedala? A kar ležiš tam, namesto da bi ga vrga dol s sebe?

Najmanj kar mu lahko rečeš je, da naj se opre na roke, ker se mu pozna, da dobro kuhaš.

Tudi moj je približno toliko težji in samo enkrat se je za hec, pa da vidiva kako to izgleda, res s celo težo ulegel name. Samo za par sekund, ker nisem mogla dihati, ker mi je pljuča stisnilo in sem takoj zacvilila. Tako da niti ne vem, kako ti to zdržiš.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.11.2008 13:57:25   
blackcoffee
jaz sem bila tista, ki sem omenila besedo svinja. ampak sem jo dala pod narekovaj 'svinja' .
seveda se zavedam, da niso vsi moški taki - daleč od tega, da bi jih metala v isti koš! in prav gotovo imajo tudi zanemarjenci kakšne vrline navkljub svinjanju, toda to ve vsaka posameznica. če je mož takšen, da bi ji v končni fazi bilo lažje brez njega, sem prepričana, da je bolje biti dobro sam, kot vztrajati v takem odnosu. ne glede na otroke! klicaj zato, ker otroci odrastejo in gredo. mi pa smo tisti, ki se bomo odločilli kaj bomo storili s svojim življenjem in smo odgovorni zase. 
to bodo tudi otroci razumeli in bo manj škode, kot pa da vztrajata v takem 'nesrečnem' zakonu.

imeti moža, ki dejansko ni v nobeno oporo in visi na ženi, mi predstavja samo dodatne težave. ob dveh otrocih imeti še neobogljenega moža, ki mu je malo mar za red in ne sliši, kaj šele, da bi upošteval besede svoje žene - a to pa je spoštovanje? vsako upanje je čista zguba časa.
poleg tega, če si s partnerjem odkrit, mu lahko tudi poveš svoje mnenje in včasih zaležejo tudi grobe besede. če mu poveš da te ne privlači, ker je predebel, to ne pomeni, da ga ne spoštuješ. včasih je potrebno povedat - tudi na tak način.
itak pa je splošno znano, da ženske vse preveč krat delamo z moškimi v rokavicah. to pa je spet drug problem. 
toliko.

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.11.2008 14:01:09   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

itak pa je splošno znano, da ženske vse preveč krat delamo z moškimi v rokavicah. to pa je spet drug problem. 
toliko.

S tem pa se moram kar strinjat. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.11.2008 14:03:50   
kalbo
KJE SEM NAPISALA, DA JE MOJ MOŽ SVINJA????? Če sem kdaj rekla, da svinja, torej, da ne pospravlja za sabo, to ja, nikoli, pa ga nisem živalsko žalila.

Ne, si pa napisala, da si na isti valovni z osebo, ki je to napisala.

Kar se pa tiče valjanja po tebi. Ja draga moja, sej se mende ne daješ dol z njim od včeraj, valja se po tebi že en čas. Ne vem, zakaj te moti to šele zdaj in te ni motilo prvič, ko se je zavalil nate tko brez občutka. Prav tako ne pušča jogurtovih lončkov in kocin od včeraj, ampak od vsega začetka. Iz zakona, ki te duši je res bolje it, sam to ne gre kar tako iz danes na jutri. Imata še eno vez, ki se je ne da prekinit in to so otroci.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 3.11.2008 14:09:44 >

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.11.2008 14:06:15   
kalbo

No to ni drug problem, je kar ta problem oziroma je ta problem posledica rokavičk.

Neposredna povezava do sporočila: 38
3.11.2008 15:18:40   
ronja
če je mož takšen, da bi ji v končni fazi bilo lažje brez njega, sem prepričana, da je bolje biti dobro sam, kot vztrajati v takem odnosu. ne glede na otroke!

to bodo tudi otroci razumeli in bo manj škode, kot pa da vztrajata v takem 'nesrečnem' zakonu.

Z obojim (in tudi vsem, kar je bilo vmes) se strinjam. Nihče ni predlagal, da naj vztraja v nesrečnem zakomu, ampak smo nekateri predlagali, da naj ga poizkuša popravit! (predno se loči)To je velika razlika! Nihče ni napisal, da naj še naprej puca za njim in upa na boljše čase...

Tudi s tem se strinjam, vendar da bi mu pa rekla, da je debel in neprivlačen, si pa vseeno ne morem predstavljat (tudi če ne bi bil suh in luškan), se mi zdi, da lahko preveč prizadane... Sploh ko prebereš kako je kakšno prizadelo, ko ji je mož rekel, da je debela...
Je pa res, da smo različni in kar se meni zdi nepredstavljivo, je nekomu normalno in obratno (jaz bi težko prenesla, da bi obvezno šel vsak dan po službi na pivo recimo, ali da bi začel kadit (tega sploh ne bi), večini je to normalno - on ne bi prenesel, da bi se jaz pol ure lišpala, predno bi kam šla ali da bi vsak mesec šla v nekaj urni šoping za cotami, pa je večini tudi to normalno; vendar pa po drugi strani prenašava stvari, ki se drugim zdijo čisto nepojemljive). Gotovoo obstajajo pari, ki se lahko obkladajo z vsem živim, pa so vseeno kar zadovoljni skupaj.
Midva sva pač bolj občutljivčka in si ne bi mogla privoščit kakih hudih besed ali povišanih tonov, ker bi to drugega preveč prizadelo (zadnjič je recimo lubi nekaj pomagal svojim staršem in ker je trajalo cel dan, je pač slišal njuno prerekanje in prcanje ves čas. Ko je prišel domov, je bil čisto paf - prvo, kar mi je rekel, je bilo, da če bi se midva samo 1x tako skregala, kot sta se onadva tisti dan 100x, bi bil še cel dan zamorjen in nesrečen in mel cel dan pokvarjen... skratka smo različni). Mogoče koga drugega grobe besede ne prizadanejo toliko, dvomim pa, da jih sploh ne.
Koliko hočeš pa prizadet partnerja, s katerim živiš pa... hm, ne vem, naj si ga sploh ne bi želel prizadet, ni res? To ne pomeni, da ne želiš spremenit kake tečne navade, ampak da nočeš, da ga boli. Hočeš pa, da ve, kaj ti gre na živce in ker te ima rad, proba to omilit.

rozala, lej, če vprašaš: ločila bi se. Ali kaj? Potem pač dobiš mnenja iz obeh delov: eni pravijo, kar loči se, nekateri drugi pa mogoče vidimo še tisti kaj - kaj bi se še dalo naredit poleg ločitve. Ti veš, če imaš živce za to, če ga imaš še rada... Mi ti samo povemo možnosti, ki jih vidimo, nihče te pa ne sili, da jih sprobaš.

So teme, kjer se vsi strinjamo - samo beži stran - kadar je odnos nevaren, navadno. Ta pač ni tako, zato vidimo nekateri še druge rešitve. Če bi rada slišala samo mnenje: "res si boga, ker ves čas pucaš za njim, s takim se res ne da živet, vse si naredila, kar se le da..." potem ne smeš spraševat nepristranskih ljudi, ki razmišljajo po svoje (ker ti bojo vedno imeli svoje mnenje, včasih se bo skladalo s tvojim, drugič pa ne)
Da razmišljaš o ločitvi iz danes na jutri, so pa po moje sklepali po tem, kar si napisala v prvem postu: da ti naenkrat ni več do njega...

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.11.2008 15:26:50   
ronja
Meni pa ne gre v glavo, da bi nekoga morala prositi, da pospravi svoje packarije.In se mu še za to zahvaliti.

Vsekakor ti ni treba! To ni nekaj, kar moraš naredit, ampak nekaj, kar narediš čisto po svoji volji samo zato, da se boljše razumeta, da vidi, da ga imaš rada, da ga upoštevaš, da ga ne komandiraš... Ni ti pa treba! Samo se hitro zaplezaš v to, da ti ni treba njemu nikoli rečt ne prosim ne hvala: če pospravi za sabo itak ne, ok, kaj pa če odnese smeti? Tudi ne, ker so itak od vseh, ne? Kaj pa če ti nabrusi nože? Saj jih vendar uporabljaš zato, da vsem skup skuhaš kosilo, zakaj bi se zahvaljevala? Kaj pa če ti pomaga premaknit omaro, ker so tebi ključi padli zadaj? Navsezadnje tudi on rabi te ključe in mu tudi tu ni treba rečt hvala... Razumeš, kaj mislim? Težko postaviš mejo, najlažje je povsod rečt prosim in hvala in bit prijazen, če se le da, pa je. kadar pa to ne gre, pa se razjeziš in poveš, kaj vse te moti in naredita kompromise, pa je. Dejstvo je, da tisti samski moški (nekateri, seveda in nekatere ženske) v tistih kupih svinjarije vseeno preživijo, navadno niso nič bolj bolani ali da bi bilo karkoli esencialnega narobe... Torej nimamo nekega realnega argumenta, da se v takem ne da živet... V resnici samo me nočemo v takem živet! Zato je prav, da se oboji potrudimo...

Po moje je tako:  stvari, ki jih moramo naredit, nam omogočajo preživetje, stvari, ki jih delamo, čeprav nam ni treba, pa nam naredijo (lepo) življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.11.2008 15:36:48   
Anonimen

Loči se.
Pa ne zato k je nemaren pa v pojstli dela pašteto iz tebe. Ampak zato ker ga sploh ne maraš. To pa ni nikakršno življenje, da živiš z nekom k ti niti všeč ni, kaj šele da bi ga ljubil.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 3.11.2008 15:43:16 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
3.11.2008 15:39:55   
blackcoffee
ronja
Z obojim (in tudi vsem, kar je bilo vmes) se strinjam. Nihče ni predlagal, da naj vztraja v nesrečnem zakomu, ampak smo nekateri predlagali, da naj ga poizkuša popravit! (predno se loči)To je velika razlika! Nihče ni napisal, da naj še naprej puca za njim in upa na boljše čase...

res je, to sem jaz napiasala in res je, da nihče ni tega predlagal - navedene primere pa sem navedla kot primer.

toda! sama zakona ne bo mogla nikoli popraviti. za to morata bit dva. in ne, da se vsak potrudi 50 - 50% ampak vsak 100%! šele na to se lahko nadeja(ta) obiranja sadov.

in seveda, se nastala kriza ni zgodila čez noč. ampak, ko je enkrat zadeva tako daleč, da enostavno niti nimaš več volje in želje po 'popravljanju', ker si itak na koncu z energijo, ki si jo trošil za to, da pa bi bilo kaj bolje, kupiš karto in greš na prvi vlak. pa srečno kekec! ja, tako preprosto je lahko to. in na tem mestu še enkrat ponavljam: navkljub otrokom!
otroci bodo prej sprejeli zadovoljno mater in srečno, kot pa zamorjeno in nesrečno. in ko bodo večji ji ne bosta ničesar očitala, ko bosta videla, da se je odločila po svoje in da je za svojimi stališči stala. to jima je lahko le dobra popotnica za njuno življenje.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 3.11.2008 15:45:18 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
3.11.2008 15:51:36   
blackcoffee
brisačkarca
Loči se.
Pa ne zato k je nemaren pa v pojstli dela pašteto iz tebe. Ampak zato ker ga sploh ne maraš. To pa ni nikakršno življenje, da živiš z nekom k ti niti všeč ni, kaj šele da bi ga ljubil.

ekola. kratko in jedrnato. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
3.11.2008 16:32:08   
mižek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Hehe, če bi bil problem samo v seksu, bi bil odgovor enostaven: zamenjajta položaj, bodi ti zgorajuser posted image . Moj bivši je bil tudi nekje 40 kil težji od mene, samo dobrih 90 kil vseeno ni tako nenavadno za fanta... Pa ni bilo problemov s seksomuser posted image .

Ampak nekak se mi zdi, da te kile niso glavni problem, čeprav so lahko nekak vidni odraz tega, kar se dogaja v zakonu - zanemarjanje telesa in odnosa... In lahko da te zato tako jezijo.

Sicer pa pogovor marsikaj reši, vendar se po moje moramo včasih tudi razjezit! ne da ga zdaj obkladaš z vsem možnim, sploh ne, ampak toliko pa moraš bit jezna, da si lahko iskrena (na nek kolikor toliko prijazen način - ja, vem da se sliši kot oksimoron, ampak vseeno obstajauser posted image )

Niti potrudi se ne, da bi mi kako stvar olajšal.

POvej mu to, povej mu, da se tako počutiš, da ti je hudo, da bi rada vedela, da te ima še rad in da tega tako ne vidiš. Potem se pogovorita in naredita kompromise - ne moreš pričakovat, da bo on zdaj naenkrat zadostil tvojim standardom čistoče in urejenosti stanovanja (resnici na ljubo je malo moških, ki nimajo lestvice malo nižje kot večina žensk), ampak vsak se lahko malo potrudi. Če ve, da ga ne boš sekirala, če se bo on malo potrudil, bo obema lažje.

Ker po moje to, da pa še naprej trpiš ala zaradi otrok, pa tudi ni rešitev. In razlog, da ostaneš z očijem zato, ker ne bi znala razložit otrokom, tudi ni dovolj dober. Se pa strinjam, da situacija po moje še ni tako tragična - samo dedec je rahlo razmažen, pa fantje RES ne vidijo teh drobnarij, oni gledajo bolj celoto, me pa bolj podrobnosti - oni si ne zapomnijo naslovov filmov, niti drugih malenkosti, ne vidijo drobtin na mizi ipd... (velja za večino, kar jih jaz poznam, so pa izjeme - imam prijatelja, ki gre popravit nalepko, če jo vidi postrani nalepljeno...) Ampak večinoma so pa taki - holistični, vidjo mizo, ne drobtinuser posted image . Malo moramo me popustit, malo pa se morajo tudi oni potrudit, sicer se mi zdi, da se enostavno izgubi ljubezen, ker ima potem ona ves čas občutek, da je izkoriščana - in to od nekoga, ki naj bi jo ljubil... To težko spraviš skupaj. Prej ali slej poči. Tako da rečt, da zdaj je kar je, pa da naj zaradi otrok potrpi, po moje ni ravno najboljši nasvet...

Na tvojem mestu bi torej poizkusila pred ločitvijo še par drugih stvari: pogovor - najprej prijazen, to verjetno ne bo zaleglo, ker je pač že navajen, da mu moraš za vsak stvar rečt, ampak za vsak slučaj se vedno to najprej splača probat (ne pa bit jezna in ne pričakovat, da bo to kaj zaleglo). Potem RESEN pogovor - ko mu poveš, da tako ne gre več naprej, pa pika! Poveš lepo vse, kar te moti in predvsem to, KAKO SE TI ZATO POČUTIŠ. Malokateremu človeku je vseeno, kako vpliva na druge ljudi, sploh tiste, s katerimi živi, celo če jih nima prav posebej rad. Sploh pa nam ni vseeno, če prizadanemo nekoga, ki ga imamo radi! Zato mu povej, da te to boli! Sliši se neumno, vem, sprašuješ se, kako naj mu rečeš, da te bolijo drobtine na mizi in dlake v umivalniku...

Ampak se da, lej: " Lubi, poglej, jaz imam rada določeno higieno v stanovanju, saj to že veš, mogoče malo pretiravam in sem se pripravljena malo prilagodit, zato bi rada, da se pogovoriva, kaj bi bilo zate še mogoče in zame še sprejemljivo, ker to, kar imava zdaj, me pa res moti in izčrpava: (tu našteješ nekaj stvari, da si dečko lahko sploh predstavlja o čem ti to govoriš, ker do tu ne bo imel pojma, garantiramuser posted image )... Saj vsaka malenkost ni veliko, ampak ko se naberejo vse skupaj, mi je pa grozno, ker lahko samo čistim in pospravljam in imam občutek, kot da ti je popolnoma vseeno, kako se jaz počutim, ko moram vse pospravljati, če hočem, da je lepo."

Moški namreč vzamejo besede precej dobesedno: če rečeš, da te motijo drobtine na mizi, bo mislil, da si popenila zaradi drobtin - ne bo razmišljal, da je bila to samo pika na i in te moti še **** drugih stvari. Zato je dobro povedat vse malenkosti, saj se mu sicer lahko upravično zdi, da težiš zaradi bedarije - češ: lej, par dlak je bilo v umivalniku, ona pa tak halo zganja. Če mu razložiš, da je teh stvrai več in jih tudi poveš, katere te bolj motijo, potem dojame, da ni ena malenkost, ampak da je veliko malenkosti in lažje razume, zakaj si zdaj ti popenila...

No, potem je pa tu še ena čarobna beseda: PROSIM. Ja, to besedo naj bi sicer uporabljala oba, vendar glede na to, da tebe več stvari moti, jo boš verjetno morala ti večkratuser posted image . Vem, zdi se ti neumno in po svoje tudi je - meni se je tudi zdelo blesavo, kaj ga bom prosila, da nese smeti dol, saj so od obeh - ampak sva se pogovarjala in ni fora v tem, da bi on mislil, da to ni ravno toliko njegova dolžnost kot moja, ampak si enostavno želi prijaznost, ne pa "ukazovanje". Ta prosim ni mišljen kot prošnja, kot da ti on dela uslugo s tem, ko to naredi, ampak kot vljudnost in prijaznost, zato da fant nima občutka, da ga ti komandiraš. Verjemi, da potem rajši naredijo in ko se enkrat navadijo, niti ni več treba vsakič rečtuser posted image . preverjenouser posted image . Saj navsezadnje tudi prodajalko v trgovini prosiš za kilo kruha - pa čeprav je to njeno delo in ti ga mora dat, sama ga celo ne moreš in ne smeš vzet... Pa vseeno rečeš prosim.
Isto je v odnosu. Lepo je potem vključit še hvala - enostavno se človek dobro počuti, če se mu nekdo zahvali za nekaj, kar je naredil, ker ima potem občutek, da je ta videl, da se je potrudil (pa čeprav je to njegovo delo). Tako se jaz zahvalim lubiju, ko pomije po tleh in povem, kako je zdaj vse lepo, on pa meni, ko operem in mu zložim vse cote na kupček, da si jih samo pospravi v omaro... Pa je lepše živet in lažje naredit.

Torej, ko pusti nekaj za sabo ne za njim pucat, pokliči ga in ga prosi, da to pospravi. (ne jezi se, ker je to pozabil in bi moral sam videt, ker pač tega še ne zna - tu ga pač obravnavaj kot otroka, saj se bo naučil) Ne bit tečna pri tem, ne godrnjaj, da ne bo povezoval čiščenja z nečim zoprnim, ampak bodi prijazna in ga samo prijazno spomni, da je pozabil dlake v umivalniku ("lej, tu si pozabil dlake, daj jih prosim malo speri" - če ima smisel za humor in veš, da ga s tem ne boš užalila, lahko rečeš tudi kaj podobnega kot: "lej, najinemu umivalniku pa brada raste - daj še njega obrij, ko si ravno sebe končal"...).
Pa se nasmej in pojdi proč. Bo spucal. KO to naredi, se mu zahvali, nasmehni ali daj lupčka, da dobi nagradouser posted image . Mora se mu splačat, da to dela, sicer ne bo hotel tega počet, ker njega umazanija dejansko ne moti tako kot tebe - on je sploh ne vidi! Torej to dela samo tebi na ljubo in zato mora od tebe dobit neko nagrado, da se mu splača.
Ja, trapasto se ti zdi - itak, to so vendar njegove dlake, zakaj bi ga zdaj jaz hvalila, če jih spuca? Zato ker si želiš rešit svoj zakon, ne? Zato ker ga imaš vendarle še rada, je tak? Zato, ker je to glavna njegova napaka, ki ni neodpravljiva in se splača probat... Ja, seveda, to boš morala 1000x ponovit - ampak če bi ga ne imela več nič rada, ne bi tu spraševala, če se da še kaj naredit...user posted image Torej: kaj imaš za zgubit? Ja, za tole "prevzgajanje" rabiš živce - ampak nekak sem 100% prepričana, da jih rabiš za ločitev še več - torej se ti splača - pomisli na to, ko se ti ne bo dalo, pa boš mogoče našla moč...

Glede seksa bo lažje: predlagaj kaj drugega, drug položaj, zamenjajta okolje (večina moških nima nič proti, sploh če ga enostavno postaviš pred dejstvo - napadi ga v kuhinji, recimo, tam se ne bo mogel nikamor ulešt) in potem se enostavno ne bo mogel kar ulešt nate! Takrat vama bo verjetno obema bolj všeč in začarani krog se bo pretrgaluser posted image .

Vse kvalitete ti namreč nič ne pomagajo, če imaš občutek, da je z njim nevzdržno živet. Ampak ti pa lahko pomagajo, da vidiš, zakaj se splača potrudit, da bi bilo z njim nekoč luštno živet. probaj še to metodo, pri nama se je obnesla (če bi videla njegovo sobo, kakršno je mel doma in mojo, bi ti bilo jasno, da ne govorim na pametuser posted image ). Izgubit tako nimaš kaj - če ne bo šlo, se še vedno lahko ločiš. Ampak mislim, da ga imaš še rada. In da ima tudi on tebe rad, samo dop* ti je vse tole, ker imaš občutek, da si samo še gospodinja in te čisto razumem. Če mu boš samo ukazovala, kaj naj naredi, bo sicer mogoče začel pospravjat, vendar pa vajin zakon zato ne bo nič boljši - on bo postal copata, ki bo sicer vse ubogal, stanovanje bo čisto, vendar se bosta vidva oddaljila (vidim pri tašči, je točno tako in je kar težko potem spet vzpostavit en ljubeč odnos).

Rabiš nekaj, zaradi česar bi si on sam želel pospravljat - in ta nekaj si ti! Tvoj nasmeh, tvoj poljubček, tvoja pozornost, prijazna beseda... - to so stvari, ki mu jih lahko ponudiš. Ja, zdaj se ti zdi, da mu to ne bo nič pomenilo in prvih parkrat bo mogoče res čukasto pogledal - ampak verjemi, če je še karkoli med vama, mu bo to nekaj pomenilo! In ko bo videl, da mu ne ukazuješ in da se mu ni treba branit za vsako nogavico, ki jo pusti sredi sobe, bo tudi on prišel izza svojega oklepa in ti dal vedet, da ceni te tvoje lupčke, prijazne besede... - in bil pripravljen nekaj naredit zato, da jih dobiuser posted image .

ronja ti si pa res ZAKON, ne vem kaj si po poklicu ampak, sem že na večih straneh RR prebrala tvoje nasvete in vedno so ODLIČNI.
ROZALA jaz te popolnoma razumem, mi2 z mojim, sicer fantom, imava trenutno tudi podoben odnos, le da nama seks ne predstavlja težavuser posted image .

Ronja a, bi mogoče lahko še prišla k meni domov in bi prosim ponovila tisto kar sem z rdečim podčrtala, ker moj je popolnoma enak, imava še trenutno le enega otroka pa se mi včasih zdi da sem jaz , ko sem 6. let mlajša od njega veliko bolj zrela, od njega.
No nisem niti prebprala do konca tvojega nasveta, ker sem mogla takoj napisat da si ZAKON

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
3.11.2008 16:53:35   
blackcoffee
joj.. dajte mal krajše poste pisat.. pa itak ni treba prilepljat zravn vsega napisanega... user posted image

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 45
4.11.2008 8:20:48   
mižek
sorry, sem mogla pohitet, pa ni bilo časa starega posta urejatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 46
4.11.2008 8:45:08   
Anonimen
Besedi prosim in hvala se mi zdita čudoviti. S tem izkazuješ spoštovanje partnerju, poleg tega mu ne ukazuješ ampak ga prosiš da kaj naredi.
Morda se nekaterim zdi to odveč, vendar mene so npr. že od otroštva vzgajali tako, da se za vsako stvar reče prosim in hvala.

Sicer pa ne razumem tega 40-kilskega problema. Tudi moj je 40 kg težji od mene (dec mora bit dec), vendar mu niti na kraj pameti ne pride, da bi se ulegel name, ker bi me jasno zadušil.
Motijo te druge stvari, zato se ti seks obrača. Popolnoma razumljivo.

In še to. Ženske smo res preveč obremenjene s čistočo. Moški na nered gledajo drugače oz. jih ne moti. Tudi mene motijo dlake v umivalniku ampak jih odstranim pa je. Kaj pa moji lasje na tleh v kopalnici ali vsa navlaka od. make-upa do raznih sponk za lase, body kozmetike, nakit itd. Vse je razstavljeno. Če bi imel enak odnos do mojega nereda, bi mi tudi sam težil da šara leži pri umivalniku.

Ne vem zakaj si dopustimo obsojati partnerja, ko pa sami nismo nič boljši.

Razmisli o ločitvi, vendar razmisli tudi o tem kaj s tem pridobiš in kaj zgubiš.

(odgovor članu mižek)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
4.11.2008 8:59:15   
Anonimen
Morda se nismo prav razumeli. Meni besedi hvala in prosim veliko pomenita, in ju tudi veliko uporabljam.
Napisala sem samo, da se mi zdi neumno, da se mu zahvalim, ker je svoje packarije pospravil, ali, da ga prosim, da za seboj spuca wc. To mi ne gre v glavo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
4.11.2008 9:34:07   
ronja
kind lady, v bistvu se mu zahvališ za to, da upošteva tvoje želje (sam namreč ne vidi neke hude bistvene razlike med čistim in odlakanim umivalnikomuser posted image ) in se jim prilagaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
4.11.2008 9:38:39   
Anonimen
OK user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?