naša princeska podnevi ne spi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


vesnica74 -> naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 17:03:59)

pozdravljeni!
javlja se vam ponosni očka 2t stare hčerkice Kiare. z ženo naj počasi začenaj skrbeti kaj se z njo dogaja. zadnje 3 dni namreč čez dan zelo malo spi. danes se je  zbudila ob 9-ih, smo jo previli in nahranili. potem se je pa začelo - ni zaspala vse do 15. ure.  spi do nekako 18 ure, ko se zopet ponovi jutarnja vaja - previjanje in hranjenje. ob 21ih ko gremo spat, pa zopet ne zaspi do okoli 1 ure zjutraj, ko jo žena še enkrat nahrani. v bistvu spi normalno le ponoči (hvala bogu ;) od 2 do 6:30.
moram še povedati, da v tem času. ko ne spi, ne joka - kot kaže jo nič ne muči. samo gleda naokoli, ko se igraš z njo, te gleda kot sedmo čudo... žena malce krivi tudi patronažno. bila je namreč na obisku v torek in smo jo morali prebuditi, da jo je stehtala, pregledala,... po tem obisku so se začele težave, kot da se ji je porušil njen bioritem.
poleg tega nas muči tudi to frdamano podiranje kupčkov. zelo malokrat se zgodi, da ga podre. patronažna je rekla, da morda tako dobro je, da ne požira zraka in potem ne more podreti kupčka. v glavnem težava je v tem, da ko podiramo kupček se tako razbudi, da ne more zaspati.   




evi28 -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 17:20:07)

Mislim, da je tudi odvisno, ali je otrok na AM, ali dojen. Tisti na AM se mi zdi, da več spijo. Moja je bila 2 tedna že skoraj čisto na AM, ko je bila stara 2 tedna, in takrat je spala ko ubita po 4 ure skupaj, ko pa sva spet prišle na izključno dojenje, je pa na začetku še spala tako po ene 2 uri skupaj, potem pa čedalje manj. Zdaj, ko je stara 9,5 meseca, mi spi ene 45 min. dopoldne, pa še pol ure pozno popoldne, včasih pa popoldne sploh nič. Je pa res , da gre zvečer spat med 7 in 8 uro in spi celo noč do 7 zjutraj, seveda z kakima dvema dojenjema še vmes.




kajajaka -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 17:39:18)

Naša je na AM od začetka (dojila tako malo, da ni omembe vredno).
Prva 2 meseca je veliko spala, ponoči se 1x do 2x zbujala za jesti.
Po dopolnjenem 2 mesecu pa podnevi skoraj ne spi (3 x po 15-20 minut[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Ponoči pa od 21-6h.Patronažna pravi, da ni panike, če ni tečna in utrujena - in ni, samo firbčna je tako zelo...
Ampak pri 2 tednih se mi pa res zdi kar zgodaj... za tako malo spanja. Posvetujte se s P, patronažna pa naj se naslednjič naroči ob uri, ko mala ne spi. Naša patronažna je raje čez eno uro nazaj prišla in medtem obdelala drugega dojenčka, kot pa da bi budila otroka...




Nasy -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 18:27:13)

Uf, poznam to..naša miš je v bistvu prvi dan v P še največ spala takrat. Doma le, če si jo imel na rokah, zaspala je v naročju, na trebuhu, kjer se je le lahko stisnila k tebi. Je pa zato bilo ponoči boljše. Sva se pa delno dojili, delno na AM.
Drugi teden bo dopolnila 8 mesec in je malo bolje s tem spanjem čez dan. Morda spi sama kak mesec v posteljici čez dan, prej sem morala zraven bit, drugače ni spala. Ponoči pa v posteljici spančka različno od kdaj do kdaj-odvisno od tega, koliko spi čez dan. To pa je dopoldan 30 min, popoldan od 45 min do 2 uri.




Nasy -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 18:29:17)

Kupčki, mi jih zvečer nismo podirali. Niti ni vedno podrla kupčka. Ni vse sveto, kar pove patronažna, čeprav bi bilo fino, če bi se kakšna patronažna malo bolj  zavzeto ukvarjala s tem, za kar je plačana. Naša namreč ni znala na nič odgovorit, kar smo vprašali. V bistvu je bilo vse normalno in se ni dalo pomagat..pa ja de.. 




nia5 -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 18:30:16)

poleg tega nas muči tudi to frdamano podiranje kupčkov. zelo malokrat se zgodi, da ga podre.




Tudi mi smo imeli probleme s kupčki, ga je zelo težko podrla, pa sma izprobale vse položaje. Nekje pri 2m pa jih je začela lepo podirat, to se bo sčasoma uredilo. Glede spanja pa ti ne vem povedat kaj bi lahko bilo narobe, to je res malo spanja. Dokler ne joka in je dobre volje, ji očitno nič ne manjka.




vesnica74 -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 18:53:29)

hvala za vse odgovore. je pa nekaj novega - je spala od 15-17-ih. potem je bila podojena in je zdaj nazaj zaspala. he,he, kot kaže jo je zdelalo in sedaj spi kot angelček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image].
bova pa tudi midva sprobala, da ponoči ne podiramo kupčkov




Tisana -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 19:35:24)

bova pa tudi midva sprobala, da ponoči ne podiramo kupčkov
 Pri nas se ni obneslo. Je ful jokala potem v postelji. Enim pa to odgovarja. Hočem samo povedat, da ne za vsako ceno. Očitno pač punca rabi malo manj spanja kot drugi novorojenčki. Naša je spala veliko oziroma normalno, dokler ni prišel predvideni datum rojstva (je bila prekmalu rojena), potem pa kot bi odrezal - spanje, kva je že to?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 19:47:53)

Moj sin je že od drugega spal celo noč,tudi čez dan ogromno.Hčerka,ki je pa star skoraj 5 mesecev pa spi zelo malo,in ponoči,in čez dan.Pač očitno ne rabi veliko spanja.Sma pa sedaj izključno na AM,vendar ne spi nič bolj,kot pa takrat,ko sva se samo dojile.Je pa vaša punčka še zelo majhna in še ni rečeno,da bo tudi kasnej tako spala.Nima še svojega ritma,mogoče je to samo predhodno obdobje.Tud sama sem se veliko "presekirala",ker mala ne spi veliko(sem se pri sinu razvadla),zdej pa sem se s tem njenim spanjem sprijaznala in je za mene veliko lažje.




AnciM -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 19:50:50)

Našemu se tudi ne da spat. Včasih mu uspe po hranjenju zaspat za 10 do 30 minut. Očitno ne potrebuje toliko spanja, kot si domišljamo starši. Dojenčka je itak težko pripravit, da je buden al pa da spi, če mu ni do tega.

Kupčke smo pa mi včasih podirali tudi po eno uro. Je podrl kupček in sem ga položila v posteljico. Potem se je pa začel zvijat in jamrat, da sem ga morala dvignit in je spet podrl kupček. Potem pa tako še 5krat. Gor - dol.




cukrček11 -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 20:26:49)

Tudi pri nas je spanje podnevi že od začetka problem, vendar je to zaradi tega ker je naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zelooo radoveden otrok in ga vse zanima, tako da predvidevam, da vaša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]ne spi ravno zaradi tega, čeprav še ne vidi pa sigurno posluša. Sploh pa, če je drugače vse vredu z njo ni nič narobe, nekateri otroci pač spijo manj.
Glede podiranja kupčka, od začetka tudi pri nas ni šlo najbolje pa ga nisem nič matrala, ampak sem ga dala kar spat. Šele ko je bil kakšen mesec so se začeli tapravi kupčki, pa tudi je odvisno kako je pa ali je dojena ali je na flaški.




2 Sraki -> RE: naša princeska podnevi ne spi (31.10.2008 21:27:10)

Če mi je dojenček zaspal pri dojenju, nikoli nisem podirala kupčkov kot v budnem stanju (ne podnevi in sploh ne ponoči). Vendo ga dam samo malo bolj pokonci in odnesem v posteljico. Če mi kupčka do takrat ni podrl se nisem sekirala, itak pa če ga matra se čez kakšno uro zbudi in ga takrat podre. Vsekakor sem raje videla, da je vsaj malo spal kot pa nič, če bi ga z podiranjem kupčkov matrala in zbudila, ne bi tako nič spal.




Stran: [1]