torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Anonimen -> torta (24.3.2005 10:45:16)

kaj mislte, mi bo ratala za RD? Ene parkrat sem jo že pekla, pa je kr blo..no bol za pojest, kot gledat :)- zdej se je moram pa spet lotit. Mali pravi, da bi jagodno.

Ma kdo kašne res dober pa res izi načrt?




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:46:26)

Recept-lepo prosm:)-




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:48:06)

Babi nevenka, rabim načrt - od začetka do konca: spisek za v štacuno in potem posamezni koraki ;)




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:48:08)

Žal mi je nisem nič kaj prida kuharca..torte raje kupim:ups::ups::ups:




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:48:41)

Mislš, da bi jo jst tud rajš, al kuga :zmeden2:




sarči -> torta (24.3.2005 10:50:02)

Slaščičarna kliče:bravo::bravo::bravo::torta::torta:




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:50:06)

Teta al bina načrt:oblečeš se pa ubuješ čevlje,ne v copatih v štacuno,pol najdeš najbližjo vstopiš in vprašaš:a mate jagodne torte.......no viš,čist nič ni težko in komplicirano:)-:)-:)-




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:54:03)

Mtr, si ti brihtna :bravo:

Kje spiš, da te ne ukradejo nevenka? :zmeden2:




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:55:44)

Zraven mojga desca9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:56:35)

Prvi tiger, ne? No, sej za tako žensko se je vredno potrudit ;)




Anonimen -> torta (24.3.2005 10:59:04)

Ja pravi:sloncek:zato me pa noben ne upa ukrast:zmeden:




Anonimen -> torta (24.3.2005 11:23:32)

Ok al bina, nekaj je blo že napisanega,
Obuješ čevlje oblečeš hlače in pulover in začneš stopat. Odstopicljaš do trgovine in kupiš tisto že spečeno testo. Potem greš k vloženem sadju in kupiš dva paketa jagod. Kupiš še sladko smetano in svečke. Potem se pa moje znanje neha. Če se ti preveč ne mudi ti lahko jutri iz knjige recept prepišem. Ampak testo, pa jagode pa smetano boš zihr rabla!




Anonimen -> torta (24.3.2005 11:24:39)

Ja, najbolj me skrbi testo, k enkrat rata, drugič ne. Alja, če maš kej čist na izi testo, mi lahko na privat pošlješ, da se kje ne izgubi :zmeden2:




Anonimen -> torta (24.3.2005 11:25:25)

Bom mojo profi mmi vprašala, k ona obvlada, pa dobiš.




Anonimen -> torta (24.3.2005 11:25:38)

mami sem mislila




Amai -> torta (24.3.2005 11:47:35)

Al bina, jaz delam sadno torto vedno po tem receptu...pa jo vsi pohvaljo
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=400

Fajn je ker je ne režem (če jo moram, pride vedno postrani :)-), ampak se plasti posamezno pečejo... pa uporabljam peki papir, da se ja ne prime...

Ah, sej bo ratalo!




Anonimen -> torta (24.3.2005 11:50:43)

Čak, amai, pa vsako plast posebej pečeš? Torej ko vzameš eno ven, daš v ror drugo, itd...Ampak zakaj samo po tretjino v pekač, če piše, da ratajoštiri plošče :zmeden2:




Amai -> torta (24.3.2005 11:55:08)

recept je za tri plasti...ja eno ven pa drugo not (v pečico namreč)...če želiš 4 plate, moraš povečat količino sestavin za 1/3, pol pa seveda zlivaš četrtino testa v pekač...

pa medtem ko se ti ena peče in ena hladi - da se preveč ne ohladi jo pokrij ali s krpo ali s folijo...da se čist ne presuši...meni je namreč najlažje, da vse spečem, pa potem vse naenkrat filam s smetano in sadjem...




Anonimen -> torta (24.3.2005 12:03:32)

No, zdej pa že bol zastopm ;)

Itak bom najbrž morala 2 torti spečt, tako da bom enkrat tole enkrat pa :zmeden2:




Anonimen -> torta (24.3.2005 12:32:20)

Testo: 5 rumenjakov in 4 žlice sladkorja mešaš z mešalcem. Zmešaš sneg iz 5 beljakov. Sneg daš k tumenkakom, dodaš 5 žlic moje (ali pa 6 romenjakov in beljakov in 6 žlic moke). Dodaš melo špecilnega praška in 1 vanilin sladkor. Zmešaš, pa ni treba nevem kako predivno. Kar korajžno. Namažeš model za torte z margerino, potreseš z moko (tako posteljco narediš), vliješ notri testo in pečeš 40 minut pri 170 stopinj. Vzameš ven, odpreš model, zarežeš z nožem okoli in okoli po sredini. Samo malo zarežeš. Potem testo "prerežeš" z vrvico (nitko od sukanca). Primeš na konceh in vlečeš sem in zja, žiga žaga.
Fila je pa dobra z želatino in sladko stepeno smetano (raslinska je ful bolj gosta), pa z jagodami seveda, če princ tako želi. Ampak točnega recepta pa ne vem.
Včasih sem jaz pekla vsak po dve torti vsak konec tedna, sem bila manijak. Jaz če nekaj delam, delam tu mač. Puloverjev sem eno leto naštrikala 14. A hočeš ta ti še za to povem, kako se dela?




Anonimen -> torta (24.3.2005 12:48:23)

Kaj je to "tumenkakom"? :zmeden2:




Anonimen -> torta (24.3.2005 12:49:45)

:)-:)-:)-Splišni, še enkrat preberi od začetka počasi...mater, kaj si pa to pisala ;)

ne, štrikat pa znam, hvala.




Anonimen -> torta (24.3.2005 13:42:59)

Aja, rumenjakom. Ne me zezat, že tako moje delo dovolj trpi, ko vmes pišem, ne morem še brat za seboj.




Stran: [1]