Anonimen -> torta (24.3.2005 12:32:20)
|
Testo: 5 rumenjakov in 4 žlice sladkorja mešaš z mešalcem. Zmešaš sneg iz 5 beljakov. Sneg daš k tumenkakom, dodaš 5 žlic moje (ali pa 6 romenjakov in beljakov in 6 žlic moke). Dodaš melo špecilnega praška in 1 vanilin sladkor. Zmešaš, pa ni treba nevem kako predivno. Kar korajžno. Namažeš model za torte z margerino, potreseš z moko (tako posteljco narediš), vliješ notri testo in pečeš 40 minut pri 170 stopinj. Vzameš ven, odpreš model, zarežeš z nožem okoli in okoli po sredini. Samo malo zarežeš. Potem testo "prerežeš" z vrvico (nitko od sukanca). Primeš na konceh in vlečeš sem in zja, žiga žaga. Fila je pa dobra z želatino in sladko stepeno smetano (raslinska je ful bolj gosta), pa z jagodami seveda, če princ tako želi. Ampak točnega recepta pa ne vem. Včasih sem jaz pekla vsak po dve torti vsak konec tedna, sem bila manijak. Jaz če nekaj delam, delam tu mač. Puloverjev sem eno leto naštrikala 14. A hočeš ta ti še za to povem, kako se dela?
|
|
|
|