rotkappchen
|
Ojla... Kot že prej omenjeno...če gre za reševanje finančne krize, potem nimaš kaj za razmišljat...brez šoldijev ni hrane, brez hrane pa žakelj ne stoji pokonci, no in še celi kup drugih zadev, ki jih ta metafora zajema. V kolikor, pa ne gre za reševanje finančne krize, pa ti predlagam, da nekdo drug vzame tvoj dopust za nego in varstvo (partner ali pa recimo babica - to z babico se moraš pozanimat, ker so bojda neki pogoji), ti pa greš lepo nazaj v službo...staro ali novo. Ta predlog...zajema element poštene državljanke, ki ne bo goljufala države, tako da bo dobivala porodniško in še črni denar. Glede problemov v zvezi s tvojo odstonostjo...mislim, da ne rabiš imet slabe vesti, v kolikor boš poskrbela za to, da bo nekdo skrbel, da bo dete na varnem, toplem in da ne bo lačno. Upam, da bo mami prav in da bo pazila z veseljem, ne da ji bo to neizbežna obveznost --- ker to ni njena naloga, temveč je lahko le del njene dobre volje, ki pa jo ni za zlorabiti. Glej, če bo detetu OK in bo zanj poskrbljeno...potem mu bo figo mar, kam je šla mamica (njemu je važno, da je sit, previt in da se nekdo ukvarja z njim) in zaradi tega ne rabiš imet slabe vesti - nenazdanje pa 4 ure NI DOLGO. Pravzaprav pa, saj boš tako ali tako kmalu šla delat za polni delovni čas...in se bo moralo tako dete, kot ti navadit na "krutost" življenja. Predvsem si pa moraš odgovoriti še na eno vprašanje, ki bo odločilno vplivalo na tvojo odločitev. Kakšen tip mame si? Ali si bolestno navezana na svoje dete in se ga oklepaš kot zadnjega bistva svojega življenja ali si bolj "skulirana" mama, ki se zavedaš dejstva, da je otrok sicer center sveta strašev ampak, da je svet tudi onkraj. V kolikor si prva, potem ti odsvetujem iti delat (kadarkoli, sploh), ker boš ves čas prejokala in boš v svojih očeh slaba mama. Če pa si druga, potem pa le pojdi in videla boš, da bo povsem uredu. Zakaj? Zato, ker bosta oba z otrokom čas, ki ga bosta imela na razpolago, bolj kvalitetno izrabila. Ti boš v stiku z zunanjim svetom, kar vedno deluje pozitivno. Še moja osebna zgodba iz katere sem izhajala....sama sem noseča in imam rok poleti drugo leto...ravno lepo se mi bo vse izteklo, da bom lahko šla jeseni nazaj v službo...partner pa bo v celoti prevzel dopust za nego in varstvo otroka. papa, Rotkappchen
|