zmajaz -> RE: Uspavanje z dojenjem (9.11.2008 10:31:20)
|
Jaz tudi ne bi delala panike zarad tega. Tudi meni je kar nekaj mesecev vsakič zaspala na dojki, zato sem jo tudi previjala pred hranjenjem, da je ne bi potem zbujala. Po mojem to ni čist nič narobe, saj mi je vseeno brez problema vedno zaspala tudi v vozičku in drugje. Ko je pa enkrat začela jest gosto hrano in je zvečer pojedla že malo večjo porcijo čokolinota, se pa naenkrat pred spanjem sploh ni hotela več dojiti. To je bilo nekje pri 8-ih mesecih. Pa tudi sicer nikoli ni bilo težav - ko je bila stara par mesecev se je večkrat zgodilo, da zvečer med dojenjem ni zaspala - takrat sem jo pač položila v posteljico in ugasnila luč. Večinoma se ni pritoževala - le tu in tam se je zgodilo, da je zajokala. Takrat sem jo kar v temi samo par minutk božala po trebuščku in ji nekaj šepetala - toliko da je vedela, da ni sama, ampak sem ob njej. Pa je hitro zaspala. Ne vem, če ima kak smisel otroka po dojenju zbujati, potem pa navajati recimo na kako uspavanje z nošenjem v naročju ali kaj podobnega. Jaz je NIKOLI nisem uspavala na rokah. Če se je kdaj slučajno zgodilo, da je božanje ni potolažilo, in je res zelo zelo jokala, sem jo vzela na roke samo toliko, da sem pomirila najhujši jok, potem pa sem jo takoj položila nazaj v posteljico. To se je zgodilo mogoče vsega skupaj 2x, saj se je takoj navadila, da ko se luč ugasne, je treba spati in ne bo dosegla prav nič.
|
|
|
|