Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 30.10.2008 16:19:09
|
|
|
|
ZvezdicaZaspanka
|
Naj poje kolikor ji paše. Ni jo treba silit. Saj tako še pije mleko in potem ima dovolj. Naša dva tudi nista hotela piti...še zdaj pri 8ih mesecij zelo nerada pijeta kaj drugega kot mleko.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 30.10.2008 19:25:27
|
|
|
|
inesc
|
Se strinjam z Zvezdicozaspanko. Naj poje kolikor pač hoče. Najslabše je silit otroka s hrano! Jaz imam srečo, da moj lubček res lepo papa. Sem pa jaz na začetku tehtala hrano, ki jo je pojedel, ker se mi je zdelo, da ne poje dovolj. No, pa mi je patronažna rekla, da naj neham tako komplicirat (da ne govorim o , ko se mu je kar smejalo, ko je to poslušal ). Drugače pa tudi naš bolj malo pije zraven. Sicer se 3x še dojiva, vodo pa redkokdaj pije. morda kakšen požirek ali dva. druga pa itak ne dobi.
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 30.10.2008 19:33:01
|
|
|
|
Tisana
|
Lej, če pridobiva na teži, je itak, da je to dovolj hrane. Naša definitivno ne poje tistih norm, ki jih predpisujejo, pa zelo lepo pridobiva na teži. Eni pač rabijo več, eni manj. Tako kot mi odrasli. Nečak je že pri pol leta za malico pojedel banano, jabolko in tri piškote, naša pa še danes, pri desetih mesecih in pol, komaj eno jabolko zmaže. Pa še vedno ima flašo 3x na dan. Pa je kljub temu čisto povprečne teže za njene mesece. Samo potrpežljivo z GH. To ne gre z včeraj na danes.
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 3.11.2008 16:10:32
|
|
|
|
memole80
|
Hja, problem je v temu, da imam občutek da ne poje dovolj in potem hoče še mleko. Pravzaprav imam občutek, da potrebuje dojko bolj za tolažbo. če pa ne dam, je vik in krik, da je veselje. Pa ne vsak dan, ampak velikokrat. Velikokrat se tudi zgodi, da gre pred kosilom spančkat in ko se zbudi je razdražena in noče nič jesti, edino mleko. Kaj tudi vi ste vašim na začetku uvajanja "pogledali skozi prste" in tu pa tam dali tudi mleko. rada bi, da se nauči jesti GH. Še nekaj me zanima: kdaj začne otrok jesti sam...oz. kdaj začne nositi hrano k ustom? Naši dovolimo, da tika hrano, ampak jo bolj stiska kot je'. :)
|
|
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 3.11.2008 17:02:31
|
|
|
|
andrejkam
|
Naš bo zdaj star 7 mesecev in je kar podoben tvoji oz. sem jaz podobna tebi, ker se mi tudi zdi, da poje premalo. Tehtala sicer nisem nikoli. Poje par žličk in potem se kljunček zapre, odpre ga le še dojka. No, samo ene trikrat je pojedel več in takrat ga pa dojka ni zanimala, je bil pač sit. Jaz ga ne silim, malo počakam, če bi še, včasih poje še kaj ali pa tudi ne. Vedno pa mu še dam mleko, če je mogoče še lačen. Je pa res, da brez dojke težko zaspi (razen v vozičku in v avtu), verjetno gre res za tolažbo. Rad pa bi jedel sam že zdaj in je prav jezen, če mu hrano vzamem. Sam bi zmazal pol banane, po žlici pa nič, tako da mu jo včasih dam v roko, potem pa je veselje Sej bo.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 3.11.2008 17:06:05
|
|
|
|
andrejkam
|
Aja, ko pa je razdražen, zaspan ... mu pa niti ne ponujam gh.
|
|
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 3.11.2008 18:08:45
|
|
|
|
Tisana
|
Hja, problem je v temu, da imam občutek da ne poje dovolj in potem hoče še mleko. Pravzaprav imam občutek, da potrebuje dojko bolj za tolažbo. Pri nas je še vedno pogosto tako. Jaz menim, da ne gre za tolažbo, ampak zato, ker pač še nimajo dovolj dobrih izkušenj, da se lahko tudi od GH najejo. Zato, sploh na začetku, večina otrok po GH potrebuje še dojko ali flašo. Velikokrat se tudi zgodi, da gre pred kosilom spančkat in ko se zbudi je razdražena in noče nič jesti, edino mleko. Naša, če je zelo lačna, je prav sovražno nastrojena proti GH . Mogoče je tudi pri vas tako. Kaj tudi vi ste vašim na začetku uvajanja "pogledali skozi prste" in tu pa tam dali tudi mleko. rada bi, da se nauči jesti GH. Saj se bo, prej ali slej. Tudi jaz sem bila na začetku tako neučakana, sploh ker ima naša še refluks in bi bilo zanjo še toliko bolj pomembno, da je samo na GH. Ampak, verjami mi, da s siljenjem se ne doseže nič drugega, kot edino to, da otrok še bolj odklanja hrano. To je povsem normalno, da bo še nekaj časa na dojki ali flaši. Prizanesi ji, do sedaj je poznala samo to. Saj bo sama pogruntala, da se da tudi od GH fino najesti.
|
|
RE: Količina hrane za 6.mesečnega otroka? 3.11.2008 20:40:01
|
|
|
|
memole80
|
Ooo, ma ste me prav potolažile. Potem smo na istem. Zanimivo pa je to, da zvečer poje večerjo brez problemov in to full. Mah, ti otroci.....so prav smešni. Naša je od celega začetka navezana na dojko. Medtem, ko je moja "sostanovalka" v porodnišnici, ki je imela punčko in ki jo je podojila, je le-ta takoj zaspala, je naša mala čebela bila ure in ure na dojki. Seveda takrat niti na pamet mi ni prišlo, da so izumili dudo. Upam, da se bo prej ali slej tega odvadila. Je pa tudi naša sovražno nastrojena, če je zelo lačna. Včeraj je vriskala, da je bilo veselje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?