zmajaz -> RE: kremice.... (16.11.2008 21:06:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 kozmetika mustela je super, dobi se v lekarnah. njihovo tekoče milo-šampon uporabljamo že od rojstva, pa tudi mleko za po telesu itd. Jaz sem za mojo punčko že pred rojstvom kupila cel komplet drage kozmetike od Mustele (kopel-šampon v enem, mleko za telo, tonik za umivanje bez izpiranja in kremico za obraz), ker mi jo je svetovala prijateljica. Po določenem času uporabe je začela bit cela flekasta (rdeči, hrapavi fleki, kot bi bila koža zelo zelo suha) in prijateljica je pri svojem fantku opažala isto. Pa pod koleni je dobila kar neko alergijo - in to na koncu že tudi na samo vodo - verjetno klor, pa trda voda itd. Vmes sem potem iskala vse mogoče - na koncu sva pristali na Trixxeri od Avena, ki je za atopični dermatitis - vendar pa ful smrdi. Pa začela sem dajat v vodo po par kapljic olivnega olja - kar je nekoliko omililo zadevo. Težave sem na koncu rešila šele, ko je tast nabavil revitalizator vode za na tuš in smo jo za foro probali kopati v tisti vodi. Alergija pod koleni kar izginila, tako da smo potem še mi nabavili ta revitalizator in od takrat naprej mala nima več nobenih težav s kožo - celo Mustelino kopel spet uporabljamo, po telesu je pa sploh z ničemer ne mažem, ker po tej vodi nima več niti malo suhe kože in ni potrebe - razen če bo morda zdaj pozimi kaj drugače - to bomo pa videli. Za ritko pa že ves čas uporabljam belo hladilno mazilo od celjskih lekarn, če ima pa kaj rdečo ritko, pa namažem z Bepanthenom in običajno rdečica izgine že do naslednjega previjanja.
|
|
|
|