DOMA NAREJEN KEFIR (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tralala -> DOMA NAREJEN KEFIR (30.10.2008 13:03:32)

Pred 2 dnevi sem dobila gobice kefirja, pa nisem sigurna kako ga pripraviti. Prosim za kakšen nasvet glede vrste mleka, časa, ko naj pustim gobico v mleku,  vrsta posode in prostor, kjer naj se to "dela". Vsake koliko dni moram izpirati?
Hvala za vaše nasvete.




sneška_ -> RE: DOMA NAREJEN KEFIR (30.10.2008 14:52:21)

Jaz sem delala kefir doma. Gobe moraš vsak dan prati in nič kovinskega ne smeš z njimi uporabljati zato ker umrejo. Jaz sem jih vsak dan izpirala tako da samo v petek in soboto sem jih pustilav mirovanju oziroma v vodi. Mleko ni pomembno lahko je tudi alpsko . Platično cedilo,plastična žlica,plastična posoda in čist pa steriliziran kozarec ker v njem jih boš shranjevala.


Ravnaj tako pa boš jih imela dolg časa. Če ti porumenijo to pomeni da so gotovi oziroma da so crkli.

Upam da sam ti pomagala.   




tralala -> RE: DOMA NAREJEN KEFIR (30.10.2008 15:14:18)

Pomeni, da če sem precedila na kovniskem cedilu je z njimi konec? Kje pa si ti dobila plastično cedilo z dovolj širokimi režami, oz. kako si se znajdla glede tega?




Felicita -> RE: DOMA NAREJEN KEFIR (30.10.2008 15:19:25)

zakaj bi blo pa ob stiku s kovino konec z zrnci oz. gobo?




Stran: [1]