nekaj o svečah (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

florecita -> nekaj o svečah (30.10.2008 11:17:09)

Poleti mi je umrl oče, in imamo doma še kr lep kup sveč, pa sem sedaj v dilemi, ali naj za druge pokojne v teh dneh kupim druge sveče, ali naj porabim kr te? Saj bi jih vzela samo par.
Mislim da oče ne bi imel nič proti...

kakšno je pa vaše mnenje?
Ne gre se za teh 5 EUR, kaj pa vem kaj naredit...

pomagajte mi s kakšnim nasvetom

kokoska007 -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 11:33:13)

ja valjda, da jih boš ponucala. ne smeš gledat tako osebno.
jaz sem jih hitro znosila, da se mi niso bile v napoto, prižgala sem jih na vse grobove, kjer so pokopani sorodniki.

MAŠKA -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 11:34:38)

Verjamem, da je teh sveč ogromno. Samo jaz jih ne bi mogla nesti drugam, če so namenjene očetu. V bistvu se boš morala odločiti po lastnih občutkih. Če ne boš imela slabe vesti, jih komot neseš na druge grobove, če se ti pa zdi, da boš imela zato slabo vest, je boljš, da kupiš druge, te pa znosiš na očetov grob in boš mirna.

Anonimen -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 11:34:45)

Moja mami jih ni dovolila za druge uporabit. Smo mel celo klet in garažo sveč, še skor leto po pogrebu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jaz bi jih uporabila.

abi -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 11:41:00)

Jaz bi jih uporabila.
Saj ne pomeni da če prinesejo sveče, zdaj jih pa en lep čas ne bo več na grob ( ker so prinesli .... sveč ).
Sveče so namenjene predvsem svojcem ki pogosto obiskujejo grob.
Zna pa seveda kdo razmišljati povsem drugače.

Marogica -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 11:44:54)

Jaz bi jih uporabila. Je pa res, da še nimam takšne izkušnje, da mi je kdo od najbljižjih umrl, tako, da ne vem, kako bi reagirala v realnosti.

tosja -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 12:18:22)

Tvoja odločitev. In moje mnenj-porabi jih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] saj praviš, da

Mislim da oče ne bi imel nič proti...

tanikaa -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 12:26:41)

Jaz bi jih uporabila. Saj bodo prej ali slej zmanjkale pa boš itak potem nove kupila.

babylove -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 13:42:23)

Glede na to, da o zadevi razmišljaš in celo iščeš mnenja na forumu, boš najverjetneje imela slabo vest, če boš sveče nesla drugam. Ker ni pomembno, kaj mislijo in kaj bi naredile druge uporabnice foruma. Pomembno je, kako čutiš ti. In če se ne gre za tistih 5€, potem res raje kupi druge sveče in imej mirno vest.

Vrtnica79 -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 13:55:13)

Jaz bi jih uporabila...............

lelaval -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 16:31:12)

Jaz se podpišem pod maško. Mene bi moralni maček preganjal, ker bi si mislila, da so bile namenjene le tisti osebi.
Ti pa naredi tako, kot sama misliš.

NEVA-1 -> RE: nekaj o svečah (30.10.2008 18:18:53)

Mi imamo od tastovega pogreba še ogromno sveč in jih prižigam tudi drugim, saj ko jih bo zmanjkalo jih bom tud zanj kupila, je že eno leto in pol od njegove smrti, pa je še ful sveč, tko da mi je res mimo, da bi za druge kupovala sveče

Stran: [1]