daša -> RE: d.o.o. (29.10.2008 21:59:43)
|
Postopek je drugačen kot pri s.p. Midva sva zapirala dve leti nazaj po skrajšanem postopku. Komaj sem najdla eno računovodkinjo, ki je to hotela in znala naredit (prej sem knjige vodila sama). Kolikor se spomnim in kolikor sem se takrat naučila je treba pazit več stvari: 1. osnovna sredstva 2. terjatve, obveznosti 3. material, blago te tri stvari jenajbolj čimbolj počistit oz. saldo spraviti na nulo 4. če je kdo zaposlen, pazi šifra 40 (direktor). komplicirajo ko sto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 5. notar res ni problem, on naredi 1,2,3 6. 2x mora biti objavljeno v uradnem listu, potem moraš v določenem roku (ne vem cca 14 dni) odddat bilanco in davčni obračun Zdaj je sicer čist odvisno kaj imaš v bilanci. Če imaš več al manj pospravljeno, gre lažje in hitreje, če ja kar nekaj postavk za pošlihtat (da te potem ne terjajo osebno ali da ne plačaš na koncu še kakšnega davka) se pa kar "natelovadiš". Priporočam, da res dobiš nekoga, ki ti bo že vnaprej vedel razložit, kako gre, kaj je treba uredit in kako in kakšne so posledice vsake odločitve. Saj če ti pa knjige vodijo na servisu, naj bi pa to itak obvladali (čeprav jaz sem klicala na tri rač. servise in so se izmikali). Veliko dobre volje pri vsem tem in da vam gre kot po maslu tale zaprtje d.o.o. ti želim.
|
|
|
|