zaspanka -> RE: Pritožba na zzzs (30.10.2008 19:03:21)
|
živjo punce! kot sem povedala kakteji že na zs naj obnovim še tukaj. sem v 19 t in od prvega dne pozitivnega testa že krvavim, imam močne krče in bolečine, otrdevanje trebuha. v prvi nosečnosti urgentni carski rez zaradi abrupcije placente in so otroka komaj rešili. že samo to naj bi bilo dovolj za bolniški stalež. ginekologinja me je dala na bolniško. po 30 dneh je šlo na ZZZS in so mi zavrnili bolniško oz. dali so mi jo samo še za tisti dan ko sem prejela odločbo. torej dvignem odločbo in piše bolniško vam zaključujemo in datum tistega dne. kličem osebno zdrvnico, ki mi reče da se moram takoj pritožit, ker bi s to diagnozo morala bit doma. grem k ginekologinji na ponoven pregled, da dobim svež izvid. takrat ugotovi poleg vsega še zelo kratek maternični vrat, ki se je pričel odpirat. kolikor sem se pozanimala komisija večino pritožb zavrne, malo bolje pogleda le, če se pritoži odvetnik. zato takoj izvide nasem odvetniku, ki se naslednji dan pritoži. nato je trajalo 1 mesec (vmes mi je seveda potekel ves dopust, skratka štala), da sem v torek pop. dobila odločbo (odločba je bila napisana prejšnji četrtek in so jo nato pošiljali 5 dni). Komisija je pritožbi ugodila, a so mi dali bolniško samo do danes (torej za nazaj in za 2 dni od prejema pritožbe). torej zopet popolnoma nemogoče, da v enem dnevu dobim nove izvide in da osebna zdravnica pošlje ponovno karton. a to smo danes zopet storili in sedaj gre od danes naprej zopet na prvo stopnjo. (kjer bodo verjetno ponovno zavrnili in bo zopet potrebn pritožba, čeprav je maternični vrat še bolj odprt). skratka pritožbi ugodijo, če je dovolj resno napisana in smatrajo, da si jih v primeru zavrnitve res pripravljen tožit. zato sta v komisiji 2 zdravnika in en pravnik in se skupaj odločijo. ker pri tožbi pa baje skoraj vsi uspejo in ti mora ZZZS povrnit vse stroške za nazaj tega si pa ne morejo privoščit. joj sem bila dolga. skratka nisem dovolj pametna in tudi zdravniki očitno ne. razen seveda tistih na ZZZS. želim vam, da bi se vsem izteklo najboljše!
|
|
|
|