Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni otroka po pol ure ali več božate da zaspi v svoji posteljici, če bi pri vas v postelji azspal v 5 minutah? Moj že od nekdaj zaspi v svoji postelji brez božanja. Lubčka, lahko nočko, lunca (ki je visela na oboku nad posteljico in je igrala melodijo) in gasa ven iz sobe. mora otrok vedno ob isti uri zvečer spat, če pa tudi sami nsite vedno utrujeni ob isti uri? Dobro je, da ima otrok red. Določen ritem mu velikokrat nudi tudi neke vrste varnosti. Ker to je že postavljanje nekih (potrebnih) meja, da se gre ob določeni uri pač spat, ker je noč čas za spanje in za nič drugega. vztrajate da otrok vsak večer pospravi sobo? Ne, čeprav to bi bilo vsekakor O.K. ne sme jesti v avtu ali na sedežni in le pri mizi? Lahko je in v avtu in pri mali mizici pri TV. Ampak bolj izjemoma. da ponoči ne sme k vam v posteljo? To pa definitivno lahko, to se pa ne sme delat, da če otrok potrebuje naš objem in išče varnost pri nas, ker je morda kaj sanjal ali pa pač občuti tesnobo, da se ga ne pusti k sebi. ............................. Se vam zdi, da bo zaradi tega zrastel v boljšega in bolj odgovornega človeka??? Ali niso to le kaprice odraslih ljudi??? Pri nas je enako. Še odgovor na zadnje vprašanje. Če bi morala vse svoje življenje posvetiti otrokovim kapricam, bi ostala pri enem samem otroku, pa še ta bi me s svojim egom v grob spravil. In ne, to niso kaprice odraslih. Moj otrok mora v posteljo ob določeni uri zato, ker je majhen in ker rabi spanje, sicer naslednji dan ne more funkcionirat, ter zato, ker sam nima občutka za to, kdaj naj bi bilo ok iti spat. Po njegovom je ok tudi če sploh ne gre spat. Vsi trije so taki. Ja, bo zrasel v boljšega in bolj odgovornega in srečnejšega človeka. Če bo imel dovolj spanja, bo definitivno srečnejši in lažje funkcioniral, ter dojemal, ter se igral in vriskal in pel, sicer se bo pa prepiral in bevskal in ne bo sposoben koncentracije, niti prijaznosti, niti ne bo zadovoljen sam s sabo. A ti si srečna, kadar premalo spiš? Jaz sem čisto aut, pa skoraj vsak je, sploh če tale minus spanja traja čist predolgo, oz. če bi otrok vsak dan sam odločal, kdaj je zaspan. Poglej, kadar sem na dopustu, hodim čedalje kasneje spat in čedalje kasneje in potem se zbujam vse kasneje in nimam nič od dneva. če bi morala pa zjutraj v služb s premalo spanje, potem je pa jasno, a ne. Kaprica? A ti sploh kaj ornk razmišljaš? Kar se tiče jesti v avtu...čigava kaprica je jesti v avtu? A moram zato potem pospravljati kot pri norcih, ker ne more 5 minut potrpet? A mora nekdo trpeti na račun drugega? Kdo je tu bolj prikrajšan? Kaprica? A si resna? Jaz vseeno večkrat pustim jesti v avtu, ker je tudi meni luštno jesti v avtu. Ampak tu igra vlogo samo moj ego, ker ne razmišljam naprej, kaj vse bom morala potem spucat ob vseh ostalih delih.... V pospravljeni sobi se vsak počuti boljše. Moja kaprica je, da se mi to ne ljubi težit, vendar s tem dosežem slabo počutje mojih otrok in njihovo nesposobnost pospraviti takoj za sabo, kar potegne spet celo vrsto posledic, ki so večjemu njim v škodo, saj se kar naprej potem ukvarjajo s kupom nepospravljenih reči, ne najdejo nič, nimajo prostora za igranje, polomijo, ko na kaj stopijo...potem morajo pa na koncu po dveh dneh vse pospraviti, je pa tu mač zanje, so čist fertik, pa še skregamo se, ker to je vendarle veliko dela kar naenkrat. Torej je tale moja kaprica zanič. Zelo zanič zanje. Ker sem prelena, da bi vztrajala. Moj ego je tukaj glavni. Ja, boljše bi bilo, ne imeti te kaprice. Kar se tiče božanja do nezavesti, se mi zdi čist zanič, ker uboh otrok potem sploh ne zna več biti zadovoljen sam s sabo pred spanjem. Jaz moje otroke sicer veliko božam in veliko se crkljamo, tudi včasih pred spanjem, ampak to ni pogoj za to da zaspijo. Včasih sem tam, včasih ne. Odvisno od vrste okoliščin. Vendar tole dozo crkljanja dobijo tudi čez dan. Kar se tiče spanja ponoči pri meni, lahko pride kdor hoče kadar hoče. In včasih pridejo. Naj pridejo, hvala bogu da pridejo, dokler še sploh hočejo.
|