plod je nizko (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sye -> plod je nizko (28.10.2008 17:26:25)

živjo
danes sem imela morfologijo in je bilo načeloma vse vredu, le da je ginekologinja rekla da je plod zelo nizko.
Rekla je le, da naj majčkeno bolj počivam. Ali ima še katera podobne probleme?Sem v začetku 20ega tedna in me skrbi, ker bi rada bila še naprej aktivna, normalno hodila v službo in na sprehode.

Anonimen -> RE: plod je nizko (28.10.2008 17:45:19)

Nič ne pomeni in zaradi tega ni treba počivati

piamaria -> RE: plod je nizko (28.10.2008 17:45:20)

Ja jaz. In tudi prvega sem nosila nizko medtem, ko je bil drugi čist ok.
počivala...hm nisem  ravno no, nisem pa dvigovala težko, se naprezala preveč, nabavljala sva vedno z možem ali mamo, pazila sem, kako vstajam....itd.
Otroka nisem dvigovala, ali pa nisem šla 100x preveč po stopnicah.
Ti se kar malo razvajaj in pazi nase, saj bo hitro minilo- prehitro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Služba pa ja....hm, tudi, če samo sediš ni dobro, jaz sem se vsako uro pretegnila in šla malo okoli, razmigala vrat in pretegnila roke.(pisarna pač)

simonakr -> RE: plod je nizko (28.10.2008 19:01:04)

Oj! Jest ga tudi nizko nosim in razentega da me boli križ in da malo bolj počivam ni nič druzga. Sem pa v 23/24 tednu. Aja pa moj težke stvari nosi![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Miška2006 -> RE: plod je nizko (29.11.2008 11:13:02)

Meni so tudi na MF ugotovili, da nizko nosim. A so vam tudi izmerili MV? Koliko je bil dolg?

titi3 -> RE: plod je nizko (29.11.2008 12:27:47)

Jaz sem jo tudi oziroma jo še. Na prvi morfo je bila  v 20.tednu tudi zelo nizko, nato so čez mesec ponovili in je bila malo više, nato čez par tedno pa 2 cm od materničnega vratu in v 27. tednu že 3 cm od mv. Dva dni nazaj pa naj bi se ta previa popravila in ni več tako nizko. V večini primerov se placenta dvigne in ni težav.

Sem pa morala počivat, nič težkega dvigovat in nič seksa. Imela pa sem male sprehode.

Boš videla, da kmalu ne bo šlo niti več v službi. Pričela te bo bolet trtica oziroma križ in boš težko sedela na stolu.

titi3 -> RE: plod je nizko (29.11.2008 12:30:08)

Pri nizko ležeči posteljici (Placenta Previa) merijo koliko je placenta oddaljena od materničnega vratu. Ko je oddaljena več kot 4 cm se ne smatra več za Placento Previo.

Stran: [1]