Poka -> Plačilo ogrevanja (28.10.2008 14:32:25)
|
Živim v bloku, ki je star okrog 40 let in stene so betonske, tako da je od septembra naprej notri zelo mrzlo, ko pa je pod 0 stopinj več kot tri dni, se pa stanovanje sploh več ne segreje. Vse bi bilo vredu, če bi kurili tako, kot je treba. Vsako leto znova se kregamo glede te kurjave. Ta teden sem doma, ker imam dopust in sem ugotovila, da čez dan sploh ne kurijo. Kurijo samo zjutraj od 6 - do približno 8 (če sploh), potem pa okoli 9 - do 10. ure zvečer. Sem za računalnikom in se učim, pa me res ful zebe. Pozimi včasih okna z notranje strani zamrznejo. Ful me jezi, sploh ko pomislim, kaj če bi bila doma zaradi tega, ker sem bolana, itak sem se pa v teh dveh dneh že prehladila in to doma. Kurjavo pa ravno tako plačujemo. Ne vem sicer koliko, ker ima moj to čez, ampak iz skupnega računa pa vseeno gre. Verjetno ni malo, vem samo to, da se je podražilo za 20% letos in da plačamo z gotovino. Ima me, da sploh nebi več plačevala, ker imam itak občutek, da nekdo s tem fajn zasluži - mene pa zebe. V bloku smo se že dogovarjali, da ne bomo več plačevali (en sosednji blok nihče ne plačuje, pa do sedaj ni bilo še nobenih posledic). Kako je s kurjavo pri tistih, ki živite v bloku? Vem, da ko pridem k tašči v blok, ki je še starejši, imajo not stalno toplo.
|
|
|
|