|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   IZVRŠBA PREŽIVNINE
28.10.2008 11:09:02   
BABY LOVE
Pozdravljene,

potrebovala bi nasvet glede izvršbe preživnine. Oče moje princeske ni želel plačevati preživnine zato sem ga tožila. Sodišče je določilo, da mi mora do vsakega 20. v mesecu dati preživnino po 150€, pravtako mi mora dati preživnino za 2 leti nazaj, saj je ni plačeval. Na kar jaz gospoda kontaktiram preko sms in ga opomnim, da bi mi moral dati preživnino za tekoči mesec in vse za nazaj. Dva meseca sem ga pustila pri miru in mu nisem težila za denar, ker sem mislila, da se bo sam spomnil in me kontaktiral, da se dogovoriva. Njegov odgovor na moj sms je bil, da če sem padla na glavo, kakšno preživnino jaz to mislim za nazaj, da naj pozabim in če mislim, da bom dobila gotovino, da se krepko motim. Sem mu napisala nazaj kaj misli. Če mi morda namerava dati krompir in jabolka za ozimnico. Skratka potrdiv je to kar sem tako pričakovala, da se bo zgodilo, torej da ne bo želel dati otroku preživnine. Prijavila sem ga nas policijo, saj je to po 203. členu .... kaznivo dejanje. Gospod na policiji mi je rekel, da naj kar pridem vsak mesec če  ne bo želel dati preživnine za otroka. Ker baje več kazenskih ovadb podam bolje jeuser posted image . Pravtako so mi svetovali, da naj dam vlogo za izvršbo na sodiče. Zanima me če morda katera ve kako dolgo traja, da nas povabijo iz državnega tožilstva na "razgovor" in kaj v bistvu tam povedo. Kaj se zgodi, če gospodič ne bo dvignil vabila od državnega tožilstva, kar mislim, da se bo zgodilo? Pravtako me zanima, če dam izvršbo na sodišče, če dobim samo preživnino za nazaj ali mu potem to trgajo vsak mesec in mi nakazujejo? In če morda katera ve kakšne so zakonske zamudne obresti?

Hvala za odgovore!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IZVRŠBA PREŽIVNINE
28.10.2008 11:36:06   
tinatona
Hej!

V DZS kupi obrazec za izvršbo preživnine in ga izpolni. Pol pa nesi na sodišče (odd. za izvršbe). Ti bodo tam vse povedali kaj rabiš imet s sabo. Je pa najbolj fino da izpolniš tudi del o zavarovanju preživnine - tako da mu jo bodo potem še eno leto trgali.

Pa full je fajn, če veš njegov TR, EMŠO in DAVČNO (gre tako preživnina hitreje skozi). Meni je vse te podatke bivši povedal... ker ni vedel za kaj jih rabim. No saj če mi jih ne bi, bi p sodišče poizvedbo naredilo; samo malo dlje bi trajalo, tako pa sem imela v roku enega meseca vse urejeno. Me niso nič vabili na razgovor.

Tožilstvo vama bo pa najprej dalo poravnalca... Sicer pa se vse uradne pošte, smatrajo kot dostavljene (tudi če jih ne dvigneš). Tko da če se ne bo na njihovo pošto odzval, ga bodo privedli policaji.

LP

(odgovor članu BABY LOVE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2008 12:43:37   
BABY LOVE
To tako imam, njegovo davčno, EMŠO in TRR. (Sem si kopirala njegove plačilne liste,ki jih je moral predložiti sodišču). user posted image user posted image user posted image user posted image   Upam, da bo moja izvršba tudi tako hitro rešena kot tvoja. Saj en mesec gor ali dol. Glede na to, da čakam na denar že dve leti se mi to ne bo tako poznalo.

Hvala za tvojo pomoč!!!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2008 14:27:17   
ninini
Midva sva se pred 6 leti tud dogovorila oziroma na csd podpisala za preživnino in da mi bo plačeval na roke pa tega ni upošteval niti enkrat in so mi na csd rekli naj grem na sodišče tam pa so vse izpolnili in vprašali če vem kje je zaposlen in sem povedala in sem čez en mesec dobila da mu bojo trgali od plače vse za nazaj in sproti vsak mesec.Pol so mu pa kar za 3 mesce naenkrat trgali ker ima preživnina prednost pred vsemi drugimi odtegljaji  in zdaj skoz nakazuje firma na user posted image račun ker sodišče odločbo kar na firmo pošlje.

Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2008 20:25:29   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BABY LOVE
Gospod na policiji mi je rekel, da naj kar pridem vsak mesec če  ne bo želel dati preživnine za otroka. Ker baje več kazenskih ovadb podam bolje jeuser posted image

Res je. Vsaka neplačana preživnina (vsaja posebej) je kaznivo dejanje in že po dveh ga smatrajo kot "povratnika".
Pravtako so mi svetovali, da naj dam vlogo za izvršbo na sodiče. Zanima me če morda katera ve kako dolgo traja, da nas povabijo iz državnega tožilstva na "razgovor" in kaj v bistvu tam povedo.

Tožbo za izvršbo res daj, ja, ampak meni tudi to (časovno) ne pomaga kaj dosti. Vleče se že eno leto, pa me še niso niti na en narok povabili. Catch je najbrž v tem, ker je bil moj g. Bivši do pred kratkim nezaposlen in ni imel stalnega bivališča.
Kaj se zgodi, če gospodič ne bo dvignil vabila od državnega tožilstva, kar mislim, da se bo zgodilo?

Nič. Petnajst dni ga bo kuverta čakala na pošti, nato pa jo bo dobil direktno v nabiralnik in zadeva se bo smatrala kakor vročena, četudi je sploh ne bo dobil v roke (ker bi jo npr. ukradel kakšen sosedov mulc in vrgel v kanto).
Pravtako me zanima, če dam izvršbo na sodišče, če dobim samo preživnino za nazaj ali mu potem to trgajo vsak mesec in mi nakazujejo?

Izvršba velja za vse, torej tekoče in za nazaj, je pa odvisno, kako hitro to potem dejansko dobiš. Od višine njegove plače (proste, saj kreditov, leasingov in podobnega ne smejo blokirati - plačevanja) je odvisno, koliko boš dobila nakazano mesečno. Tgali bodo z njegovega TRR in nakazovali na tvojega. Če pa g. Bivši "postane brezposeln", potem pa lahko z vsem skupaj začneš jovo na novo. Kakor jaz.
In če morda katera ve kakšne so zakonske zamudne obresti?

Mesečno ne vem, ampak meni so od aprila 2005 do avgusta 2008 na mesečno preživnino 125€ nanesle skoraj 1.500€.

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2008 5:49:32   
Kamejka
POzdravljena!
Izvršba na sodišču je bila v mojem primeru rešena v 10 mesecih.
Tudi jaz sem podala ovadbo na policijo v mesecu maju 2005, kmalu je začel dobival obiske kriminalistov na dom, (večkrat), prva obravnava in tudi zadnja(zaenkrat) je bila začetku januarja 2007. Tam je plačal kazen in podpisal da bo redno plačeval. Nadaljevanje pa bo sedaj počasi sledilo, ko znova odprejo postopek, kajti ta šola se ga je držala celih 5 mesecev. Vem tudi to, da je nadaljevalni postopek mnogo hujši zanj. Zapor, brez pardona.

Vso srečo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2009 12:36:29   
potepuhinja365
No zdaj pa takole..tudi jaz sem dala izvršbo vendar preko odvetnika...bilo je rešeno v 3 mesecih...je pa res, da je moj bivši zaposlen itd...
...zdaj imamo pa en drug problem, moj sedanji ima dva sladkorčka iz prvega zakona...redno nakazuje preživnino, celo en evro več...in ni mi jasno, kako lahko sodišče brez preverjanja bančnih izpiskov izvršbo odobriuser posted image ...namreč na računu ima zdaj izvršbo za 5 mesecev za nazaj (pa, da ne bo pomote, vsa preživnina je plačana v mesečnem roku)...ženska bo dobila denar v dveh obrokih...on pa mora zdaj sodišču dokazovat, da je bila izvršba nepotrebna (nesel je bančne izpiske), čakat na odločbo sodišča in potem mu bo denar vračala pol leta user posted image ...najbolj zanimivo od vsega je pa to, da je to storila že prejšnje leto...in vedno takrat, ko nima denarja za na morje...a mi lahko pove kdo, kakšne zakone imamo v tej državi?
...vedno smo glasne le ženske, moški pa so tiho...

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?