linči 312
|
sem stroga nekadilka, ki nikoli ni poskusila niti dima (no če ne štejemo pasivnega kajenja, ki pa je povsod okoli nas ). ampak tud slučajno te ne mislm obsojat. sama dobro veš, da bi bilo verjetno zate veliko bolje, če ne bi kadila. pa vseeno kadiš. kar se mi zdi bolj zanimivo pri vseh nas je to, da ko postanemo kar naenkrat ugotovimo kako nezdravo živimo. in potem bi se vse (no al pa vsaj velika večina) kar naekrat rade "spreobrnile". tud sama sem imela polno predsodkov (da ne jem čisto po vseh predpisih, pa da pijem coca colo, pa obožujem cukre, pa ne gibljem se dovolj, pa..., v glavnem tisoč in en problem al pa zasvojenost al pa kukr že hočte temu rečt). no in sem sklenila, da sedaj pa, ko je v meni moja pikica, pa res ne morem več živeti tako "neodgovorno". no in ta sklep je pa tudi vse, kar sem dosegla, ker k dejanjem nikakor nisem mogla preit. najprej mi je bilo na začetku slabo in sem lahko jedla le določeno hrano (na primer rib, ki jih mam sicer neskončno rada, sploh nisem mogla vidt, razen tistih res nekvalitetnih že zmarznjenih ribjih palčk, pa paradajza tud ne, čeprov si pred nosečnostjo nisem znala predstavljat svojega jedilnika brez njega). mi je pa 14 dni neskončno pasal mcdonalds in njegove "dobrote" in sem bila kot obsedena, ko sem okol sedmih zvečer mojega možička prosla naj me pelje tja (vsak dan 14 dni), da dobim svojo porcijo chicken mcnuggets menija. je že obupoval nad mano, da sem nemogoča s to hrano, ampak sama si nisem mogla pomagat. vse kar sem si skoz govorila je blo, da me bo zihr minil. kot kaka odvisnica. ampak me je minil. pa ribje palčke tud. pa coca cola tud in ostalo tud. ampak šele, ko sem dala čez moje slabosti (se pravi 3 mesece je koraj trajalo). ja pa kar naenkrat sem ugotovila, da bi bil zdaj čas da bi začela telovadit. prej pa leto dni nič. no končno sem dojela, da nosečnost ni ravno čas za korenite spremembe. kar precej nas je na tem svetu, ki ne živimo ravno tako kot bi morale (v skladu z vsemi napotki v knjigah,....). sej se trudmo. sama recimo sem se res odpovedala salamam in suho mesnatim izdelkom, ki jih mam sicer tud zlo rada. in zaenkrat mi to uspeva, sam nosečnost je še dolga. sem pa prepričana, da samo zaradi nosečnosti ne bomo opustile vseh svojih razvad. to pač žal ne gre, pa čeprav si še tolk želimo. poleg tega pa je lahko odvajanje tudi stresno, kar pa tudi ni dobro. zato, če vam uspe se odpovedat razvadam BRAVO. če pa ne, pa jih skušajte vsaj omejit. in če tudi to ne gre... drage , treba se je sprijaznit z dejstvom, da smo pač kakršne smo. vse si želimo, sem prepričana, delati le najboljše za naše pikice, ampak včasih vsega preprosto ne zmoremo. zato, če se neki razvadi ne morete odpovedat, se ji pač ne morete in treba se je s tem sprijaznit. vendar pa nikoli ne obupat. morda pa nam uspe po rojstvu otroka. tako bomo še vedno naredile nekaj dobrega zase, in posledično za našega malčka.
|