dodatek-gh (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> dodatek-gh (27.10.2008 14:58:16)

Pozdravljene.Mene pa nekaj zanima.Hčerko sem prenehala dojit in sedaj ji dajem po flaški aptamil.Flaško zelo rada izprazne,čeprav sva na začetku imele kar nekaj težav.Ko ji poskušam dati kaj po žlički pa noče in noče.Silim jo ne.Stara je 4.5 mesecev.Kolegica mi je rekla,da če otroci niso dojeni,rabijo prej GH.Je to res?Do kdaj ji lahko dajem samo mleko?Naj še povem,da je težka 7,400gr,velika pa 68 cm.Hvala za odgovore.




3jeMi -> RE: dodatek-gh (27.10.2008 15:06:56)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ... zakaj pa prej, če je na AM?

Naš je tudi na AM, pa mi je patronažna rekla, da ko bo otrok začel mljaskati poleg mene, ko jaz jem, naj pa začnem z GH. Drugače pa čisto normalno po 6. mesecu kot dojeni otroci.

Jaz bi na tvojem mestu (v taki dilemi) poklicala svojo patronažno ali pa pediatra. Mislim, da ti ta dva lahko še najbolje svetujeta glede tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




koala -> RE: dodatek-gh (28.10.2008 7:53:09)

Moj je sicer dojen, pa pri skoraj devetih mesecih poje zeloooooooooooo malo na žlico, tako da mislim da imata še vidve čas. A že kaže kaj interes za GH?




Katjusa -> RE: dodatek-gh (28.10.2008 11:58:18)

jst sem mu nekje pr 4 mesecih začela dajat samo zvečer par žličk melčne kašice ker se je začel ponoči zbujat tako je pred zadnjim obrokom mleka zvečer pojedel par žličk kašice in potem sem mu ponudla še malo mleka in je spal potem celo noč..... drugače pa neglede na to je dojen al ni GH ni potrebna do 6 meseca čeprav večina začne z uvajanjem mičkeno prej.... odvisno je tud od otroka eni prej pokažejo interes eni kasneje našmu so se kr sline cedile ko sem jst kej jedla tak da sem mu tam nekje okol 4,5 mesecev že tud dala kdaj kej pač al malo jabolčne čežane al pa kako drugo sadje sem mu pa dajala večina vse prekuhano ker je lažje prebavljivo..... pol čez kak mesec pa tud že mal sveže jabolke (nastrgene seveda) al pa zmučkan krompirček.... tak malo za pokušino......




Naina -> RE: dodatek-gh (28.10.2008 12:19:46)

Dokler ti sam ne pokaže, da želi jesti, ga po mojem mnenju ni treba siliti. Sicer sva se dojila tako, da z adaptiranim mlekom nimam izkušenj. Meni je pri 4,5 meseca sam začel kazat interes, pa sva začela potem pri 5 mesecih z nastrganim jabolčkom pred dopoldanskim spanjem in kak teden kasneje še z mlečnimi kašicami večer. Sedaj pri 8. imesecih je že skoraj vse, skupaj z nama. Vse pride ob svojem času - moje mnenje.




Stran: [1]